Ajtókulcsmásolás

Mul-T-Lock Center a Nyugatinál

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk a budapesti Kulcskirály zárszaküzletet, amely már több mint 10 éve foglalkozik Mul-T-Lock zárak kiskereskedelmével. Az utóbbi 3-4 évben pedig, már hivatalos Mul-T-Lock Centerként, a Mul-T-Lock zárak kis- és nagykereskedelmével is.

Fontos: A Kulcskirályból csak EGY van, a Nyugati térnél, amely nem összetévesztendő a budai oldalon lévő, hozzánk hasonló, megtévesztő névvel ellátott egységektől. Azok drága áraitól és gyér választékától elhatárolódunk!

Mul-T.Lock zárat nemcsak 10 éve lehet kapni hazánkban, hanem kb. a 90-es évek közepétől. Ez már több mint 20 év! Ekkora tapasztalattal rendelkezik zárszaküzletünk, a Mul-T.Lock zárszerviz cég hivatalos partnere, a Mul-T-Lock kulcsok készítésében, másolásában.

7x7 kulcsmásolás a Kulcskirályban

A zárbetétben lévő csapok számából ered a név, amely egy sorban helyezkedik el, és hét darab csap található benne. Ez a kulcs is, mint minden Mul-T-Lock kulcs, pontfúrt kulcs, ami azt jelenti, hogy a kulcsot minden esetben vízszintesen kell a zárba helyezni. A kulcsban lévő furatok és a zárban lévő csapok találkozásakor lehet a kulcsot elfordítani.

Minden Mul-T-Lock 7x7 zárbetéthez jár “biztonsági” kódkártya. Ez nem szükséges a kulcs másolásához, de jó megőrizni, mert esetleg, ha minden kulcs elveszett, a kártya alapján van lehetőség újabb kulcsok elkészítésére.

Mit jelent a kódkártya a 7x7 zárbetétnél?

Nem a kártya jelenlététől védett egy kulcs, kulcsprofil, hanem, hogy a zárgyártó cég, a különböző szabadalmi hivatalokban megtette-e a szükséges jogi, vagy szabadalmi védelmet az adott kulcsprofilra.

A 7x7 kulcs, országonként változó profillal kerül forgalomba. Ezt a profil kódot, a kulcsfej alatt, a száron lehet leolvasni. Magyarország profilja a 076.

A 7x7 kulcs ugyanúgy készül, mint bármelyik másik furatos kulcs. Ehhez is Silca Matrix SX gépeket használunk, mert ezek gyorsak és pontosak. Minden kulcsot a hegyére kell ütköztetni, mert nincs a kulcsnak “válla”. Viszont így könnyebben megy bele a rozettás ajtókba.

A Kulcskirály kizárólag gyári Mul-T-Lock 7x7 nyerskulcsra dolgozik, mert az egyéb utángyártott kulcsok, okozhatnak esetleges működési problémát.

Mul-T-Lock Integrator zárbetét kulcsmásolása

Pár évvel ezelőtt a Mul-T-lock létrehozott egy új “platformot”, más néven kulcsprofilt, és ennek már meg is tették a jogi és szabadalmi másolásvédelmi lépéseit.

A kulcs lényege, hogy felhasználva minden előnyét a 7x7–nek, mégis, valamilyen “olcsóbb” megoldással, másolásvédetté tették a kulcsot. Ez sikerült is, egy speciális zárcsapot, integrator csapot használnak a zárbetétben, és a nyerskulcsba is elhelyezik ennek a csapnak kialakítását. Erre azért van szükség, mert ezt a bemarást nem lehet másolni, csak a gyár tudja elkészíteni, így biztosítva, hogy csak a Mul-T-Lock Centerek tudjanak kulcsot másolni.

Ezáltal alkalmassá válik, fő- és vezérkulcsos zárrendszerek kialakítására is, ahol kiemelten fontos a kulcsmásolás védelme. Itt már a kártya szerepe nem mellékes, ezt a biztonsági kártyát a gyár, egy fóliába helyezi, és a forgalmazó elhelyezheti rajta a cégének a nevét, címét és telefonszámát, hogy a kedves ügyfél tudja, hol másolhat Integrator kulcsot.

A kártya minden esetben szükséges a kulcsok másolása végett, így azt meg kell őrizni! A Kulcskirály minden Integrator kulcs másolására jogosult!

A kulcsmásolás folyamata

Itt is egy felsőmaró másoló gépet alkalmazunk, az Olasz Silca Matrix gépét. A minta kulcson lévő furatok tapogatása történik a bal oldalon, a jobb oldalon pedig a maró elkészíti a gyári nyerskulcsba a megfelelő mélységeket. A kódkártyán lévő adatok alapján lehet ellenőrizni, hogy sikeres-e a kulcsmásolás.

Mul-t-Lock Integrator kulcsból nincs utángyártott kulcs, és nem kell sehol sem napokig otthagyni a kártyát, sem a kulcsot. Minden Centernben megvárható a kulcskészítés.

