A Kulcskirály és a világhír

kulcskiraly-a-filmbenBruce Willis, mint az köztudott, Budapesten is forgatta a Die Hard sorozat ötödik részét.

Ami már nem annyira köztudott, az az, hogy ebben a Kulcskirály is részt vett!

Amikor az amerikai világsztár és stábja a Bajcsy-Zsilinszky úton forgatott le éppen egy izgalmas, üldözős jelenetet, akkor a filmben a város ezen részét kicsit „átalakították”, hogy úgy tűnjön, mintha Moszkvában játszódna a történet.

Abban a jelenetben, ahol Willis épp a Bajcsy-Zsilinszky úti felüljárón akciózik, egy pillanatra feltűnik a Kulcskirály zárszaküzlet kirakata, mint profi moszkvai kulcsüzlet.

kulcskiraly-a-valosagbanA filmet nem minősítjük, van akinek, tetszett, van, akinek nem, mindenesetre a magyarok többsége főként a budapesti helyszínek amerikai filmben való viszontlátása miatt nézte meg. Mi is ezért kedveljük, mert a számunkra oly kedves, szívünkhöz nőtt helyeket, ebben az amerikai szuper-pordukcióban  – is – viszontláthatjuk.

Mindenesetre az kőkemény tény, hogy a filmet világszerte többszáz millióan látták, így többszáz millió néző látta, ha csak pillanatokra is, a filmben a Kulcskirály zárszaküzletet! Amire pedig joggal lehetünk büszkék! Hiszen amit többszáz millió ember látott már, arról méltán mondhatni, hogy világhírű!