Hoppe ajtókilincs a Kulcskirályban

A Hoppe kilincsek a német DIN szabvány szerint készülnek, van belőlük beltéri ajtó és bejárati ajtó kivitelű. Több ajtógyártó cég használja előszeretettel, mert a felszerelése egyszerű és az élettartama igen hosszú. Magyarországon is több lakóparkban lehet találkozni Hoppe kilincsekkel, ennek elsősorban az az oka, hogy sok olyan ajtógyártó, mint pl. a német Westag, kap egy nagyobb projektet és megrendelésre leszállítanak több ezer ajtót.

A Hoppe kilincset és címet könnyű felismerni, hiszen egy nagy nyomtatott H betűt látunk a kilincsen vagy a címen. A legtöbb esetben az alumínium külsővel találkozunk, kilincs-kilincs vagy gomb-kilincs kivitelben. A Kulcskirály többféle Hoppe kilincset is tart folyamatosan raktáron, mert kulcselvesztés esetén vagy betörési kísérlet közben a pajzs megsérülhet.

A bejárati ajtók esetében biztonsági szerepe is van a Hoppe pajzsoknak. Ezek kívülről nem csavarozhatók le csak belülről, átmenő csavar tartja az ajtón a biztonsági címet.

Hoppe pajzsnak nevezzük azokat a kilincseket, amelyek a zárbetétet védik törés ellen. Drágább pajzsok esetében még magkihúzás elleni védővel is ellátják, ilyenkor a zárbetétből csak a kulcsnyílás látszódik. Egy kis forgó gyűrű van beépítve a kilincs címbe, aminek köszönhetően sokkal nehezebben lehet a zárbetéthez hozzáférni.

A Hoppe bejárati ajtócímeket többféle színben készítik, attól függően, milyen az ajtó színe. Egy fehér ajtóra a legtöbb esetben világos sárga, úgynevezett, pezsgő színt vagy szálcsiszolt alumínium színt szoktak szerelni. A barna vagy sötétbarna ajtókra szintén létezik hasonlóan sötét színben Hoppe kilincs, ezeket különböző színkóddal jelölik, az F5 a sötétebb szín.

A réz- és króm pajzsok lényegesen drágábbak, de talán az esztétikai élmény miatt megéri egy kicsivel többet ráfordítani. A réz Hoppe pajzsok nem minden eleme sárgaréz, csak a külső burkolat az, a belseje általában erősített acélszerkezet.

Hoppe kilincsek raktárkészleten a Kulcskirály üzletében

A Kulcskirály zárszaküzletben folyamatosan raktáron tartjuk a kilincsemeléses rúdzárakhoz tartozó Hoppe kilincseket is. A Hoppe mindenféle nyílászáróhoz készít kilincset, legyen az bejárati ajtó vagy erkélyajtó, illetve ablakszerkezet. Az ablakok esetében, elsősorban a bukó-nyíló ablakoknál népszerűek a Hoppe kilincsek, melyek igen nagy számban fordulnak elő. Ha valakinek ebből pótlásra vagy cserére lenne szüksége, a Nyugati tér mellett található Kulcskirály jó választás!

Manapság egyre nagyobb teraszajtókat építenek be, ehhez pedig speciális mozgatású szerkezetre van szükség. Egy bukó-nyíló ablak méretei korlátozottak, így jóval nagyobb szárnyat lehet készíteni, ha az ajtó toló-szerkezetű. Ilyen speciális erkély tolóajtókra is kínál megoldást a Hoppe, és szinte biztos, hogy raktárkészletről megoldja a Kulcskirály is a szükséges kilincs igényt.

A beltéri Hoppe kilincsek is különböző méretekből és típusokból elérhetőek. Itt is lehet alumínium vagy sárgaréz kilincsről beszélni. Az ajtókilincsek lehetnek rozettások vagy hosszú címesek.

A rozettás Hoppe kilincsek jellemzői, hogy a kilincs- és a kulcslyuk takaró külön helyezkedik el. Ennek nagy előnye, hogy nem függ a Hoppe kilincs választás a zárszerkezet méretétől. Bármilyen méretű bevésőzárhoz lehet vásárolni ajtókilincset.

A Hoppe nagy előnye, hogy egyazon formából megtalálható a beltéri ajtókilincs és az ablak kilincs is. Ez mindenképpen szebbé teszi otthonunkat.

Mitől biztonságos egy ablak kilincs? Mert az akár nyomógombbal, akár kulccsal fixen rögzíthető. Ha a kilincs blokkolva van, akkor a rúdzárat nem lehet elmozdítani. Földszinten mindenképpen ezt a típust javasoljuk.

Biztonsági ablak-kilincs a Hoppe kínálatában is elérhető, és ezek az ablak kilincsek a Kulcskirály zárszaküzletben is megtalálhatók.

06-1-312-2064

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület