Az ügyfél véleménye a Kulcskirályról

A kereskedelem, a vendéglátóipar, minden olyan hely és szolgáltatás, ami embereket szolgál ki, ki van téve különböző habitusú ügyfeleknek.

A Kulcskirály kulcsmásoló szakemberei évente több ezer embert szolgálnak ki, és több mint egymillió kulcsot készítenek el. Mindenki természetesnek veszi, hogy a kért kulcsot szinte azonnal (ez kulcstípus függő) elkészítjük, kiváló minőségben, és megfelelő árban. Mivel a szolgáltatásunk pénzbe kerül, így azon felül, hogy fizet az ügyfél, nem várunk külön köszönetet.

Negatív kritikát mindig könnyebben kap a szolgáltató, vagy kereskedő, hiszen, ha valami nem úgy történik, ahogy az emberek elgondolják, akkor az többnyire negatívan fogja őket érinteni.

De van olyan eset is, amikor az eladó nagymértékben az ügyfél segítségére áll, kigondoljuk közösen mi a legjobb. Konkrét példa: egy zárrendszer eltervezése, amiben nagy segítséget tud nyújtani a Kulcskirály értékesítője, hiszen van tapasztalat és rutin, hogyan kell felépíteni egy főkulcsrendszert.

A kulcsmásolás egy egyszerűbbnek tűnő tevékenység, amelyben a következő szempontok az elsődlegesek az ügyfeleknek.

  • A hozott minta kulcsot tudjuk-e másolni?
  • Mennyiért másoljuk a kulcsot?
  • Mennyi idő alatt van készen a másoltatni kívánt kulcs?
  • Működik-e majd megfelelően a másolat?

Gyakran keresnek meg bennünket MÁSOLÁSVÉDETT KULCSOKKAL, hogy tudjuk-e azokat is másolni.

Van, amelyiket igen, de ilyenkor minden esetben igazolni kell a kulcsmásolási igény jogosságát, ami a zárhoz és kulcshoz tartozó biztonsági kártya meglétét jelenti.

A fő probléma az szokott lenni, hogy a kártya már rég nincs meg, így mi megtagadjuk a kulcsmásolást. A zárbetét ára, mikor vették, sem volt túl drága, ne 30-50 ezer forintos zárbetétre gondoljanak, hiszen másolásvédett zárbetét több típusát is 10.000 forint alatt lehet megvásárolni.

Az importőrökkel, vagy a forgalmazókkal lévő megállapodásainkat nem szegjük meg, egy- vagy akármennyi kulcs kedvéért sem, bármennyire is nem tetszik az embereknek. Aki hozzánk kódkártyával védett kulcsot hoz be, hogy másoljuk le, kártya nélkül, nem fog sikerrel járni! Ezért is tartunk nagyon jó partneri viszonyt sok zárforgalmazóval. Nem véletlenül lettünk hivatalosan is a Keso kulcsok kiemelt partnerei.

Több olyan értelmetlen beírást is kaptunk az elmúlt időszakban a vásárlók könyvébe, hogy nem másoltuk le a kulcsot, pedig a zárbetétet is elhozták. Nem ez a kulcsmásolás feltétele, hanem a biztonsági kártya!

A Kulcskirály nemcsak kulcsmásolás szolgáltatást nyújt, hanem széles körben kereskedelmi egységként is működik. Fő profilunk a zárak, zárbetétek, lakatok értékesítése, melyek széles választéka található nálunk. Ezen kívül több ezer barkács-cikk és egyéb kötőelemek is vásárolhatók az üzletben. A belváros közepén egy nagyon jól felszerelt barkácsbolt is vagyunk.

A zárak vásárlása minta nélkül, komolyabb felkészülést igényel, mint “kérek egy zárat, mindegy, milyen” című beszélgetés kezdete, mert annak többnyire az a vége, hogy visszahozzák a terméket.

Önmagában nem probléma, hogy bárki bármit visszahoz, ha az megfelelő módon volt tárolva, nem használták, nem volt beépítve, stb. Mi minden esetben CSERÉLJÜK, csak azt kérjük, hogy ha lehet, felkészültebben jöjjenek. Hozzanak mintát, méreteket, vagy fényképet, és eladóink szaktudásának köszönhetően, a megfelelő zárat fogják tudni megvásárolni az első körben.

Amit tudni érdemes, hogy nem vagyunk kötelesek pénzt visszafizetni, semennyi idő után. Nincs ilyen törvény, nincs 72 órán belüli pénz-visszafizetésre vonatkozó szabály sem. Cégünk és üzletünk pontosan úgy jár el, ahogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal elvárja. Minden esetben próbálunk rugalmasak lenni, de azt el kell ismerni, hogy komolyabb felkészülést igényelhet egy-egy zárbetét vagy lakat vásárlás.

Üzletünk két témakörben is elérhető, megtalálható a Facebook-on is. Az egyik a www.facebook.com/kulcskirály, a másik a www.facebook.com/autokulcsbudapest.

Ezek az oldalak elég népszerűek, ahogy a Like-ok számokból kiolvasható, igen sok követővel rendelkezünk. Itt is sokszor megkeresnek minket akár privát üzenetben, akár a kirakott tartalom alá kommentelve, hogy miben tudunk segíteni.

Természetesen olykor kapunk rossz véleményt is, de azért sokkal több a pozitív visszajelzés. Ami a mai napig sok ember számára előnyt jelent ebben az országban az az OLCSÓ ÁR, csak többnyire nincs végiggondolva, hogy mindig jól járunk-e az olcsóval!

Volt olyan kommentelő, aki csak annyit írt oda, hogy “drága”.  Amikor beszélgetni kezdtünk, kiderült, hogy nem is velünk beszélt telefonon, hanem egy hasonló nevű másik konkurens “céggel” – (emberrel). Majd a beszélgetés vége azt lett, hogy hozzánk jött autókulcsot készíttetni.

A mi szakmánkban is egyre többen vannak akik ilyen, vagy hasonló kulcsmásolás szolgáltatást akarnak nyújtani, de minőségben (és árban) nem tudják velünk felvenni a versenyt.

Cégünk és szaküzletünk minden esetben azt szeretné, hogy amit elad, azt sokáig, és megfelelően tudja élvezni a felhasználó. Legyen szó akár egy másolt kulcsról, vagy egy nagy biztonságú kültéri lakatról.

Aki véletlenül rossz terméket vásárolt, de ki szeretné cserélni pl. a megfelelő méretűre, típusúra, annak minden lehetőséget biztosítunk erre, sok esetben akár egyedi beszerzést is.

Azt elmondhatjuk, ha a Google értékelést nézzük, vagy akár a Facebook értékeléseket, hogy az emberek véleménye pozitív, de mindenkinek nem tudunk megfelelni. Ha számításba vesszük, hogy mennyi kulcsot másolunk egy évben, és mennyi az olyan reklamáció, amit vissza is hoznak, akkor nagyon alacsony számot kapunk.