Ajtóbehúzó szaküzlet Budapesten bejárati ajtókra

Vannak olyan vállalkozók Budapesten, akik trafikot, pékséget, gyógyszertárat vagy rendelőt üzemeltetnek, miáltal nagy ügyfélforgalmat bonyolítanak. A bejárati ajtók ilyenkor folyamatos használatban vannak és nagy igénybevételnek vannak kitéve, de kívánalom, hogy mindig csukva legyenek. Erre a problémára biztosít kitűnő megoldást a modern, korszerű ajtóbehúzók felszerelése.

Az ajtóbehúzók gyakran előfordulnak lakóházakban, társasházakban is, ezekre szükség is van, mind energia-takarékosság, mind pedig kényelmi szempontok miatt. Az elmúlt évtizedekben az ajtók jelentős fejlődésen, átalakuláson mentek keresztül, ám velük párhuzamosan fejlődtek az ajtóbehúzó szerkezetek mechanizmusai is. Régebben többnyire a tekercsrugós ajtóbehúzók voltak elterjedve, ma már inkább a nyomórugós, illetve a fogasléccel működő, modernebb, megbízhatóbb és strapabíróbb változatok örvendnek népszerűségnek.

Az ajtóbehúzóknak többfajta változata is létezik, így széleskörű választékból lehet kiválasztani az adott ajtó méretének, súlyának leginkább megfelelő típust, gyártmányt. Az ajtóbehúzók között is megjelentek a kínai termékek, mint minden más területen, de itt szintén érdemes figyelni arra, hogy ezek minősége nem mindig felel meg a kívánalmaknak. Az élettartam hosszúsága nagymértékben függ a forgalomtól, a használat gyakoriságától. Erre pedig muszáj odafigyelni!

Helyszűke esetén, érdemes az ún. csúszó-karos ajtóbehúzó típust választani, mert ez az ajtó fölötti tokrészre erősíthető fel. Kifelé nyíló ajtó vonatkozásában, az ajtóbehúzót mindenképpen belülre, azaz a belső oldalra kell felszerelni, erre kitűnően alkalmazhatók a párhuzamos karú ajtóbehúzó változatok. El lehet gondolkodni azon, hogy könnyített nyitású ajtóbehúzót, vagy pedig fogazatmentes szabályozású ajtóbehúzót érdemes-e felszereltetni az ajtóra. Ez utóbbinak előnye, hogy sima felületű (műanyag vagy fém) burkolata befedi az öntvényházat, így esztétikus, szép megjelenést tud biztosítani azokon az ajtókon, amelyeknél számít a küllem.

Bármelyik típust is választják, mindenképpen tanácsos az ajtóbehúzót szakemberrel felszereltetni! Az összes ajtóbehúzó szakszerű felszereléséhez megfelelő szerszámozottság mindenképpen szükséges, továbbá valamennyire át kell látni a szerkezetnek a működését is. Szintén tudni kell meghatározni az ajtóbehúzó helyét, valamint tisztában kell lenni annak pontos beállításával is.

Első ránézésre - főleg az egyes szerkezetekhez mellékelt ábra vagy sablon alapján -, könnyűnek tűnhet az ajtóbehúzó felszerelése, de hasonlóan a hevederzárhoz, a laikus embereken könnyen kifoghat ez a művelet. Akkor pedig a szerelési munka kellős közepén kell majd találni valakit, aki a beszerelést elvégzi, az esetlegesen elkövetett hibákat elhárítja, kijavítja.

A munka elvégeztével a beállítás mindenképpen szükséges, hiszen ennek alapján fog működni az ajtóbehúzó szerkezet.

Mielőtt azonban bárki is nekiáll maga megvásárolni az ajtóbehúzót, kérjen szaktanácsot, hogy milyen szempontok alapján kell a döntést meghozni. Érdemes rákérdezni, hogy a szereléshez tudnak-e biztosítani vagy ajánlani szakembert.

Ajtóbehúzók széles választéka a budapesti Kulcskirály zárszaküzletben! Forduljon hozzánk, ha profi terméket és szakszerű kiszolgálást szeretne!

KULCSKIRÁLY

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

(A Nyugati közelében a Váci úti felüljáróval szemben.)

Telefon: 06-1-312-2064

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület