Fogazott kulcsok másolása

A sima, egy oldalon fogazott zárbetétek kulcsinak másolásából van a legtöbb munkánk a mai napig is. Ezek a zárbetétek vannak ugyanis a legjobban elterjedve hazánkban. Pl. társasházi bejárati kapukban, cégek, irodák ajtóiban, esetleg garázs- vagy kertkapuk zárjaiban találkozhatunk velük.

Néhány márkanév példaként azokból, amiket másolunk: Elzett, Titan, Iseo, Lob, Elga. Ezek a kulcsok egy perc alatt elkészülnek az ügyfelek számára. Óriási nyerskulcskészlettel rendelkezik az üzlet, így akár egy társasház részére, 50-100 darabot is gyorsan el tudunk készíteni. Ezekhez a zárbetétekhez a gyártó általában 3 db gyári kulcsot csomagol, és sokszor ez nem elég az ügyfelek számára.

Amit ezekről a zárbetétekről érdemes tudni, hogy sem törés-, sem fúrás-, sem finomnyitás ellen nincsenek védve, így biztonsági fokozatuk nem tartozik magas kategóriába, miáltal lakásajtók zárjaiba nem ajánljuk őket. Viszont, mind a Titan, mind az Elzett strapabíró, így a társasházak kapuiba kiválóan megfelelnek. A társasházaknál még azt szoktuk ajánlani, hogy vásárlás vagy csere esetén, vagy tartsanak meg egy gyári kulcsot, amiről majd, ha kell, tudunk további kulcsokat másolni, vagy készíttessenek egy vagy két darab tartalék zárbetétet. Pl. egy 400 kulcsos társasház esetében, sokkal egyszerűbb, ha a már meglévő kulcsokra mi átkódoljuk a zárbetétet.