Dierre ajtókulcs másolása Budapesten

A Dierre zárak és ajtók kiváló minőségükkel és megbízhatóságukkal hódítanak teret. Minden Dierre ajtózár és kulcs többszörös minőségellenőrzésen esik át.

A budapesti Kulcskirály zárszaküzlet, már több mint 20 éve másol folyamatosan Dierre-Atra típusú kulcsokat. Kulcsmásoló üzletünkben mindenfajta Dierre kulcsot lemásolunk. A kulcsmásolás megvárható! Először azonban néhány szóban bemutatnánk a Dierre kulcsok típusait, és amit azokról tudni érdemes.

A kéttollas Dierre / Atra kulcsok többféle hosszúságban jelen vannak, kb. 90 mm-től 110 mm-ig. Ezek a méretek mindig a teljes kulcshosszt jelentik. Minden Dierre zárral szerelt biztonsági ajtó az olaszországi gyárban készült, és szerkezetkészen importálják őket Magyarországra.

Az olasz dizájn nemcsak az ajtóra vonatkozik, de a kulcsokhoz is rendelhető egy műanyag tok, amelybe a hosszú és kényelmetlen kulcsot bele lehet hajtogatni. Ez kétségtelenül sokkal esztétikusabbá teszi, viszont vannak hátrányai is. A tokba egy vékony stifttel rögzül csupán, plusz a tok teljesen műanyag, így nem képes ugyanarra az erőkifejtésre, mint a „normál” fémfejes kulcs. Ezt rendelésre tudjuk prezentálni, várakozási időre készülni kell.

Az üzletünk a Dierre Atra tollas kulcsot minden esetben tok nélküli, fémfejes kulcsra másolja. Igény esetén, ha az ügyfél hoz ilyen műanyag tokos nyerskulcsot, nagyon szívesen lemásoljuk, de nem javasoljuk ennek a mindennapi használatát.

Dierre/Atra kulcstípusok

Kétfajta Dierre kulcstípus létezik, a tollas kulcs és a cilinderkulcs. Magyarországon leginkább a Dierre tollas kulcs változata van elterjedve a biztonsági trezorzárak tekintetében, a modern lakóparkokba telepített, Dierre biztonsági zárral ellátott ajtóknak köszönhetően. Természetesen vannak Dierre cilinderbetétek, illetve Dierre cilinderes trezorzárak is, amelyhez magától értetődően pontfuratos cilinder kulcsok tartoznak.

A Dierre / Atra cilinderkulcsok zárbetéthez tartoznak, általában ezek is biztonsági ajtókba vannak beszerelve. Többnyire belül forgatógombbal vannak ellátva, így oldják meg azt a kötelező EU-s szabványt, hogy a biztonsági ajtókba vészfunkció kell. Ha belül a gombbal be van zárva az ajtó, kívülről a zárbetét saját kulcsával könnyedén nyitható. Sajnos a gyári Dierre zárbetétekhez Magyarországon nem biztosított a megfelelő nyerskulcs készlet, így a gyári betéthez a kulcsmásolás sokszor nem megoldott.

A két kulcs között annyi a különbség, hogy a tollas kulcs hosszú, és a kulcs szárának mindkét oldalán eltérő méretű, kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák, fogak, tollak helyezkednek el. A különböző hosszúságú kulcsméretek pusztán az ajtó vastagságától függnek. A Dierre cilinderkulcsok pedig rövid kulcsok.

Dierre - Atra tollas kulcsok másolása Budapesten

Ha a biztonság a fő szempont, a kéttollas kulccsal működő ajtózárakban nem fog csalódni. Ilyen kulcsok sokféle zárat működtetnek, többek között széfeket és páncélszekrényeket is. A Kulcsmásolás során, a kulcsokon lévő fogak különböző magasságait másoljuk át a nyerskulcsra a következőképpen.

A Kulcskirály az olasz Silca Omnia Max kulcsmásoló gépet választotta, mert ez a gép képes több ezer kulcsot folyamatosa, precízen, hiba nélkül elkészíteni. Az üzletben már több mint 5 éve van napi szolgálatban, és elmondható róla, hogy a vas páncélkulcsot, ugyanolyan megbízhatóan tudja készíteni, mint a réz Dierre/Atra trezorzáras kulcsot.

