CR kulcsmásolás

Kulcskirály – Minden CR kulcsot lemásolunk!

cr-kulcsmasolas-kucskiralyBudapest legnagyobb kulcsmásoló üzlete vagyunk. Hatalmas nyerskulcs árukészlettel rendelkezünk, profi kulcsmásológépekkel dolgozunk! Kiváló szakemeberek másolják ügyfeleink lakás-, iroda-, és üzlet kulcsait. Mindig a legkiválóbb minőségű munkára törekszünk és a legjobb gyári, illetve utángyártott kulcsokra készítjük el a kulcsmásolást. Jelszavunk: Minőségi kulcsmásolás megvárható!

Kulcskirály üzletünkben bátran mondhatjuk azt, hogy a legegyszerűbb kulcstól kezdve – pl. számozott kulcsok, bútorkulcsok, Elzett kulcsok – a lapon mart kulcsokon, csőkulcsokon (tubulláris kulcsok) át, a tollaskulcsokig bezárólag – S.a.b., Viro, Potent – mindent lemásolunk. Egyre bővülő kínálatunk az autókulcsok másolását is magában foglalja. A piacon előforduló legmagasabb kategóriájú kulcsmásolásban is otthon vagyunk. Például: Keso 10RS, Abloy Novel, Mul-T-Lock Interactive, MT5+, Evva, Axira Cobra (Picard), Janus. Ezek másolásánál minden esetben szükség van a hozzájuk tartozó védőkártyára.

Zárbetétek zárszerkezetek kódolását, fogaskerekezését, zárrendszerek készítését, telepítését, rövid hatridővel vállalunk. Teljes zárszerviz szolgáltatást nyújtó partnercégünk az ilyen irányú problámákat, a legjobb szakemberekkel hamar elhárítja. Ilyen kérés esetén csak őket tudjuk ajánlani a legnagyobb bizalommal!

CR kulcsok, CR Serrature kulcskészítés

cr-tollas-kulcsok-masolasaElőször is bemutatnánk néhány szóban a kulcsok típusait. Kétfajta CR kulcstípus létezik, a kéttollas kulcs és a cilinderkulcs.

A két kulcs között a lényeges különbség az, hogy a tollas kulcs hosszú és a kulcs szárán, az egyik vagy a másik oldalon, eltérő méretű kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák helyezkednek el. Amikor csak az egyik oldalon vannak bástyák, azt nevezzük egytollú/egytollas kulcsnak, amikor mindkét oldalon, az a kéttollú/kéttollas kulcs. A tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző kulcsméretek hosszúsága kizárólag az ajtó vastagságától függ. Például egy 10 cm vastagságú ajtóhoz nem tartozhat egy mindössze 5 cm hosszúságú kulcs.

A CR tollas kulcsok bástya mintázata és a bástyákon lévő emelkedések azért különbözőek, hogy minél nagyobb variáció számú zárat illetve kulcsot tudjanak gyártani. A milliós nagyságrendű variáns szám miatt van az, hogy sok esetben a kulcs legszélső bástyája nagyon vékony. Ha véletlenül leejtik ezt a kulcsot, akkor ez a szélső bástya könnyen letörik és ezáltal a kulcs használhatatlan lesz.

Biztonsági szempontból cégünk mindenképpen a tollas kulcsos változat mellé teszi le voksát, ugyanis tollas kulcsok védik a páncélszekrényeket és a széfeket is. A CR biztonsági zárakhoz természetesen kéttollú tollas kulcs tartozik, hiszen, mint a zár nevében is benne van, ez egy biztonsági zár vagy más néven trezorzár. A gyári kulcsok fején valamelyik oldalon mindig fel van tüntetve vagy a gyártó cég neve, vagy a logója, esetleg mindkettő. Egyes cégek a kulcsok használatának megkönnyítése végett még egy színes műanyag sapkát is a kulcs fejére helyez. A CR kulcsfejen nincs ilyen műanyag sapka, viszont a kulcsfej egyik oldalán megtalálhatjuk a CR emblémát, a másik oldalán a Made in Italy felirat olvasható. A (kódolható) CR T Cambio zár esetében kétfajta kulccsal találkozhatunk. Az egyik esetben a cég a kulcs fejére egy kék színű műanyag sapkát húzott, és ezen a sapkán a T Cambio felirat olvasható. A másik esetben a kulcs sima fémfejébe a mod dep felirat van feltüntetve. Mindkét kulcs a kódolható változatú CR biztonsági zárhoz tartozik.

CR laponmart kulcs

cr-kulcsmasolasA cilinderkulcs rövid és lapos. A szárán pöttyöket vagy furatokat láthatunk, ezek a lapon mart kulcsok. Ha a kulcsszáron fogak vagy marások vannak, azok a fogazott kulcsok. Mindkét cilinderkulcs típus esetében előfordulnak nyitott- illetve védett profilú zárbetétek. A laponmart kulcsokról annyit még tudni kell, hogy nem vízszintesen, hanem függőlegesen kell azokat a zárhengerbe behelyezni. A gyártó cég öt kulccsal hozza forgalomba a cilindert. Nagy méretszortimentje van. A zárbetéthez védőkártya is tartozik.

Amennyiben a kényelmi szempont a fő perspektíva, akkor mindenképp a rövidebb cilinderkulcs a nyerő, mert számottevően kényelmesebb az elhelyezése a nadrágzsebben vagy a táskában. Nyugat-Európában a cilinderkulcs működtetésű trezorzárak a keresettebbek.

Az érdekesség kedvéért szóba hoznánk még a szúró- és csőkulcsos zárakat. Csőkulcsos zárakkal az új típusú postaláda rendszerekben találkozhatnak, a szúrókulcsos zárak egyszerűbb fajtája portálzárakban található meg.

Amennyiben a fenti témakörben kérdések merültek fel Önben, vagy érdeklődne a kulcsmásolás árairól, látogassa meg a GYIK aloldalunkat.

Rövid ismertető a CR kéttollas kulcsmásolásról

profi-cr-kulcsmasolas-kulcskiralyA kulcsmásolás folyamata a következőképpen zajlik. A kulcsmásoló szakember az eredeti kulcsot behelyezi egy ún. kétállású satú egyikébe, majd a nyerskulcsot a másik satuba teszi. A kulcsmásoló gépen lévő bal oldali mozgató kar emelgetésével a letapogató szerszám a bástyákat méretezi. A jobb oldali kar emelget egy vágó körtárcsát, ami forgás közben ugyanazt a bevágást eredményezi. A motor lassú fordulatú, de a másolás során érdemes védőszemüveget felvenni a kipattanó fémforgácsok ellen. Az egyik oldal bevágása után a kulcsokat megfordítják és a másik oldalon is a fentiek szerint végzik el a vágást. Ezután egy gyorsfordulatú drótkoronggal a kulcs mindkét oldalán lévő sorját letisztítják. Némelyik kulcsmásoló üzletben a kulcsfejbe beütik az üzlet kezdőbetűjét vagy kódját, hogy reklamáció esetén beazonosítható legyen, hogy pontosan hol is készült a kulcsról a másolat.

CR kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328 telefonszámot! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Ha a CR cég termékpalettájából szeretne vásárolni, vagy bármilyen CR kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63. – (Skála Metró oldala)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!