Egytollas kulcs másolása

egytollas-kulcsmasolasTollas kulcsoknak azokat a kulcsokat nevezzük, amelyeknek a szára végén az egyik- vagy mindkét oldalon úgynevezett bástyák helyezkednek el. Ezek a tollak.

Amikor csak az egyik oldalon vannak tollak, azok az egytollú, vagy másnéven egytollas kulcsok. Amikor pedig a kulcsszár végén mindkét oldalon vannak bástyák, azokat kéttollú, vagy kéttollas kulcsoknak nevezzük.

A tollas kulcsok többnyire hosszabbak, mint cilinderes társaik. Méretük általában 7-14 cm között mozog.

A kulcsmásolás szempontjából a legmagasabb biztonsági fokozatba azok a kulcsok tartoznak, amelyek korlátozva vannak a kulcsmásolás terén. Értjük ezalatt a kódkártyával ellátott kulcsokat. Ez az úgynevezett kódkártya vagy védőkártya arra szolgál, hogy illetéktelen személyek ne tudják a kulcsot lemásoltatni. A másolatok készítése szigorúan a védőkártya felmutatásával történhet csak meg, az arra kijelölt helyeken. A kódkártya elvesztése azzal a következménnyel járhat, hogy a kulcsot nem lehet a jövőben lemásoltatni.

Tollas kulcsok másolása / készítése

egytollas-kulcsok-masolasa-kulcskiralyNapjainkban is használatosak még az egytollú kulcsok. A régi pinceajtók, régi kertkapuk, illetve régi bérlakások szobaajtóit ezek az egytollas kulcsok nyitják, zárják.

Biztonsági szempontból a használatuk nem túl előnyös. Ellenben egy lakáson belüli szobaajtó zárására például kiválóan megfelelnek.

Az egytollas kulcsok másolására kétfajta lehetséges módszer van.

Az első, az tulajdonképpen nem is másolás. A kulcsok fejébe egy szám van feltüntetve. Ezt a számot kell megjegyezni és befáradni a zárszaküzletbe, ahol a szám alapján egy, az eredeti kulccsal mindenben megegyező „készkulcsot” lehet vásárolni.

A Kulcskirály zárszaküzlet kulcsos szakemberinél lehetőség van, hozott zárak utáni kulcskészítésre.

Ehhez szereljék ki régi, öreg zárjukat, és hozzák el a Nyugatinál lévő szaküzletbe! Mi rövid határidővel, kulcsot készítünk hozzá.

Mennyibe kerül zár alapján a kulcs? – változó, attól függ elsősorban, hogy a hozott zárba miből tudunk kulcsot készíteni? Egy kulcs lehet bruttó 500 forint, de lehet akár 4-5 ezer forint is.

egytollu-kulcsok-nagy-valaszteka-a-kulcskiralybanMennyi idő a kulcskészítés? – kapacitásunktól függően, egy, maximum két munkanapon belül kulcsot tudunk a zárhoz adni.

Amennyiben még használható állapotban van a zár, nincs benne rugótörés, vagy nincs „szétreszelve” a belső szerkezete, lehetőség van utólag a kulcskészítésre.

A másik módszer, amikor bevisszük a másolandó egytollú kulcsot a zárszaküzletbe, ahol azt lemásolják a következőképpen. Az üzletben az egytollú nyerskulcsokon a tollrész már eleve megvan, csak a bástyákat, tollakat kell bevágni a felhasználó által hozott kulcs alapján.

Egytollas formakulcs típusok például: Assa, BKS, Picard, Elzett.

Szobaajtó zárak

regi-kulcsokhoz-kulcskeszitesLakáson belüli terek elválasztására szolgáló fa ajtók zárjai. Főként hagyományos, egyszerű, sima egytollas kulcs működteti a szobaajtó zárakat. Van váltós- és nem váltós típus. Előlapja keskeny és hosszúkás kivitelű. Kettő és négy rögzítési ponton csavarozható. Dorn méretük változatos. Zárdobozuk kerekített, szögletes, vagy egyenes. Kulcsmintázatuk sima, egyszerű zászlómintás, de a lamellás zárakhoz, vágott tollú kulcs tartozik.