A működése egyszerű. Beépített led lámpájának köszönhetően folyamatos figyelemmel kísérhető a munkafázis. A tapogató oldalba van befogva a minta-kulcs, amiről a másolat készül, a tárcsa felőli oldalba van szorítva a nyerskulcs, amiből kialakítjuk a működő kulcsot.

A kulcsot hozzáérintve a tapogatóhoz a mozgatjuk egy kicsit, míg a másik oldalon ezt a mozdulatot a gép lemásolja, így biztosítva, hogy a kulcsmásolat pont ugyanolyan lesz, mint a gyári kulcs. A marótárcsa mindig csak kis oldal- és homlokirányból vesz ki a kulcsból, annyit, amennyit a kulcsmásoló szakember jónak ítél. Ide kell a tudás és a rutin, mert nem lehet nagyon elaprózni a mozdulatokat, és nem lehet egyszerre túl sokat sem kivenni a kulcsból, mert az mind pontatlansággal jár.

A Dierre/Atra kulcsokról általában

Minden általunk készített Atra / Dierre kulcsba beleütjük a garancia jelet, és ha kell egy sorszámot, hogy mennyi másolat készült már egy adott kulcsról. A nálunk készült másolatokból már volt olyan, hogy a másolat – másolatának a másolatát készítettük el, és még az is működött. Ezt egy pl. egy Mister Minit nem tudja produkálni. Amennyiben kopott, vagy túlságosan alávágott kulcsot hoznak másolni, csak garancia nélkül tudjuk vállalni, az ügyfél saját felelősségre.

Sajnos előfordul, hogy a fogkiosztás „szerencsétlen”, mert a szélső fog, vékony és egyedül álló, így nagyon sérülékeny. Gyakran ezek a fogak letörnek egy olyan óvatlan pillanatban, amikor a kulcsunkat leejtjük, és pont a fog részére esik. Ilyenkor sürgősen keresni kell egy még épséges/egészséges kulcsot, és készíttetni róla nálunk egy másolatot. A törött foggal rendelkező kulcsot semmiképpen se használják, mert nem biztos, hogy nyitni fogja az ajtót!

A mindennapi használat során a kulcs és a zár is kopik, folyamatosan használódik. Rendszeres napi használat során egy kulcs kb. 6-7 évig bírja, de ha több kulcsot is folyamatosan használunk, a zár hamarabb tönkremehet.

Téves gondolat, ha valaki nem szeretné az összes kulcsot használni, hanem elteszi későbbre valamelyik kulcsot, egyet meg jól szétkoptat, mondjuk 6 év alatt. Sajnos ilyenkor szokott az lenni, hogy a gyári, még sosem használt kulcs teljesen tönkreteszi a zárat, vagy esetleg nem működteti azt. Mi azt javasoljuk, hogy használjon minden kulcsot egyformán! Nem kell félni a kulcskopástól, ez természetes velejárója a használatnak.

A gyári Dierre kulcsok fején fel van tüntetve vagy a gyártó cég neve és logója. Egyes cégek a kulcsok használatának megkönnyítése végett még egy színes műanyag sapkát is a kulcs fejére helyez. A Dierre kulcsfejen van ilyen műanyag sapka, és a kulcsfej egyik oldalán megtalálhatjuk a Dierre feliratot, a másik oldalán pedig az Atra felirat olvasható.

Dierre / Atra kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben nem tudja beazonosítani a tollas kulcsukat, fényképezze le, és küldje el e-mail címünkre. Mi a fotó alapján könnyen beazonosítjuk a kulcsot. Rövid határidővel válaszolunk és árat is adunk a kulcsmásolásra.

Ha biztos a kulcsban, és még sokáig szeretné élvezni a biztonság és kényelem nyújtotta érzést, hozza el hozzánk másolni a kívánt kulcsot és kollégáink készséggel készítenek belőle annyit, amennyit szeretne. Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a Kulcskirály zárszaküzletet a

06-1-312-2064 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Amennyiben bármilyen Dierre vagy Atra kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben!

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328