CR gyári nyerskulcsra történő kulcsmásolás

A CR kulcsok másolását a legtöbb kulcsmásoló valamilyen alapanyagra készíti, pedig a gyári nyerskulcsnál nincs jobb.

A CR kulcsok különösen érzékenyek arra, milyen nyerskulcsra készülnek. A gyári kulcsok mind a két oldala rendelkezik egy gyári visszavágással, aminek a mérete nagyon fontos, nem térhet el a megadott alapméretektől. Ez az a pont a kulcson, ami zárnak a szerkezetét mozdítja, és nem lamellát mozgat. Ehhez az élhez soha nem nyúlunk, ezt nem szükséges másolni. Sokan nem tudják, és vesznek le belőle, onnantól már mínuszos a kulcs és nem fog jól működni.

Volt egy ilyen történet, amikor Budán a II. kerületben cseréltek egy letisztult CR záras ajtón zárat, majd a zárszervizesek rögtön fel is ajánlották az új zárhoz a kulcsmásolást is. Zuglóból jöttek az új kulcsok, de egyik sem működött, és mondani sem kell, a másolt kulcsra nem is az volt írva, mint ami a gyári kulcsfejen található, a CR Mod.Dep. felirat. Az ügyfél sietett, így némi kedvezményt kapott az egész procedúrára, míg végül a három eredeti kulcsot elhozta hozzánk a Kulcskirályba, hogy készítsünk még tíz darab kulcsot.

A Kulcskirály zárszaküzlet a CR zárakhoz minden esetben gyári nyers alapanyagot használ, még ha az drágább is, mint az ócska utángyártott kulcsok. Az összes kulcs elsőre jól sikerült, ez természetesen abból is ered, hogy a Kulcskirályban a kulcsmásoló szakemberek a másoló gépeket folyamatosan karbantartják, és a legpontosabb kulcsmásolást biztosítják már évtizedek óta. A gyári nyerskulcsokról már nem is beszélve!

Egy másik ügyfél azért keresett fel minket, mert a budai kulcsos, a Margit körúton nem tudott készíteni egyszerre 15 db kulcsot. Nem volt nekik alapanyaguk, az ügyfélnek újra vissza kellett volna mennie, és mondani sem kell, hogy árban nagyon magasat mondtak, több mint 5000 forintot egy darab kulcsért.

Eddig az volt a jellemző, hogy a plázákban található pár perces kulcsmásoló/cipőjavító a nagyon drága, de úgy néz ki mások is követik ezt a példát.

Miért fontos a gyári nyerskulcs, mitől lesz az jobb nekünk? Nekünk nem lesz jobb, a zárnak lesz jobb, mert hosszabbodik az élettartama, kevesebb a lehetőség a gyors meghibásodásra. Akinek már ment tönkre az ajtaján ilyen CR zár, az pontosan tudja, mekkora költség és macera ennek a cseréje, pláne, ha nem is működik megfelelően.

Ne használjon görbe kulcsot, vagy olyat, aminek a kulcson lévő valamelyik foga hiányzik! Mindig ellenőrizni kell, hogy a kulcsok megfelelő állapotban vannak-e! Sajnos volt már olyan, amikor félig be lehetett zárni az ajtót, de utána nem mozdul a másolt kulcs, se előre, se hátra. Ilyenkor fontos, hogy ne próbáljuk meg mi magunk megoldani a nyitást, hanem hívjunk szakembert!

Szombati napon a CR kulcsmásolást garanciával csak a Kulcskirályban kapja meg! A CR kulcsfejen minden esetben fel van tüntetve a CR logó, a márka jelzés, azon kívül a Mod.Dep felirat is. Erről lehet tudni, hogy eredeti gyári nyerskulcsra lett a kulcs lemásolva, hiszen az ugyanolyan, mint ami a zárhoz tartozik. Ezzel nő a zár élettartama, csak ilyen kulcsokat szabad használni!

Több olyan budapesti kerület is van, ahol nincsen kulcsmásolás, vagy a kerületben elérhető szolgáltató tudását az Elzett zár kulcsmásolása is meghaladja.

Üzletünkben található kulcsmásolót bármilyen kulcsmásolás kapcsán megkereshetik, a forgalomban lévő valamennyi biztonsági ajtó kulcsait másoljuk. Lehet a kulcs tollas vagy zárbetéthez való biztonsági kulcs, nálunk biztosan le tudja másoltatni. Ha a környékén lévő kulcsmásolóval nincsen megelégedve, akár Zuglóból, akár Budáról üzletünket rövid utazás alatt eléri, széles nyitva tartási időben megoldjuk kulcsmásolás gondját. 06-1-312-20-64