Kódkártyás kulcsmásolás / Védett profilú kulcs

Mire jó a kódkártya?

profi-kulcsvago-gepA zárbetétekhez tartozó kódkártya a gyártó cég, illetve a zárbetét tulajdonosának védelmére van kitalálva. Kulcsszerepe a jogosultság betartása, annak megállapítása. Minden eladott zár és kulcs mellé tartozik egy biztonsági kártya. Bizonyos nyerskulcsok nem beszerezhetőek, hanem a zárgyártó által kiválasztott partnereken keresztül kaphatóak csak.

Amikor az ügyfél egy másolásvédett zárbetétet vásárol, azt azért teszi, mert nyugodt szeretne lenni, amikor a kulcsaiból ad valakinek. Kizárólag másolásvédett zárak kulcsainak esetében lehetünk nyugodtak afelől, hogy a kulcsokat senki nem másolhatta le.

Milyen esetben lehet szükségünk másolás védett kulcsra?

  • Amikor üzletünk vagy irodánk van, és sok alkalmazottal dolgozunk, ebben az esetben javasolunk plusz mesterkulcsos zárrendszert is.
  • Amikor olyan lakással rendelkezünk, amit albérlőnek adunk ki, de amikor a bérlő elmegy, ne kelljen zárat cserélni.
  • Amikor sokat utazunk, és több személynek is van kulcsa az ingatlanunkhoz. Amikor mi tartózkodunk benne, és visszakérjük a kulcsokat, biztosak legyünk abba, hogy nem készült a tudtunk nélkül plusz kulcs.
  • Minden estben, amikor az alapbiztonságnál egy kicsivel többre vágyunk!

Kulcskirály üzletünkben, mindig azt szoktuk javasolni, hogy biztonságos helyen kell a kódkártyát tartani, mert csak az másoltathat kulcsot, aki ennek a birtokában van. Ha esetleg elveszett a kódkártya, akkor nem tudunk kulcsok másolni. Persze van egy olyan opció is, hogy átkódoljuk a zárbetétet, amelyhez az ügyfél új kulcsokat és új kódkártyát kap. (Ezt nem minden zárbetétnél lehet megoldani! ) Második megoldás pedig a komplett zárcsere.

Kódkártyás zárbetétek

vedelem-alatt-allo-kulcsok-masolasa-kulcskiralyA kódkártyás zárbetétek már egy magasabb, azaz prémium kategóriát képviselnek. Ezek valamilyen másolási védelem, oltalom alatt állnak. A gyártó cégek ezeket az oltalmakat nagyon szigorúan veszik és be is tartatják. A zárbetét magas szintjét a finomnyitás ellen, vagy csap a csaprendszerben technológiával küszöbölték ki, vagy hernyójárat kialakítással fejlesztették tovább, vagy pedig valamilyen mozgó- vagy mágnes-alkatrészt helyeztek el a kulcson. A lényeg az, hogy a kulcsban van olyan beépített dolog, amit nem lehet duplikálni!

Ezeket a védett kulcsokat lehet másoltatni a Kulcskirály zárszaküzletben

Keso , Mul-T-Lock (mindegyik) , Abloy, Tesa, (mindegyik), Abus, Evva, Cisa, CEI, RB LocXis, Tokoz, Mauer, Titan, BKS, (mindegyik) ,Gera, – bármilyen kulcsa van keressen bennünket bizalommal!

Kódkártyás kulcsok másolása

vedokartyas-profi-kulcsok-masolasa-kulcskiralyA Kulcskirály zárszaküzlet nagyon szigorúan veszi a védőkártyával ellátott kulcsok másolását. Ezzel is védjük a vevő biztonságát és az üzleti érdekünket, valamint a szabályokat. A védett profilú kulcsok másolásakor, mind a kártyát, mind a kulcsot elkérjük az ügyféltől. A kártyán feltüntetett kódszám és a kulcson lévő azonosító számot minden esetben egyeztetjük.

Tulajdonképpen ez nem is másolat, hanem igazi, eredeti kulcs. Ezeknél a kulcsoknál nincsenek másolásból adódó pontatlanságok, mert a gép, a kártyán lévő kód alapján, a nyerskulcsra rávágja a furatokat, fogazatokat századmilliméternyi pontossággal éppúgy, ahogy azt, pl. a Mul-T-Lock Interactive kulcsok esetén, az izraeli gyárban elkészítették.

