A magyar hevederzárak

Kicsit tegyük rendbe a hevederzárak gyártási helyével kapcsolatos kérdéseket.

Úgy gondoljuk, az interneten keringő, illetve a zárszervizes cégek honlapjain található információk sokszor félreérthetők az ügyfelek számára.

Amit alapvetően tudni kell, hogy a zárszervizes cégek kínálatában, kizárólag hazai gyártású hevederzárak szerepelnek. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen magyar termék is lehet kiváló és biztonságos, sőt vannak világhírű magyar cégek, vállalatok, emberek, termékek. Legyünk büszkék a magyar termékekre, hiszen bizonyos ágazatokban valóban túl tudjuk teljesíteni a külföldieket!

De vissza a hevederzárhoz. Szóval a zárszervizes cégek által helyszínre vitt és telepített hevederzárak mindegyike magyar. Ezt tudni kell. Nincs olyan, hogy osztrák típusú hevederzár (mi az az osztrák típus?). Maximum osztrák gyártmányú lehetne, de ez megint csak a vevők megtévesztése, mert ez is Magyarországon készül, egy magyar kisiparos által, maximum osztrák licenc-, vagy technológia alapján, de ez megint más kérdés.

Amit esetleg az ügyfél saját maga megvásárol külföldön, vagy onnan rendeli az internetről, esetleg valamelyik barkácsáruházban veszi meg, az lehet külföldön gyártott, de a zárszerviz cégek nem ilyen forrásokból szerzik be a hevederzárakat. Ők közvetlenül a gyártótól veszik. A magyar gyártótól.

Az a magyar hevederzár, amelyről általában rosszakat mondanak, vagy gyengének minősítik, az szintén hazai termék, amely a nevét egy városról kapta. Ez a termék tényleg gyengébb minőségű, sajnos a zárbetétje sem speciális, hiszen egy egyszerű, fogazott, védelem nélküli zárbetéttel van ellátva. Ettől a hevederzártól nem is szabad sokat elvárni, hiszen kompletten, zárbetéttel együtt 9.000 Ft-ba kerül.

Aztán van egy másik magyar hevederzár, amelyet előszeretettel neveznek „osztrák típusú hevederzárnak”. Ez az előbbinél egy jóval masszívabb szerkezet, és a zárbetétje is viszonylag jó, bár a kulcsmásolása korlátozott, és a papírkártya ellenére, a kulcsok nem rendelkeznek szabadalmi védelemmel.

A harmadik hevederzár egy szintén magyar termék, amely arról ismerhető fel, hogy három rúd jön ki a szerkezetből. Ennek többféle változatával is találkozhatunk, pl. vízszintes, függőleges, kétszárnyú vagy kereszt alakú.

A negyedik a Barlock, amelyet cégünk is szerel. Erről itt külön nem írnánk, hiszen a weboldalunkon minden lényeges információ megtalálható. Itt csak annyit említenénk meg különlegességként, hogy a hevederzár kétfajta színben érhető el, valamint, hogy prémium kategóriás zárbetéttel van ellátva, a kulcsai szabadalmi védelemhez kötöttek.

Egyszóval a zárszerviz cégek, vagy a gyártó cég szakemberei jelenleg ezt a négy típust szerelik fel a magyar lakosságnak, amelyek egyike sem külföldi termék.

Ezzel a blogunkkal csak arra a tévhitre szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy a piacon kapható hevederzárak majdnem mindegyike hazánkban készül. Tehát aki hevederzárat rendel, az nem külföldről behozott zárat kap.

Fontos továbbá arra is felhívni az ügyfelek figyelmét, hogy a hevederzárak szíve-lelke a zárbetét. Egy nagyon jó minőségű zárbetét, mint amit mi kínálunk és használunk a hevederzárakban, a zárszaküzletben 23.000 – 25.000 Ft-ba kerül.

A heveder-szerkezet 10-12 ezer forintot képvisel. Nem beszélve az egyéb tartozékokról (pl. kengyelek), sem pedig a munkadíjról.

Ilyenkor végig kellene gondolni, hogy egy 9.000 Ft-os hevederzár, illetve egy „osztrák típusú” hevederzár 24.000 Ft-ért, szereléssel együtt, mennyit is érhet valójában.

Szakítsunk kicsit a több évtizedes, divatjamúlt hagyományokkal, és tartsunk lépést a technikai fejlődéssel, ahogy a Barlock teszi!

Szereltessen Ön is divatos színekben pompázó, csúcstechnológiás, a biztonsági előírásoknak megfelelő, 6. MABISZ besorolást elnyerő zárbetéttel felszerelt Barlock hevederzárat!

Kulcskirály 06-1-312-20-64 Hívjon minket hevederzárral kapcsolatban.