Napjainkban sokfelé szerelnek Din szabvány szerinti tollas kulcsos zárakat és hiába van egy kulcs hozzá, nem tudunk belőle adni. Ez azért van, mert semmilyen szabvány nem vonatkozik ezekre a kulcsokra, és a több ezres választékot nem tudjuk tartani. Ebben az esetben is azt javasoljuk, hozza el magával a zárat, így biztosan tudunk kulcsot adni hozzá.

Szobaajtó zár típusok:

  • Soproni Lővér kulcs
  • 3411 F tollas kulcs
  • 7411 N tollas kulcs
  • Grácia zárak kulcsmásolása
  • Titan trapéz fejű tollas kulcsok
  • Kaba Gege kulcsok készítése

Postaláda zárak kulcsai

A postaláda zár a legegyszerűbb, legprimitívebb szerkezet, de mégis mindennapi életünkhöz hozzátartozik, hiszen a levélszekrény kiürítése napi feladat. A régi, hagyományos postaládák zárjai még a kocka alakú, számozott kulcsos postaládazárak voltak. Ám a fogazott kulcsos, Elga típusú postaládazár már az újak közé tartozik. A legújabbak már a tubulláris, csőkulcsos kivitelű, ill. Anbo névre hallgató postaládazárak. Ezek már Kínából jönnek. Két előnyük van, olcsók és szépek.

Garay kulcsmásolás / Lality kulcsmásolás

Ezek a kulcsok másolás szempontjából tartogatnak kihívást, de nem nekünk. Könnyen felismerhető speciális kulcsról van szó. A kulcs azon része, ami zárba megy csak egy oldalon „tollas” – bástyás, de az ajtón lévő címke, egy kéttollas kulcsot ábrázol. Ha a kulcsot jobban megnézzük annak szárán, különös „bevágások” vannak, mintha elkönnyítették volna a kulcsot. Ez ugyan olyan szerepet játszik a nyitásban mintha kéttollas lenne. Oda is illeszkednek lamellák.

Zárszaküzletünk, a Kulcskirály, vállalja minden Garay és Lality kulcsok másolását, ami megvárható! Hozzánk nem kell elhozni a zárat, csak a kulcsot! Kb. 10-15 perc alatt elkészül egy darab, és garanciát vállalunk rá.

Budapest legnagyobb kulcsmásoló üzlete vagyunk. Hatalmas nyerskulcs készlettel rendelkezünk, profi kulcsmásoló gépekkel dolgozunk! Kiváló szakemberek másolják ügyfeleink lakás-, iroda-, és üzlet kulcsait. Mindig a legkiválóbb minőségű munkára törekszünk és a legjobb gyári, illetve utángyártott kulcsokra készítjük el a kulcsmásolást. Jelszavunk: Minőségi kulcsmásolás megvárható!

Kulcskirály üzletünkben bátran mondhatjuk azt, hogy a legegyszerűbb kulcstól kezdve – pl. számozott kulcsok, bútorkulcsok, Elzett kulcsok – a lapon mart kulcsokon, csőkulcsokon (tubulláris kulcsok) át, a tollas kulcsokig bezárólag – S.a.b., Viro, Potent – mindent lemásolunk. Egyre bővülő kínálatunk az autókulcsok másolását is magában foglalja. A piacon előforduló legmagasabb kategóriájú kulcsmásolásban is otthon vagyunk. Például: Keso 10RS, Abloy Protect, Mul-T-Lock Interactive, Evva, Axira Cobra (Picard), Janus. Ezek másolásánál minden esetben szükség van a hozzájuk tartozó védőkártyára.

Zárbetétek zárszerkezetek kódolását, fogaskerekezését, zárrendszerek készítését, telepítését, rövid határidővel vállalunk. Teljes zárszerviz szolgáltatást nyújtó partnercégünk az ilyen irányú problémákat, a legjobb szakemberekkel hamar elhárítja. Ilyen kérés esetén csak őket tudjuk ajánlani a legnagyobb bizalommal!

 

Várjuk Önt is, Magyarország legjobban felszerelt kulcsmásoló üzletében, a Kulcskirályban!

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63. – (Skála Metro oldala)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!

Térjen be hozzánk, másoltasson nálunk kulcsot és nem lesz többé problémája a másolt kulcsokkal!