Dierre kulcsmásolás , Atra kulcsmásolás

Kulcskirály – Minden kéttollas kulcsot lemásolunk!

dierre-atra-tollas-kulcsmasolasBudapest legnagyobb kulcsmásoló üzlete vagyunk. Hatalmas Atra nyerskulcs árukészlettel rendelkezünk, profi kulcsmásoló gépekkel dolgozunk! Kiváló szakemberek másolják ügyfeleink lakás-, iroda-, és üzlet kulcsait. Mindig a legkiválóbb minőségű munkára törekszünk és a legjobb gyári, illetve utángyártott kulcsokra készítjük el a kulcsmásolást. Jelszavunk: Minőségi kulcsmásolás megvárható!

Az Atra, Dierre zárakról röviden

A Kulcskirály zárszaküzlet, nemcsak kulcsot másol, de a zárakat évek óta sikeresen forgalmazza is. Minden gyári kéttollas kulccsal működő Atra zár rendelkezik egy belső „kulcs tuskóval”, ami lehetővé teszi, hogy kulcselvesztés esetén, pár mozdulat alatt, „átkódoljuk” a zárat, és kizárjuk az elveszett, vagy ellopott kulcsokat.  (Erre a műveletre, illetve a zárcserére mindenképpen szakember bevonását javasolunk, mert egyrészt elkódolódhat a szerkezet, másrészt könnyen tönkre is lehet tenni az ajtót, és ezzel akár több 100 ezer forintos kárt is lehet okozni!)

Ezeknek a kulcsoknak két mérete elérhető. A 95mm méretű, és a 115mm hosszúságú. Minden esetben 3 kulcsos a csomag, de ezekhez könnyedén másolunk igény esetén bármennyi extra kulcsot.

Dierre – Atra kulcsfajták

Először is bemutatnánk néhány szóban a Dierre kulcsok típusait. Kétfajta kulcstípus létezik, a tollas kulcs és a cilinderkulcs.

A két kulcs között a lényeges különbség az, hogy a tollas kulcs hosszú és a kulcs szárán, az egyik vagy a másik oldalon, eltérő méretű kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák helyezkednek el. Amikor csak az egyik oldalon vannak bástyák, azt nevezzük egytollú/egytollas kulcsnak, amikor mindkét oldalon, az a kéttollú/kéttollas kulcs. A Dierre tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző kulcsméretek hosszúsága kizárólag az ajtó vastagságától függ. Például egy 10 cm vastagságú ajtóhoz nem tartozhat egy mindössze 5 cm hosszúságú kulcs.

A Dierre cilinderkulcs rövid és lapos. A szárán pöttyöket vagy furatokat láthatunk, ezek a lapon mart kulcsok. Ha a kulcsszáron fogak vagy marások vannak, azok a fogazott kulcsok. Mindkét cilinderkulcs típus esetében előfordulnak nyitott- illetve védett profilú zárbetétek.

Dierre tollaskulcsok leírása

dierre-kulcsmasolas-kulcskiralyBiztonsági szempontból cégünk mindenképpen a tollas kulcsos változat mellé teszi le voksát, ugyanis tollas kulcsok védik a páncélszekrényeket és a széfeket is. A Dierre biztonsági zárakhoz természetesen kéttollú tollas kulcs tartozik, hiszen, mint a zár nevében is benne van, ez egy biztonsági zár vagy más néven trezorzár. Az Atra gyári kulcsok fején valamelyik oldalon mindig fel van tüntetve vagy a gyártó cég neve, vagy a logója, esetleg mindkettő. Egyes cégek a kulcsok használatának megkönnyítése végett még egy színes műanyag sapkát is a kulcs fejére helyez. A Dierre kulcsfejen van ilyen műanyag sapka, és a kulcsfej egyik oldalán megtalálhatjuk a Dierre feliratot, a másik oldalán pedig az Atra felirat olvasható.

A Dierre tollas kulcsok bástya mintázata és a bástyákon lévő emelkedések azért különbözőek, hogy minél nagyobb variáció számú zárat illetve kulcsot tudjanak gyártani. A milliós nagyságrendű variáns szám miatt van az, hogy sok esetben a kulcs legszélső bástyája nagyon vékony. Ha véletlenül leejtjük ezt a kulcsot, akkor ez a szélső bástya könnyen letörik és emiatt a kulcs használhatatlan lesz.

