Cisa kulcsmásolás Budapest

Cisa kulcsmásolás - Minden, amit a Cisa kulcsokról tudni érdemes

A Cisa zárakhoz tartozó kulcs lehet tollas kulcs vagy fogazott/pontfúrt cilinderes kulcs.

Kulcsmásolás szempontjából mindegy, hogy milyen kulccsal érkeznek szaküzletünkbe, a másolását biztosan megoldjuk. Üzletünk több mint 50 éve készít, másol különböző kulcsokat. A piaci igények szélesedésével és egyre több zárgyártó megjelenésével a magyar piacon, mi is ennek megfelelően fejlesztettük tovább magunkat és a kulcsmásolás szolgáltatást.

A Cisa kulcsok közül a három féle kulccsal találkozunk a leggyakrabban.

Fogazott kulcs – Normál europrofilos zárbetét Cisa felirattal. Minden gond nélkül másoljuk, az olasz Silca Professional kulcsmásoló gépünkön.

Pontfúrt kulcs – Normál vízszintes, lapon mart kulcsos zárbetét. Ennek lehet több fajtája, de többnyire mindet lemásoljuk, akár egysoros, akár kétsoros kulcsról legyen is szó. Minden Cisa zárhoz adnak egy plasztik kódkártyát, ami tartalmazza a kulcsnak a vágási kódját. Ezt érdemes megőrizni, mert, ha esetleg minden kulcs elveszik, ez alapján lehet új kulcsot készíteni.

Gyári Cisa kéttollú kulcsok

A Cisa trezorzárhoz, vagy más szóval biztonsági zárhoz, amely lehet kódolható, vagy fix lamellás változat, hosszú tollas kulcsok tartoznak.

Az ilyen zárakhoz tartozó kulcsok arról ismerhetők fel, hogy a kulcs feje fekete műanyag, négyzetforma, amelyen a gyári Cisa logó és felirat van feltüntetve.

A tanítható Cisa zárszerkezethez tartozó kulcsok szárába egy sorszám van belegravírozva. A kulcsmásolást érdemes mindig gyári nyerskulcsokra másoltatni, mert ezzel és a pontos kulcsmásolatokkal a zárszerkezet élettartamát lehet meghosszabbítani. A gyártó cégen kívül, még három gyártó cég készít Cisa kulcsokat, igaz, hogy ezek már utángyártott kulcsok. Az Erebbi, a Silca és a JMA.

Miért jobb a gyári Cisa kulcs, mint az utángyártott?

A legtöbb zárhoz tartozó kulcsokat nemcsak az adott zárgyártó képes előállítani, hanem bizonyos ipari cégek is foglalkoznak ezzel. Ez olyasmi, mint az autóknál az eredeti vagy utángyártott alkatrész példa. Van olyan gyári nyerskulcs, ami túlságosan erős anyagból készül és képes idő előtt a zárat tönkretenni, ebből a típusból inkább az utángyárott nyerskulcsból érdemes a másolatot elkészíteni.

A rutinos kulcsmásoló minden esetben pontosan tudja, melyik zárhoz érdemes eredeti, gyári kulcsot használni és melyikhez nem. A Cisa kulcsmásolás, ha mód van rá, minden esetben gyári, eredeti Cisa kulcsra készül. Ennek az elsődleges oka, hogy a Cisa tollas nyerskulcsok olyan kialakítással készülnek, hogy a kulcs már előre két lépcsővel rendelkezik.  Ezt a lépcsőt a legpontosabban a gyári nyerskulcsban lehet megtalálni. Több nyerskulcsgyártó is forgalmaz Cisa tollas zárakhoz tartozó kulcsot, de ezek többnyire nem elég pontosak, ami nem tesz jót magának a zárszerkezetnek.

