Izraeli RB, Mul-T-Lock, Yardeni kulcsok készítése

Izraeli kulcsok másolása Budapesten a Nyugati tér melletti Kulcskirály zárszaküzletben lehetséges.

Milyen izraeli kulcsok másolhatók a kulcskirályban?

Szinte minden zárhoz, ami magyarországi forgalomban kapható, tudunk kulcsot készíteni.

Az RB LOCKS a Rav-Bariach vállalatcsoport része, ami több mint 50 országban van jelen. Fő tevékenysége a biztonsági acél- és páncélajtók gyártása, de megoldást kínál a biztonsági zárbetétek területén is.

A Kulcskirály nem csak a kulcsokat másolja egyedüliként az országban, de zárakat is forgalmaz. Magas minőségű és biztonságot nyújtó zárrendszereket tudunk készíteni, akár lakatokkal, postaládazárakkal kombinálva is.

RB zárak kulcsinak készítése, másolása

Az RB LOCXIS zárbetét kulcsát kizárólag a kódkártya alapján készítjük el, minden kulcs eredeti, gyári minőségben készül, így biztosítunk hosszú élettartamot a záraknak. Ebből a típusból van egy még magasabb minőség is, az RB SKG, aminek a törésvédelme kimagasló a többi típushoz képest.

RB Keylocx típus, ami rendelkezik szabadalmi másolásvédelemmel, ezt szintén nem lehetséges csak a biztonsági kártyával másoltatni és kizárólag a budapesti Kulcskirály szaküzletben!

Yardeni kulcsmásolás

Már nincs forgalomban, így Yardeni zárat ma már nem lehet vásárolni, maximum az interneten, de hivatalos magyarországi forgalmazó nincsen. Több mint 20 évvel ezelőtt a következő Yardeni zárbetétek voltak forgalomban:

Yardeni Gard 6 – egy hatcsapos zárbetét, laponmart kulcsokkal, amit többnyire a Silca Matrix pontfúrt géppel lehetséges másolni. A kulcsmásoláshoz nincs másra szükség, mint az eredeti kulcsra, a nyerskulcsot mi biztosítjuk.

Yardeni Gard 10 – egy tízcsapos zárbetét, bonyolultságát az adja, hogy egymás mellett két sorban öt-öt csap helyezkedik el. Szerelni nem egyszerű, a másolás viszont nem igényel extra követelményt.

Yardeni Gard 6 millenium – egy új Yardeni zárbetét volt, profilban volt eltérés a normál gard 6-oshoz képest.

Ezekből a zárakból nagyon sokat adtunk el, vagy szereltek be különböző zárszervíz cégek lakosság vagy társasházak részére. Jó minőségű, strapabíró zárak voltak, de a mai zárbetétek között már inkább gyengének mondhatók. A Gard sorozatokból minimális zárrendszerek készültek, inkább a lakosság számára azonos záródással, amikor egy kulcs több zárat is nyit.

Yardeni Gard xl – 8 csapos  zárbetét, az első akkoriban “másolás” védett kulcsos Yardeni zárbetét. A kezdeti időben ebből több CBA áruház is ezt a zártípust kapta, mint vezérkulcsos rendszer.

Fogazott kulcsos izraeli Yardeni zárbetétek – ezek azért is különlegesek, mert a legtöbb esetben az izraeli zárak mind fúrt kulcsosak (amiket vízszintesen kell a zárba helyezni).

A Yardeni Penta sorozatból már a legtöbb esetben közepes és nagyobb zárrendszerek készültek, viszont az ötcsapos megoldás végett nagyobb rendszerek esetében már számos korláttal rendelkezett. A másolásvédelmet nem hosszabbították meg, így hamar a Silca és más nyerskulcs-gyártó cég kínálatába került.

Ezeken a helyeken lett Yardeni mesterkulcsos zárrendszer telepítve: Magyar Tudományos Akadémia, Nádor utca, Műszaki Egyetem fő- és melléképületei.

Idővel ahogy a Yardeni kezdett nehezen szállítani, majd megszűnt, a zárakat elkezdték lecserélni Mul-T-Lockra.

A Yardeni Sexta zárbetét egy hatcsapos kivitel, tulajdonképpen a Penta sorozatnak a továbbfejlesztett változata. Lakosság részére nem lett eladva ilyen zárbetét, de kulcsmásolás sem lett bonyolítva. Nagy rendszert készítettek a Nemzeti Színházba és kezdetben ebből lett elkészítve a MOL székház főkulcsos rendszere is.

Mul-T-Lock kulcsok készítése a budapesti Kulcskirály szaküzletben, Pesten, a Nyugati tér mellett

A 90-es évek közepén az autós közeg egy olyan rablásgátló eszközt ismert meg, ami még az immobiliezernél is sokkal hatékonyabban védte az autót, ez a sebességváltó zár!

Itt úttörő volt az izraeli Mul-T-Lock, tulajdonképpen ők voltak az elsők, akik különböző autótípusokhoz ezt a hatékony rablásgátló rendszert elkezdték forgalmazni. A hozzá tartozó kulcsok sok esetben nehezen vagy nem voltak másolhatók, de idővel ez is megoldódott. Nem kellett sokat várni, a 2000-es évek elején már a lakásbiztonságban is megjelent a Mul-T-Lock, előbb a 7×7, majd a Classic, illetve az Interactive típussal. Mára már csak az Interactive+ és az MT5 + típushoz szükséges a kódkártya.