A nyaraló kulcsából hány másolat legyen?

Amikor pótkulcsokról van szó, akkor általában azt mondjuk, hogy legalább eggyel több legyen kulcsból, mint ahány családtagnak akarunk kulcsot adni, hogy egy tartalék mindig kéznél lehessen. A nyaraló esetében azonban egy kicsit más a helyzet. A nyaralóhoz általában nem mindenkinek van saját kulcsa a családból, hiszen nem mindenki megy oda önállóan. Az is kérdés ilyenkor, hogy bérbe szoktuk-e adni vagy sem. Amennyiben igen, mindenképp több kulcsról érdemes gondoskodni. Először is legyen egy nekünk, illetve a családból annak, akik lemehet a nyaralóba.

Másrészt gondoskodjunk pótkulcsról, egyről, ami az otthonunkba van, és egyről, ami a nyaralóban, vagy a nyaraló környékén valamelyik ismerősünknél. Ha kiadjuk a nyaralót, akkor kell egy-két kulcs, amit a nyaralóknak adunk oda. Legalább kettő legyen, hogy egyet tartalékba tudjanak eltenni valahova baj esetén. Ha nem adjuk ki a nyaralót, akkor ennyire nem kell elővigyázatosnak lennünk, és ennyi kulcsra sem lesz szükség. Azoknál legyen csak, akik lemehetnek nyaralni, plusz egy, vész esetére, hiszen bármi megtörténhet nyaralás közben is.

Amikor jól jöhet a pótkulcs

Persze ez a sok kulcs elsőre feleslegesnek tűnhet, hiszen minek is ennyi? Nos, baj mindig történhet, a kulcs pedig egy kicsi tárgy, könnyen elveszhet. Ha valaki bérek egy nyaralót, nem teszi fel a kulcscsomójára, de sokszor még az sem, akié a nyaraló, hiszen miért is cipelné egész évben magával a kulcsot, ha az csak nyáron kell. Emiatt pedig könnyen elveszhet a kulcs, ha nincs egy fix helye, hiszen kicsi. Könnyen kieshet strandolás, kirándulás közben, és nagyon kellemetlen, ha a nyaraló ajtajában jövünk rá, hogy nem tudunk bemenni.

Mivel a strandra nem szokás a nyaralás összes kézpénzét vinni, így sokszor a pénz is bent marad, az összes ruhával, élelemmel egyetemben. A pótkulcs pedig ilyenkor jól jöhet, hiszen nagyon nehéz lehet azonnal beszerezni egyet, ha több száz kilométerre van tőlünk. Ha több kulcs van, mindenkinek saját, plusz egy pót, akkor hamarabb lehet orvosolni a problémát.