A pontatlan nyerskulcs minden esetben a zár hibás működését fogja eredményezni, így használat során sokkal hamarabb tönkremehet a zár. Ilyenkor a cserét elvégző zárszerviz vállalkozás nem is tud garanciát vállalni a szerkezetre, csak abban az esetben, ha azt a gyári kulcsokkal használják, vagy a szerviz által kijelölt partnernél készülnek a kulcsmásolatok.

Sok bevásárló-központban található kulcsmásoló/cipőjavító, ahol sajnos nagyon rossz minőségben készítenek kulcsokat, amelyek a használat során a zár meghibásodásához vezetnek.

A kulcsokon található gyári méretű bemarásokat soha nem szabad, hogy a marótárcsa elérje, erre nagyon kevesen figyelnek oda, pedig az a zártestben a fő zárócsapok mozgatását szolgálják. Ha abba belemarnak, alacsonyabb lesz a kulcs, és nehezebben fog elfordulni, illetve, ha még mélyebbre vág, mert visszaviszik, és újra átmennek a kulcson, így még tovább rontják, és a zárban teljesen megakadhat a kulcs.

A gyári nyerskulcsok minden esetben jobban igazodnak a zár igénybevételéhez, és pontosabban illeszkednek. A kulcsmásoló a gyári nyerskulcsért több pénzt kérhet el, mert így növelhetjük a zárunk élettartamát. A Kulcskirály kiemelt Cisa kulcsmásoló partner, rendelkezik gyári nyerskulccsal is, és Silca (szintén olasz) utángyártott kulccsal is. A Silca kulcsokkal nem szokott gond lenni, de többnyire csak az eredeti kulcsokról készítünk másolatot. Egy másolt kulcs másolata ugyanis szintén okozhat problémát.

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

Miért a Kulcskiralyban másoltasson?

A Cisa kulcsokkal zárszaküzletünkben nap mint nap találkozunk, másoljuk is őket, igen nagy mennyiségben. Magyarországon először a Kulcskirály rendelkezett olyan kéttollas kulcsmásoló géppel, amivel nagyon pontosan, nagyon nagy mennyiségben lehet biztonsági Cisa kulcsokat is másolni. Ez a gép az egyik legdrágább a piacon, a Silca Omnia Max típus. A választás azért esett erre a kulcsmásoló gépre, mert már előtte is Silca gépet használtunk, ami több mint 20 éven át több millió kulcsot készített el, minden gond nélkül.

A Kulcskirály nemcsak Cisa és egyéb kulcsokat másol, de Cisa zárak forgalmazásával is foglalkozik már elég régóta, így a termékekre is van rálátásunk. Olykor előfordul egy-egy tollas kulcsos zár átlamellázása vagy átkódolása, helyben az üzletünkben. Zárszaküzletünk központi helyen található, a Nyugati tér mellett, így akinek kulcsmásolásra van szüksége, gyorsan és könnyedén megtalál minket. Cisa kulcsokat tud nálunk szombaton is másoltatni. A Kulcskirály minden Cisa kulcsmásolásra garanciát vállal, amennyiben a hozott kulcs minden kritériumnak megfelel, de erre még visszatérünk.

A Cisa kulcsmásolás ára ügyfeleink elmondása alapján teljesen rendben van, az áruházi, központi helyeken lévő gyors kulcsmásolókhoz képest lényegesen olcsóbbak vagyunk.

Összefoglalva a következők miatt érdemes betérnie hozzánk a Kulcskirályba és Cisa kulcsot másoltatni:

  • nagyon jó ár
  • garancia van a kulcsmásolásra
  • központi elhelyezkedés
  • tágas időintervallumban van a nyitva tartás
  • szombaton is lehet kulcsot másoltatni
  • mindig a legújabb, legjobb eszközökkel készül a kulcsmásolás
  • több évtizedes szakmai tapasztalat
  • hivatalos Cisa viszonteladóként rendelkezünk gyári nyerskulccsal

Hogyan használja a Cisa tollaskulcsot?

A kéttollas Cisa kulcsok használatáról írnánk egy pár sort, mert gyakran találkozunk olyan kulcsokkal, amiről már nem lehet biztonsággal jól működő másolatot készíteni.