Dierre bicskakulcs

dierre-uj-kulcsokAmennyiben a kényelmi szempont a fő perspektíva, akkor mindenképp a rövidebb cilinderkulcs a nyerő, mert számottevően kényelmesebb az elhelyezése a nadrágzsebben vagy a táskában. Nyugat-Európában a cilinderkulcs működtetésű trezorzárak a keresettebbek.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Dierre cég kifejlesztette a tollas trezorkulcsnak a bicskakulcs változatát. A már elvárható olasz dizájnt ötvözték a praktikussággal, így jött létre a bicskakulcsok királynője, a legtökéletesebb formatervezésű Dierre bicskakulcs. Erről röviden annyit, hogy gyakorlatilag nem megfizethető kategóriában van az ára, és a beszerzése is szinte lehetetlen. Arra nagyon jó, hogy legyen egy ilyen a fiókban, de használat során könnyen törik, sérül, mi nem javasoljuk ennek a kulcsnak a mindennapos használatát.

A Dierre-Atra kulcsmásolás menete

dierre-atra-kulcsmasolasA kulcsmásolás folyamata a következőképpen zajlik. A kulcsmásoló szakember az eredeti Dierre kulcsot behelyezi egy ún. kétállású satu egyikébe, majd a Dierre nyerskulcsot a másik satuba teszi. A kulcsmásoló gépen lévő bal oldali mozgató kar emelgetésével a letapogató szerszám a bástyákat méretezi. A jobb oldali kar emelget egy vágó körtárcsát, ami forgás közben ugyanazt a bevágást eredményezi. A motor lassú fordulatú, de a másolás során érdemes védőszemüveget felvenni a kipattanó fémforgácsok ellen. Az egyik oldal bevágása után a kulcsokat megfordítják és a másik oldalon is a fentiek szerint végzik el a vágást. Ezután egy gyorsfordulatú drótkoronggal a kulcs mindkét oldalán lévő sorját letisztítják. Némelyik kulcsmásoló üzletben a kulcsfejbe beütik az üzlet kezdőbetűjét vagy kódját, hogy reklamáció esetén beazonosítható legyen, hogy pontosan hol is készült a kulcsról a másolat.

A Kulcskirályban az azonosítás végett egy „C” betűt ütünk bele minden általunk másolt kulcsba. Mivel köztudott, hogy cégünk garanciát vállal a kulcsmásolásra, így némely furfangos vásárló rajtunk próbálja érvényesíteni a garanciát a más üzletek által lemásolt –nem a legtökéletesebbre sikerült- kulcsokra. Ezzel a jellel védjük magunkat és tudjuk beazonosítani az általunk másolt kulcsokat.

A mi üzletünkbe is hoznak be hozzánk olyan egyedi, különleges kulcsokat, amit nem tudunk lemásolni. A Kulcskirály mindent megtesz annak érdekében, hogy ezeket a kulcsokat is le tudja másolni. Így folyamatosan jó kapcsolatot ápol a különböző zárgyártó cégekkel, hogy az egyedi kulcsokhoz is tudjon nyerskulcsokat biztosítani. Nálunk az ügyfél elégedettsége a fő szempont!

dierre-kulcsmasolas-a-nyugatinalKulcskirály üzletünkben bátran mondhatjuk azt, hogy a legegyszerűbb kulcstól kezdve – pl. számozott kulcsok, bútorkulcsok, Elzett kulcsok – a lapon mart kulcsokon, csőkulcsokon (tubulláris kulcsok) át, a tollas kulcsokig bezárólag – S.a.b., Viro, Potent – mindent lemásolunk. Egyre bővülő kínálatunk az autókulcsok másolását is magában foglalja. A piacon előforduló legmagasabb kategóriájú kulcsmásolásban is otthon vagyunk. Például: Keso 10RS, Abloy Protect, Mul-T-Lock Interactive, Evva, Axira Cobra (Picard), Janus. Ezek másolásánál minden esetben szükség van a hozzájuk tartozó védőkártyára.

Zárbetétek zárszerkezetek kódolását, fogaskerekezését, zárrendszerek készítését, telepítését, rövid határidővel vállalunk. Teljes zárszerviz szolgáltatást nyújtó partnercégünk az ilyen irányú problémákat, a legjobb szakemberekkel hamar elhárítja. Ilyen kérés esetén csak őket tudjuk ajánlani a legnagyobb bizalommal!

Dierre (Atra) kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják ügyfélszolgálatunkat a 06-1-312-2064 vagy a 06-70322-7328 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Ha a Dierre (Atra) cég termékpalettájából szeretne vásárolni, vagy bármilyen Dierre-Atra kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben!

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

 

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63. (a Skála Metró oldalán)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!