Kaba Elzett szakszerű kulcsmásolás

Ebben a témában van menüpontunk, de az utóbbi pár évben megváltozott a budapesti Elzett Művek piaci részesedése. Ami az Elzett kulcsok készítését illeti, a fő és lényeges “kocka” fejű Elzett kulcsmásolás nem változott meg, talán még most is ebből készítjük a legtöbbet. Átlagos időszakban van, hogy hetente 200-300 db kulcsot másolunk le. Ezek a kulcsok az Elzett Tutius lakat kulcsai, vagy az egyszerű sárgaréz hengerzárbetét kulcsai.

Kártya alapján történő kulcskészítés

Kaba kulcsmásolás – biztonsági kártya alapján.

A Kaba csoport legutóbb a Dorma vállalattal egyesült, ebből adódóan, mostanában inkább az automata bejárati rendszereket értékesítik, a “hagyományos” mechanikus biztonságtechnika kicsit háttérbe szorult. Több stratégiai ember is az AssaAbloy-hoz ment, új lehetőséget keresni magának.

A Kulcskirály Nyugati tér mellett található zárszaküzlete abban tud segíteni, hogy aki rendelkezik biztonsági kártyával, annak a pótkulcs beszerzést biztosítani tudjuk. Úgy, mint a Kaba Elzett képviselet jogutódja lett a Dorma-Kaba, ami elvileg nem jelent nagy változást, de mi azt vettük észre pár hónapja, hogy egyre többen keresnek meg minket, valamilyen kulcs utánpótlással kapcsolatban. Ezeket a kulcsokat sok esetben nem tudjuk helyben másolni, nekünk is a kész kulcsot kell megrendelnünk. A kártyán található kód alapján rendelünk és a viszonteladói kedvezményünkkel kedvezőbben tudjuk adni a kulcsot a vásárlóknak, mintha valaki a gyárból szeretné megrendelni (ahol sok esetben csak szerződött partnereket szolgálnak ki). A Zár-Pláza Kft, a Kulcskirály üzemeltetője szerződött Dorma-Kaba partner.

Kaba pExtra kulcsának utólagos készítése

Kaba pExtra kulcsmásolás a Kulcskirály zárszaküzletben rendelés útján lehetséges. A legtöbb pExtra típusú hengerzár és kulcs valamilyen főkulcsos zárrendszer eleme, így nekünk vagy egy olyan megrendelőre, esetleg üzemeltetőre van szükségünk, aki jogosult vagy kulcsot vagy zárbetétet rendelni. A Kaba pExtra zárbetét kulcsai fogazott kulcsok, a pExtra felirat minden esetben jól olvasható a kulcsról, így könnyű az azonosítás. Van pár olyan Kaba partner, aki szerződött saját kulcsprofilokra, azokat kizárólag náluk lehet megrendelni. Amennyiben ilyen kulcsokkal rendelkezünk, akkor a kulcsról és a kártyáról hamar kideríthető, hogy hol lehet a kulcsot másoltatni.

Kaba zárbetét kulcsának készítése kártyával

Kaba Expert kulcskészítés biztonsági kártya alapján.

Az Expert zárbetét Svájcban készül és minden kulcs, ami elhagyja a gyár területét egy központi adatbázisban szerepel. A kulcsok a végső felhasználóhoz érve pontosan nyomon követhetők. Sokan ezt a biztonságot részesítik előnyben, főleg olyan irodák vagy cégek, ahol a kulcs szerepe nagyon fontos. Egy banknak vagy egy ékszerüzletnek pontosan kell tudnia, hogy melyik kulcs kinél van használatban. Kiemelten magas kockázatú és védelemmel rendelkező helyekre javasoljuk a Kaba Expert zárrendszert. (Ezt a szisztémát több német vállalat is alkalmazza, pl. a BKS a Janus családdal.)

A Kaba Expert kulcsrendelés szintén kártya alapján történik, de minden esetben kérjük a másolandó kulcsot is. Azt is hozzák el magukkal vagy fényképezzék le! Sok olyan megkeresésünk van, amikor a termék nem Magyarországon lett vásárolva és nem is itt használják, de különböző okokból szükség lenne kulcsra. Ilyenkor a legtöbb esetben nincs kártya, tehát abszolút lehetetlen a kulcsrendelés. Ám ha még tudnának kártyát is hozni, akkor sem biztos, hogy tudunk segíteni.

Tőlünk Nyugatabbra, főleg Németország, Ausztria, Svájc, olyan rendszert építettek ki, hogy az adott régióhoz tartozó, kulccsal és zárral foglalkozó szaküzlet kap önálló profilt. Ez kizárólag az övé, semmilyen körülmény között kulcsot vagy profil-azonos zárhengert nem kaphat senki más. Ezáltal mindenki le van védve egy saját profillal és abból tud eladni, amennyit csak tud. Szabad szemmel nehezen észrevehető különbségek vannak kulcsok között, de annyi biztosan lesz egy német tartományban lévő és egy budapesti kulcsprofil között, hogy azok nem fogják az adott zárat működtetni.

Természetesen a Kulcskirály rövid idő alatt kideríti, hogy az adott kulcsot Magyarországon lehet-e egyáltalán készíteni vagy sem. Bátran keressenek bennünket, akár személyesen, akár emailen keresztül.

Telefonszámunk: 06-1-312-2064

E-mail cím: zarplaza@zarplaza.hu