Mul-T-Lock Interactive kulcsmásolás a Kulcskirályban

Az Interactive+ zárbetét, a valaha gyártott legnagyszerűbb termék a piacon. Belső úszócsap rendszere, főkulcsoknál az oldalcsapokkal kiegészítve, maximális biztonságot tud garantálni.

Szabadalmi technológiákból több is található, a kulcsot semmilyen módon nem lehet “duplikálni” – azt csak minden esetben a saját nyerskulcsára lehet elkészíteni, a kódkártya alapján.

206, 206S és 264, 264+ -ezek a “kódok” olvashatóak le, a Mul-T-Lock Interactive kulcsok feje alatt található kulcsszáron. Ezek a jellemző profilok itt Magyarországon, természetesen mindegyik kulcs elkészítéséhez kell a kódkártya.

Mire jó a kódkártya? Milyen az igazi nyerskulcs?

A zár bonyolultsága révén, a kulcsnak nagyon pontosnak kell lennie, ezért nem lehet ezeket a kulcsokat “hagyományosan” másolni. Egy külön gépre van szükség, ami KÓD alapján készíti el a kulcsot. Ez a gép lehet számítógép vezérelt, és lehet mechanikus kulcskészítő gép is. A Kulcskirály, mint hivatalos MulTLock Center, minden szükséges géppel el van látva.

Ezekre a gépekre akkor is szükség van, amikor bármilyen főkulcs-rendszert kell készíteni, hiszen ott csak kódok alapján lehet a kulcsokat gyártani.

Itt már kulcskészítés folyamata egész egyszerű, csak a gyári nyerskulcsot helyezzük bármelyik gépbe, majd a kártyán lévő adatok alapján, a gép automatikusan elkészíti a kulcsot. Nagyon minimális sorja keletkezik csak, ezt egy puha drótkoronggal eltávolítjuk, majd ezután átadjuk az ügyfélnek.

Kódkártya elvesztése esetén, van lehetőség a zárbetét átkódolására. Így egy új kártyához jut az ügyfél, ami alapján bármennyi kulcsot rendelhet. Erről a lehetőségről érdeklődjön elérhetőségünkön. Telefon: 06-70-322-7328

Mul-t-Lock MT5 kulcsmásolás

Ez a gyár legmodernebb és legkomolyabb top-kategóriás csúcsterméke.

Ebben ötvözték az Interactive minden előnyét, és rátettek még egy lapáttal, kialakítottak egy kígyó-járatot, ami öt darab aktív csapot mozgat, az úszó csaprendszerrel együtt.

Minden MT5+ zárbetét alapból 3 db kulccsal kerül forgalomba, így gyakori, hogy extra kulcsokra van még szükség. Ez nem akadály!

Szükséges a biztonsági kódkártya és az alapján le tudjuk gyártani az MT5+ kulcsokat. Ehhez Silca Futura automata kulcskészítő gépet használunk. Minden esetben kell fizikálisan a kártya, nem elegendő azt telefonon bemutatni!

Érdekesség: Ha minket kérdeznek, szerintünk az Interactive+ zárbetét is elegendő biztonságot tud nyújtani bármilyen kiemelten védett objektum részére. Az Mt5+ zárak kényesebbek, több gondoskodást, odafigyelést, törődést igényelnek, különben hamar tönkremennek. Minden MT5+ zárbetétet legalább évente 2x a saját Mul-T-Lock spray-vel kenni kell! Ez a terméket is meg tudják venni a Kulcskirály üzletben!

Mul-t-Lock MT5 kulcsmásolás lépései

A kódkártyán lévő adatokat felvisszük az erre létrehozott automata kulcskészítő gépbe, majd a gyári nyerskulcs elhelyezése után, elindítjuk a programot. A kulcsot pár perc alatt elkészíti a gép, ezáltal minden kulcs gyári méretű. Nem lehet hibás kulcsmásolásból adódóan rossz kulcsot készíteni, így a zárbetét is hosszú életű marad. Mivel a kulcs szimmetrikusan mind a két felével használható, így először csak az egyik oldalt készíti el a gép, majd azt kézzel át kell fordítani, és a gép elkészíti a másik oldalát is.

Mul-T-Lock kulcsmásolás / Superlock  kulcsmásolás

Itt egy egyszerű dolgot teszünk röviden tisztába. A Superlock ajtógyártó cég, hazánkban régen használt Mul-t-Lock kulcsprofilokat és zárbetéteket, amelyeket a saját nevükkel látták el, de mindenben, teljes egészében Mul-T-Lock zárakról beszélhetünk.

Amennyiben bizonytalan a kulcsában, küldjön róla egy fotót email-en keresztül, és pontos árat tudunk mondani rá!

Mul-T-Lock és Superlock kulcsok profi kulcsmásolása a Nyugatinál a KULCSKIRÁLY Mul-T-Lock Centerben!

Kulcskirály zárszaküzletet

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328

E-mail cím: zarplaza@zarplaza.hu 

Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.