Biztonsági ajtók kulcsainak másolása

Pontosan mi is a biztonsági ajtó?  Attól, mert az van a hirdetésben vagy a leírásban, hogy 12 ponton záródó szerkezet, meg másolásvédett hengerzárbetét, még nem biztos, hogy valós képet kapunk arról, amit vásárolunk. Alapvetően sokan a bejárati ajtót aszerint választják ki, hogy mekkora összeget szánnak rá és azt hol tudják a legegyszerűbben beszerezni.

Építőipari cégek által vásárolt és beépített bejárati ajtók

Az elmúlt pár évben, ahogy a kedvezményes lakásvásárlási konstrukciók megalakultak, úgy lett egyre több forrásból elérhető az ajtó is. Kevesen tudják, de vannak hazai ajtógyártó cégek, ahol jobb minőséget, kevesebb mennyiségben gyártanak. És van Kína, ahol nagyobb mennyiséget gyártanak, de jóval gyengébb minőségben. Azért sem lehet elmenni Kína mellett, mert a kínai biztonsági ajtókból is több tízezer számra építenek be cégek újépítésű lakóparkokba, sajnos…

Olasz trezorzárak kulcsainak készítése zárszaküzletünkben

Magyar ajtógyártók, például a Dunamenti-AKA Kft, elsősorban igaz tűz- és füstgátló acél biztonsági ajtókat készítenek, de nagy mennyiségben rendelnek tőlük normál bejárati ajtót is. Onnan tudjuk, hogy az optikai kitekintőt tőlünk vásárolják. Egy másik, jobb minőségben készítő ajtógyártó a Zárka Kft, akik a legtöbb ajtójukat Mottura biztonsági ajtózárral szerelik és készítenek egyedi megrendelésre is ajtókat. A Kondorosi lakópark többségében az ő ajtajukkal van tele, melyek egész jó ajtók. Akinek ilyen kéttollas Mottura kulcsra van szüksége, az bátran keresse a Kulcskirály zárszaküzletet!

Nívó ajtó zárbetétje, mérete, a kulcsokról tudnivaló

A Nívó ajtókat régebben, a drágább kivitelben csak Mauer zárbetéttel szerelték, Ez az az ajtó, ahol a három darab 30×30 zárbetét van összeprogramozva ugyanarra a kulcsra és a középső zárbetét gombos kivitelű. Természetesen, mint minden Mauer kulcsot, ezt is másoljuk, továbbá az újabban szerelt török Kale és az olasz Iseo kulcsokat is. Aki új beköltöző, annak nem szoktunk kulcsmásolást javasolni, inkább cseréljen vagy cseréltessen zárbetétet!

Nagyon sok lakópark épül Budán, például a Bolero lakópark, vagy a Szerémi úton még több beruházás fog megvalósulni. Minden új beköltözőnek javasoljuk szaküzletünket, mert a legnagyobb választékkal rendelkezünk, a legjobb árakon!

Sok esetben az a kulcsmennyiség nem elegendő, amit a gyártó kínál az ajtóhoz, ezért keresnek minket, hogy tudunk-e hozzá kulcsot készíteni? A válaszunk legtöbb esetben, hogy igen, szinte minden biztonsági ajtózár kulcsait le tudjuk másolni.

Milyen típusú kulcsok lehetnek a biztonsági ajtók kulcsai?

Tollas kulcsok – többnyire olasz típus, Iseo, Mottura, Dierre, Cisa – itt a zárszerkezetet mozgatja a kulcs. Használattól függ, de viszonylag gyorsan kopnak a kulcsok. Érdemes belőlük tartalék pótkulcsot készíteni.

Biztonsági zárbetéttel ellátott bejárati ajtók

Ezek élmezőnyében a kínai csodaajtó, tehát a legtöbb beépített ajtó a HiSec kínai biztonsági ajtó. Ha gyári zárbetét van benne, ahhoz is készítünk kulcsot, ha cserélték valamire, akkor látnunk kell a kulcsot, de a legtöbb esetben megoldható ott is a kulcskészítés. A kínai gyári zárbetétet érdemes mielőbb kicserélni, kicseréltetni!

Összefoglaló, tipp a kulcsmásoláshoz és zárbetét vásárláshoz

Budapesti zárszaküzletünkben egy helyen mindent megtalál, ami a kulcsmásolással kapcsolatos (lakáskulcs, autókulcs), illetve a zárak, zárbetétek vásárlására vonatkozik. Keressen minket az alábbi telefonszámokon, a nyitvatartási időt megtalálja a Kapcsolat menüpontban, vagy írjon nekünk emailt a zarplaza@zarplaza.hu címre. Minden emailre válaszolunk!

06-1-312-2064

06-70-322-7328