Biztonsági kódkártya szükségessége

A legtöbb zárbetét gyártó vállalat, főleg a minőségi termékek esetében csomagol a kulcsok és zárbetétek mellé egy biztonsági kártyát.

A kártya minden esetben a kulcs elkészítési kódját tartalmazza, tehát lehetőség van ezen kulcsok elkészítésére még abban az esetben is, ha egyáltalán nincs már meg semmilyen kulcs az adott zárhoz.

Egy gyártó cég papír-kártyája ismert számunkra, ami azonban semmit nem igazol, és tulajdonképpen szemét, ez pedig a Biztibuk hevederzárakhoz tartozó papírdarab. Ezt a kártyát nem a zárbetét gyártó csomagolja, hanem a hevederzár gyártó, saját reklám céljából. A kulcs nem mellékes tulajdonsága, hogy semmilyen másolásvédelemmel nem rendelkezik!

Laikusok számára, akik végfelhasználók, nem lehet kiigazodni, hogy melyik cég kulcsa védett másolás ellen és melyik nem. A zárszaküzletek és egy megbízható zárszervíz cég (Zár Zorro) minden esetben útmutatást és pontos információkat tud nyújtani ebben a teljesen kusza kulcskérdésben.

Fontos tudatnunk a laikus emberekkel továbbá, hogy a multi áruházak (barkácsáruház láncok) biztosan nem árulnak olyan zárbetétet, amiben tényleges másolásvédett kulcsok vannak.

Akiket mi ismerünk, ahol nagyon megtévesztő a benne lévő kártya a csomagolásban vagy a doboz felirata, az pl. az Elzett X-11, vagy az Abus D6, D10, D15.

Egy közepes minőségű zárbetét ára minimum 10.000.- forint, ez alatt az összeg alatt  nem kapni bejárati ajtóba való, biztonsági kártyás zárbetétet.

A kódkártya meglétének a kulcsmásolásnál van elsősorban jelentősége. Akinél a biztonsági kártya van, az jogosult a kulcsból másolatot rendelni!

A Kulcskirály zárszaküzlet többségében olyan minőségi zárbetéteket értékesít, amikhez helyben el tudja készíteni a szükséges plusz kulcsokat. Van olyan kulcs, ami nem is másolható, tehát, hagyományos értelemeben nem a kulcsról – kulcsra másolás történik, hanem a biztonsági kártyán szereplő adatok alapján készítjük el a kulcsokat.

Ezek a legmagasabb biztonságot nyújtják, és kizárják a másolásos technológia által okozott pontatlanságot. Ezáltal hosszabb élettartamot is lehet biztosítani a zárbetétnek.

A következő zárbetétekhez elengedhetetlen a kártya, és nem másolat készül, hanem minden kulcs eredeti példány, amit kód alapján gyártunk.

  • Keso 10 RS Omega
  • Keso 4000S Omega
  • RB LOCXIS
  • Mul-T-Lock Interactive+
  • Mul-T-Lock MT5+
  • BKS Helius, Livius
  • Abus Bravus

A kártyának nagy szerepe van, amikor például lakás kiadásról van szó. A tulajdonos ezzel pontosan tudja kontrollálni, hogy mennyi ember van az ingatlanban, és a bérlő hiába megy bármilyen kulcsmásolóba, nem másolják le neki a kulcsot, mivel a kártya az ingatlan tulajdonosánál van.

Több esetben is kellemetlenséget okoztak már nekünk csalók, vagy olyan emberek, akiknek nem volt meg a kártyájuk, de másoltatni szerettek volna. Ilyenkor, ha jogos a kulcsmásolási igény, és valóban az a személy szeretne kulcsot készíttetni, akié az ingatlan, több megoldást is tud választani, amennyiben nincs meg a zárbetéthez a kódkártya.

A legegyszerűbb eset az, ha elhozza a zárbetétet magával, és mi átkódoljuk azt. Ez azt jelenti, hogy kap majd egy új kódkártyát és kap valamennyi új kulcsot. Így az új kártya birtokában már lehetősége lesz bármennyi kulcsot elkészíttetni. Egy 20-30 ezer forintos zárbetét esetében az átkódolás díja sokkal kedvezőbb, mint egy új zárbetét ára.

Zár Zorro zárszerviz partnerünk a helyszínen végzi el ezt a műveletet, és mi a Kulcskirály zárszaküzletben szintén könnyedén el tudjuk végezni a zárkódolást, ha a zárbetétet behozzák hozzánk.