Elzett kulcsmásolás

Az Elzettről

elzett-kulcsmasolas-kulcskiralyAz Elzett a legrégebbi hazai zárgyártók egyike, aki napjainkban is nagy hangsúlyt fektet a megfizethető áru, mégis minőségi termékekre. Ennek köszönhető, hogy a cég jelenleg is piacvezető szerepet játszik a hengerzárbetétek eladása tekintetében.

Magyarországon nehezen tudunk elképzelni olyan kulcscsomót, amin ne lenne egy-egy Elzett kulcs.

A Kaba Elzett gyár nemcsak olcsó rézbetétből készült cilindereket gyárt. A legjobb főkulcsrendszerek is kialakíthatók a Kaba termékcsaládjából. A Kaba Pextra, illetve Kaba Expert típusú zárbetétek pedig a legmagasabb szintű biztonságot képviselik.

A Kaba termékei között találhatunk bevéső zárakat, köztük kulcsos és cilinderes kivitelűt is. Létezik egy felső, kiegészítő cilinderes zár is, amit sokan csak úgy ismernek, hogy 777. Ez a számsor van ugyanis belegravírozva a zárba. A 80-as évektől gyártják, ám még jelenleg is, több tízezer darabot vásárolnak az emberek ebből a zártípusból is. Ezen felül természetesen még egyéb kiegészítő zárakat is gyárt az Elzett gyár.

Elzett kulcsmásolás

elzett-uzletAz Elzett zárbetétjében a 751-es réz termékcsalád, több mint 30 éve töretlen népszerűségnek örvend. A termék egyszerű, megfizethető, jó minőségű, és a kulcsmásolás bárhol és olcsón megoldható. A Kulcskirály ebből a típusból több ezer darabot értékesít évente.

A folyamatos fejlődést a kulcsmásolás sem kerülheti el. Ahogy a biztonságtechnika folyamatosan fejlődik, mint a zárak, a kulcsok is folyamatosan változnak, így a kulcsok megmunkálása is fejlődik.

Zárat, lakatot több évszázad óta használnak az emberek, tehát a hozzájuk tartozó kulcsra is folyamatosan szükség van. Régen ezeket a kulcsokat viszonylag könnyedén kialakították reszelővel, vagy forma alapján készre öntötték őket. Egy idő után ezeket a kulcsokat számokkal látták el és viszonylag alacsony variációs számban gyártották is. Formailag ezeket fazon- illetve fogazott kulcsoknak hívjuk.

Ilyen kulcsokat lényegesen kisebb méretben, alumínium-spiáter ötvözetből a mai napig használunk. Elsősorban olyan belső szoba vagy iroda ajtókban találkozunk velük, ahol a biztonság nem szempont, inkább csak az a lényeg, hogy ne tudjon idegen benyitni.

Elzett kulcskészítés

elzett-kulcsmasolasA mai napig léteznek olyan kulcsok a forgalomban, melyeket nem lehet géppel kialakítani, lemásolni. Ezeknél a másolás csak öntési procedúrával lehetséges. Ilyen „kulcs-öntést” a cégünkkel kapcsolatban álló szakemberek el tudnak végezni. Természetesen ehhez szükség van a mintakulcsra. Maga a folyamat 3-4 hetet vesz igénybe. Az öntött kulcs réz- vagy bronz alapanyagból készül el. Az ár a kulcs méretétől és „bonyolultságától” függ. Minden ilyen kulcs egyedi árképzést kap.

Azokról a kulcsokról készítünk másolatokat, amelyeket a gyártó cég kis számban bocsát a rendelkezésünkre. Ilyen kulcsok például az Elzett 751 zárbetét kulcsai, az Elzett Tutius lakat kulcsai, az Elzett X11 pontfuratos kulcsa is, és még sorolhatnánk.

Elzett cilinderkulcs másolás

A cilinderes kulcsok másolása Silca Bravo Professional gépen készül. A választás azért esett erre a gépre, mert a mennyiség nem mehet a minőség rovására. Ez a kulcsmásoló gép a másoló gépek legjobbika. Pontos, gyors, csendes, biztonságos, és a Magyarországon előforduló összes vágott kulcsot el lehet rajta készíteni.