Mindegy, hogy Cisa másolt kulcsot használ vagy a három eredeti kulcs közül az egyiket, a lényeg az, hogy hogyan használjuk a kulcsokat. Minden esetben érdemes megfigyelni, hogy melyik részén van a kulcs bevezető vonal, ami egy kiemelkedés a kulcs toll felőli részén. Ez vezeti meg a kulcsot a zárban, hogy az helyesen, megfelelően illeszkedjen a nyitás vagy zárás megkezdése előtt. Amennyiben használt kulcsokkal van dolga, érdemes ellenőrizni a kulcs azon felét, amit legelőször az ajtóba tol, hogy az ottani tollak a kulcson nincsenek-e elgörbülve, vagy komolyabb kopás jelei mutatkoznak-e. Ha ilyen “görbe” fogú kulccsal van dolga, ne használja azt, keressen egy olyan eredeti példányt, amelyen nincsenek sérülések.

A kulcsot minden esetben csak az ajtó zárására és nyitására használja! Ha van kilincs az ajtón, ne a kulccsal nyissa ki a csapda nyelvet, mert az olyan erőfeszítés pluszban a kulcsnak, amit nem kell elviselnie. Ha ebből adódik a hiba, arra nincs garancia!

Minden esetben győződjünk meg arról, hogy az ajtózár, amit a Cisa tollas kulcs működtet, megfelelő könnyedséggel működik-e, nem akad-e valahol a rudazat. Egy enyhén leszállt ajtó szintén okozhat olyan problémát, hogy szorul a zárás, vagy a nyitás, és a kulccsal akarjuk ezt a hibát erőltetni. Ne tegyük! Ha a Kulcskirályba hoznak be hibás, görbe fogazatú Cisa kulcsot, minden esetben tudnunk kell, hogy a zár milyen állapotban van, mennyire akadozik a nyitás/zárás. Csak abban az esetben van értelme új kulcsot másoltatni, ha a zár még viszonylag jó állapotban van, és nem ment még teljesen tönkre.

Sajnos a kéttollas kulcsok hosszúsága miatt, azoknak a hordozása nem túl kényelmes. Előfordul, hogy kiejtjük a kezünkből a kulcscsomót, és mivel ez a kulcs általában hosszabb mint a többi, így ez érkezik meg először a földre vagy betonra. Ha gyakran leejtjük a kulcsot, elég hamar elgörbülhet a kulcson lévő külső fog valamelyike. Ezt ellenőrizzük!  Koszos, földes, papírdarabos kulcsot ne tegyünk a zárba, mert szintén a zár meghibásodáshoz vezet.

Mivel ezeknek a kulcsoknak az anyaga erősnek néz ki, ami a krómozásnak köszönhető, egyébként a gyári Cisa kulcsok alapanyaga réz és még bizonyos ötvözetek, meg persze az öntési hulladék. A réz, mint fő nyersanyag, azonban puha fém, így nem alkalmas más dologra használni a kulcsot. Bármennyire hívogatók a fogak közötti hézagok, akár egy söröskupak lefeszítése is a fog repedéséhez, vagy töréséhez vezet. A letört fog nem pótolható, másolással sem lehet korrigálni, ha nincs másik kulcs. Amennyiben van még tartalék kulcs, azokról tudunk másolatot készíteni.

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

Milyen kulcsról érdemes kulcsot másoltatni?

A jó kulcsmásolás alapja minden esetben az, hogy a másolandó kulcs megfelelően működjön a hozzá tartozó zárszerkezetben. Ezért csak működő kulcsról érdemes másolatot készíteni. Arról a kulcsról biztosan jó másolatot tudunk készíteni, ami eddig is jól működött.