Mindenkinek azt szoktuk javasolni, hogy a kódkártyás zárbetétek esetén, csak a szerződő partnernél készítessen kulcsmásolatot, akik gyári nyerskulcs felhasználásával készítik azt el.

Kódkártyás kulcsmásolás – Kulcskirály!

Az igazi kulcsmásoló cégek ezeket a szabályozásokat komolyan veszik és betartják, semmiféle korrupció nem léphet fel. A kisebb helyeken meg nem is érdemes próbálkozni, mert sem megfelelő géppark, sem pedig nyerskulcs nem áll rendelkezésükre ezeknek a kulcsoknak a másolásához.

Másolás védett kulcsok árai

Ezek nagyon eltérőek lehetnek. Egy kulcsmásolás kerülhet 2.500 forintba is, de nem ritka, a 6.000 – 8.000 forint, sőt extrém esetben, még a 20.000 forintos kulcsmásolási költség sem.

Legtöbb esetben a Kulcskirályban megvárható a biztonsági kulcsok másolása, de bizonyos típusoknál lehet, hogy 3-4 munkanapot is várni kell. Amit külföldről rendelünk: Evva, BKS, azoknak pedig általában 2 hét a szállítási határideje.

Nem védett kulcsok, de annak mondják

Minden olyan zár, vagy kulcs, amihez nem tartozik kódkártya. Az is lehet, hogy tartozik hozzá, de a kulcsmásoló nem kéri el, simán lemásolja. Sajnos ezt az átlag ember sose fogja tudni, hogy mi a védett kulcs, és mi nem az. Sajnos az internet is tele van téves információval.

Pár eset az elmúlt évekből / tévhitek, téves információk:

Abus kulcs: valamilyen Cisa – Abus közös profilt kezdett szerelni egy zárszerviz cég, majd, sajnos tudatlanságból, becsapták az ügyfeleket, hogy ezt a kulcsot nem lehet másolni/csak ők tudják másolni. Ez nem volt igaz, és még csak nem is voltak elég körültekintőek! Gondoljunk bele, mekkora kárt tud okozni egy ilyen cég, ahová ezt beszerelik, nem beszélve arról, hogy több tízezer forintot elkértek érte.

Hevederzár kulcs: Van Magyarországon fogalomban egy hevederzár típus, valamilyen azonosítatlan zárbetéttel. Semmilyen jelzés nincs a betéten, a kulcson csak egy szó szerepel, és egy papírkártyát adnak hozzá. Ha valaha is védett volt ez a kulcs (szerintünk soha), és ez csak egy ritka profil, akkor ez a gyártó-forgalmazó is megtéveszti a vásárlóit! Természetesen, minden gond nélkül másoljuk a kulcsot, kb. mint egy normál Elzett kulcsot. Ha a kedves forgalmazó bizonyítani tudja a szabadalmi védettségét a kulcsnak, csak akkor van egyedüli jogosultsága a másolásra!

Iseo R7 kulcsok: Egy ajtógyártó cég szerelte ezekkel a zárakkal az ajtajait. Szerencsére időben tisztáztuk, hogy nem védett kulcsokat adnak el, így hamar abba is hagyták ezt a tevékenységet! Lehet szabadon másolni az Iseo R7 kulcsokat! A Kulcskirály lemásolja Önnek!

Ezekben az esetekben egy közös pont van. Csak olyan „szakemberek” csapták be ügyfeleiket, akiknek nem szakterülete a kulcsmásolás! A hevederzár gyártó, gyártsa a hevedert, az ajtógyártó gyártsa az ajtót, a zárszervizes meg végezzen zárszerviz szolgáltatást, akkor nem sérül a szakma!

Ezért fontos, hogy csak megbízható helyről vásároljanak zárakat és másoltassanak kulcsot !

 

Várjuk Önt is, Magyarország legjobban felszerelt kulcsmásoló üzletében, a Kulcskirályban!

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zs. út 63. – (Skála Metro oldala)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!

Térjen be hozzánk, másoltasson nálunk kulcsot és nem lesz többé problémája a másolt kulcsokkal!