Elzett tollaskulcs másolás

elzett-700-kulcsmasolasA tollas kulcsokat Silca Tech 3 típusú gépen másoljuk. Ebben az esetben is a kulcsok pontos és gyors megmunkálása a fő szempont.

Ilyen tollas kulcs tartozik például az Elzett 700 patkó zárjához, amelyhez gyárilag csak két darab kulcsot csomagolnak. Így a legtöbbször rögtön kell még hozzá másoltatni legalább egy kulcsot.

Tollas kulcsnak nevezzük még a régi típusú postaláda zárhoz tartozó kis lyukas kulcsot is. Ezt valamikor a 70-es, 80-as években még készen, szám szerint lehetett venni. Ennek azonban semmi értelme nem volt, hiszen a megfelelő nyerskulcsból egy percen belül elkészíthető a kész kulcs.  Elga 494/20 –típusa.

Mindenképpen említésre méltó a Lality és a Garay zár tollas kulcsai is. Ezek elkészítése nagy pontosságú gépeket és megfelelő szaktudást igényelnek.

Másolásvédett Elzett kulcsok, Kaba Extra kulcsmásolás

Zárszaküzletünk kódkártya megléte mellett, vállalja a Kaba kulcsok beszerzését. Sok esetben ezek a kulcsok valamilyen főkulcsrendszer részét képezik, tehát fontos tudni a kártyán kívül, hogy melyik kulcsra van szükség. Ezek a kulcsok feliratozva vannak, a rajtuk lévő kód alapján azonosíthatóak be.

Pontfuratos Elzett kulcsok másolása

kaba-elzett-kulcsmaolasA harmadik csoportba a pontfuratos kulcsot soroljuk. Ezek a kulcsok nem vertikálisan vannak kialakítva, hanem horizontálisan kell lyukakat süllyeszteni a kulcsokba. Ezért kapta a „fúrt” kulcs nevet. Az ilyen típusú kulcsmásolásokat Silca Matrix SLX gépen végezik.

Ilyen fúrt kulcs például az Elzett X11, vagy a régebbi Elzett 961 modell. Kinézetre a Kaba Expert zárbetét kulcsait is ide sorolhatjuk. Itt azonban meg kell említeni, hogy a Kaba Expert kulcsait egy úgynevezett számítógép vezérelt gépen lehet csak elkészíteni. Ebben az esetben már nem beszélhetünk másolásról, itt minden kulcs egyedileg, kód alapján van legyártva.

Soproni Elzett zár

Érdemes megemlítenünk, hogy a zártestek piacán a Sopron Elzett a piacvezető. Elég csak feleleveníteni a Soproni Lővér típusú zárat, amely a mai napig méltán a legtöbbet eladott zártest. Egyszerűsége egyben a nagyszerűsége is. A mai napig találunk olyan zárat, ami már több mint 40 éve zárja - nyitja az ajtókat rendületlenül. A Kulcskirály zárszaküzletben megtalálható minden olyan Soproni zár, ami a hazai piacon kapható. Az üzlet büszke arra, hogy nem állt be a hipermarketek és az óriás barkácsáruházak közötti árversenybe. A nagy barkácsboltok választékában viszonylag kevés a minőségi zár ezen a területen, illetve nincs értékesítő (eladó), aki kellő szakmai tudással rendelkezik ahhoz, hogy kiszolgálja az ügyfeleket. A Kulcskirályban kiemelt figyelmet kap minden hazai gyártású termék, így a Sopron zár teljes palettája is.

Elzett kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják ügyfélszolgálatunkat a 06-70-322-7328 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Ha az Elzett cég termékpalettájából szeretne vásárolni, vagy bármilyen Elzett kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

 

Várjuk Önt is, Magyarország legjobban felszerelt kulcsmásoló üzletében, a Kulcskirályban!

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63. – (Skála Metro oldala)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!

Térjen be hozzánk, másoltasson nálunk kulcsot és nem lesz többé problémája a másolt kulcsokkal!