Persze sok olyan esettel találkozunk, amikor behoznak hozzánk olyan kulcsokat, amiket nem mi készítettünk, de mi javítsuk ki, mert aki készítette, nem tud vele mit kezdeni. Sajnos a legtöbb esetben nem tudjuk korrigálni a kulcsokat, mert a “kolléga” kulcsmásoló gépe rosszul van beállítva, és a kulcsokat túl mélyre vágta. Van olyan zár, aminél ez még nem olyan nagy probléma, és éppen, hogy kicsit akadozva, de működik, de vannak olyan precízebb zárak, amelyeknél ez a hiba nem fér bele.

A legutóbbi esetben pl. egy valamilyen zuglói kulcsmásoló és zárszervíz banda készített több mint 30 db kulcsot teljesen rossz nyerskulcsra. Az ügyfél hiába kérte a kulcs javítását, nem lett jobb, mert nem is jó kulcsra másolták. Ez a hozzé nem értés netovábbja! Mikor eljött hozzánk az ügyfél, mi rögtön tudtunk kiváló minőségű, megfelelő nyerskulcsra másolatot készíteni, melyekkel tökéletesen működött a zár! Ezért érdemes olyan helyen kulcsot másoltatni, akiknek Kulcskirály a neve!

Ha a kulcs csak repedezve van, azt már ne használják, jó eséllyel tudunk még használható kulcsmásolatot készíteni. Minden esetben látnunk kell azt a kulcsot, amit másoltatni szeretnének, hogy az valóban olyan állapotban van-e, hogy nyugodt szívvel le tudjuk másolni.

Sok olyan eset van, amikor csak egy-két kulcsot használnak, de azokat naponta hússzor. Évekig jól működik, de annyira elkopik a kulcs, hogy szemmel jól láthatóan kerekednek a kulcsnak a tollai. Ezt elhozzák másoltatni, de a másoló gép, szögletesre hagyja a kulcs végeit, ezért gyakorlatilag meg sem mozdulnak a zárban. Nálunk ebben az esetben is van garancia, de javasolni szoktunk a 15-20 éves zárszerkezetek cseréjét, hiszen semmi sem működik örökké, ráadásul itt nem is tudunk semmilyen kenéssel sem segíteni.

A cilinderes zárbetétek esetében, a Cisa zárbetétek sem kivételek, ha nagyobb az igénybevétel, javasolni szoktuk a grafitpor használatát. A grafit tulajdonsága, hogy a kulcs és a zárbetétben lévő csapok közötti súrlódást évekig képes finomabbá tenni, ezáltal a kulcs és a zárbetét is hosszabb élettartamú lehet. A grafitpor a tollas kulcsos zárak esetében nem jöhet szóba! A biztonsági kéttollas kulcsos zárak nem igényelnek semmilyen olajozást, zsírozást. Ez csak a zár hibás működését okozhatja.

Mi a különbség a tollas-, cilinderes- és a tűkulcsos Cisa kulcsok között?

Minden Cisa zárat valamilyen kulcs működtet. A kulcsok fajtái különbözőek. A Cisa két leggyakrabban használt zárja a tollas kulcsos zár, itt közvetlenül a kulcs működteti a zárban lévő lamellákat és a mozgató rudazatot is. A Cisa hengerzárbetét kulcsai viszont a zárbetétet működtetik, amely zárbetét működteti a zárszerkezetet. Itt nincs közvetlen kapcsolat a kulcs és az ajtózár között.

Akármelyik kulccsal is rendelkezik, Cisa feliratú kulcsát hozza el a Kulcskirály zárszaküzletbe, és mi elmondjuk, milyen feltételekkel tudjuk másolni azokat.

Van egy harmadik, de igen ritka kulcs és Cisa zártípus, ezek speciális, hengeres formájú kulcsok, amiknek az oldala recés kivitelű, úgynevezett tű kulcsos forma. Ezeknek a másolása sem akadály, többnyire ezek a zárszerkezetek elég speciális kivitelűek, amiknél szintén fontos, hogy pontosan készüljön el a másolat, mégpedig a megfelelő nyerskulcsra.

A különbség szinte bármilyen laikus ember számára szembetűnő, mert különbözőek a kulcsok formái, a kulcsok hossza, és a használatuk is. Míg a tollas kulcsokat csak egy bizonyos pozícióban lehet a zárba behelyezni, a hengerzárbetét kulcsait mind a két felével a zárbetétbe lehet helyezni, a lapon mart kulcs esetén. A kéttollú kulcsok sokkal érzékenyebbek, sérülékenyebbek, a hengerzárbetétes vagy a tűkulcsos kivitelekkel szemben. Ha kényelmesebb, zseb-barátibb megoldásban gondolkozik, mindenképpen pontfuratos hengerzárbetétet javaslunk, ugyanúgy biztonsági ajtóba valót, megfelelő törésvédő pajzzsal. Szinte minden esetben kiváltható a tollas kulcs egy ilyen megoldásra, de nem olcsó.

Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest
Cisa, Cisa zársere, Cisa Zár, zárscere, Cisa zárcsere Budapest, zárcsere Budapest

Cisa kulcsmásolás

A tollas kulcsokat régebben Magyarországon egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés helyen lehetett másoltatni. Természetesen ez mostanra, szerencsére már megváltozott. A tollas kulcsok javarésze a Kulcskirály zárszaküzletben szakszerűen lemásoltatható.

Érdemes azt is tudni, hogy a Cisa biztonsági zár kulcsait csak olyan helyen szabad másoltatni, ahol kulccsal és zárral kapcsolatos dolgokat árulnak. A kulcsmásolásnál fontos figyelembe venni, hogy jó-e a kulcsmásoló gép minősége és az megfelelően van-e beállítva. Nem elhanyagolható szempont a kulcsmásoló ember szaktudása sem. A Kulcskirályban mindez megvan! Folyamatosan fejlődünk, gépparkunkat rendszeresen karbantartjuk és bővítjük, modernizáljuk, így bátran kijelenthetjük, hogy Budapesten a legjobbak vagyunk! Ráadásul mi garanciát vállalunk az általunk másolt kulcsokra!

Cisa kulcsok másolása a KULCSKIRÁLY zárszaküzletben!

(Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. Telefon: 06-1-312-2064)

A Cisa kéttollas kulcsmásolás folyamata

A megfelelő nyerskulcs, ami ebben az esetben többnyire Cisa, gyári nyerskulcs, kiválasztása után, a minta kulcsot és a nyerskulcsot behelyezzük a kulcsmásoló gépbe. A másolandó kulcs tapogatása közben a nyerskulcsból kialakítjuk a kész kulcsot egy fűrésztárcsa segítségével. Fogról-fogra haladva alakítjuk ki a megfelelő formát, amíg tökéletes nem lesz. Egy kulcs elkészítési ideje, kb. 1-2 perc.

A tollas kulcsok pontos és tökéletes másolására a budapesti Kulcskirály, az olasz Silca Omnia Max kulcsmásoló gépet használja. Ez a legprofibb másoló gép, ami jelenleg kapható a piacon. Több ezer kulcs készítését is képes ezred milliméter pontosan lemásolni. Számunkra fontos a pontos és kiváló kulcsmásolat! A kulcsmásolás nálunk megvárható!

A Kulcskirályban minden másolt kulcsba beleütjük a cég garancia jelét, mely által a másolt kulcs beazonosítható, hogy a másolat valóban az üzletünkben készült. A Kulcskirály ugyanis vállalja a garanciát a másolt kulcsokért!

Kulcsmásolással kapcsolatban,  HÍVJA KÖZEVTLENÜL A KULCSMÁSOLÓ ÜZLETET: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328

Cisa kulcsok másolása

Minden típusú Cisa kulcsmásolás
a Kulcskirály Zárszaküzletben!

Budapest VI., Bajcsy-Zs. út 63.

Telefon: 06-1-312-2064
Nyitva: H - P: 8-18, Sz: 9 - 13-ig