Kulcsmásolás a Nyugati mellett, a Kulcskirályban

RB LOCXIS és Keylocx kulcsok másolása hol lehetséges?  – Csak és kizárólag a Kulcskirályban, a pesti oldalon, NEM BUDÁN! A megtévesztő, szintén király névvégződést viselő üzlet a Margit körúton nem fog tudni működő kulcsot készíteni az RB zárbetétekhez, mert nincs megfelelő nyersanyaguk. Kérünk mindenkit, hogy ne másoltassanak a budai oldalon, se a Margit körúton, se a Fehérvári úton, mert kidobott pénz.

A Kulcskirály képes ezekhez a zárbetétekhez a megfelelő minőségben elkészíteni a kulcsmásolatokat. A Kulcskirály pedig a pesti oldalon van, a Nyugati tér mellett, a Bajcsy-Zsilinszky úton. Budáról is könnyedén megközelíthetők vagyunk. Autóval szintén könnyű hozzánk jönni, sok parkolóhely van a Váci úti felüljáró alatt.

Nagyon sok esetben hallottuk már, hogy az új zárbetétet beszerelték, a szervizes fiatalember a kártyát és az üzletünk névjegykártyáját átadta, majd az ügyfelek mégis máshová mennek kulcsot másoltatni. Az RB LOCXIS és Keylocx kulcsok szabadalmi másolásvédelem alatt állnak. Akinek nincs megfelelő gyári nyerskulcsa, nem tudja azokat úgy lemásolni, hogy működjenek is.

Amit nem értünk, hogy az ügyfelek azért választják ezt a biztonsági hengerzárbetétet, mert kifejezetten ilyet keresnek. Sajnos már több esetben előfordult, hogy kérték a zárszervizes partnert, hogy jöjjön vissza és garanciában nézze meg mi lehet a gond, mert nem megy végig a kulcs a zárban és nem fordul el. Ilyenkor persze mindig kiderült, hogy rossz helyen másoltak kulcsot, nem a megadott Kulcskirályban. Szakmailag mi sem értjük, hogy a többi kulcsmásoló üzletben dolgozó emberek mit gondolnak. A vásárlók több ezer, néhol több tízezer forintot kifizetnek a kulcsokra és hátha sikerül a nyitás? Vagy tudják előre, hogy rosszat készítenek, de úgy vannak vele, hátha nem jönnek vissza reklamálni? Ez szakmailag számunkra érthetetlen és elfogadhatatlan!

Van több olyan kulcsfajta is, amit a Kulcskirály nem készít, de ezt el is mondjuk az ügyfélnek. Ilyen kulcsok pl. a védett EVVA kulcsok. Nem kezdünk el mindenféle kulcsra másolatot készíteni, hátha nem jönnek vissza vele reklamálni. Sajnos azt tapasztaljuk, a vevőktől, ügyfelektől halljuk, hogy tisztességtelenül jár el, a nevünket felhasználva a konkurencia.

Ezért kérünk mindenkit, aki RB LOCXIS vagy Keylocx kulcsot szeretne másoltatni, azt csak a pesti oldalon lévő Kulcskirály szaküzletben tegye! Nekünk van gyári nyerskulcsunk, ami pont ugyan úgy néz ki, mint az a kulcs, amit hoznak nekünk. Nálunk még sosem volt elrontva izraeli kulcsmásolás! Ez igaz az összes Mul-T-Lock kulcsokara is!

A Mul-T-Lock és az RB-ben mi a közös?  – Szinte minden.

Nem csak mind a két gyár izraeli, hanem a munkaerőben is sok az átjárás. Ha az alapoktól nézzük, akkor a következőt tudjuk. Valamikor az RB és a Mul-T-Lock egy és ugyanaz a gyár volt. Készült minden, zárbetét, lakat, zárszerkezet és ajtó is. Komoly biztonsági bejárati ajtó. Az ajtóba, amit maguk gyártottak, tudtak bele tenni saját gyártású többpontos zárszerkezetet és biztonsági zárbetétet. Valamikor, több évtizeddel ezelőtt, a két gyár a Mul-T-Lock és az RB (Rav-Bariach) különváltak. A Mul-T-Lock maradt a lakatoknál és a hengerzáraknál, míg az RB maradt az ajtógyártásnál. A 2008-as válság után, a Mul-T-Lock nak a belföldi piaca jelentősen csökkent, így az AssaAbloy komoly átszervezést eszközölt, megvásárolta a Mul-T-Lockot. Jelenleg Mul-T-Lock zárbetétet gyártanak szinte a világ minden táján. Ezzel tudnak olcsóbbak és hatékonyabbak lenni.

Az RB a zárbetétgyártást nem tekinti fő iránynak, inkább elsősorban a saját ajtajait szerette volna ellátni egy minőségi hengerzárbetéttel. Mivel a technológia adott volt, így kézenfekvő volt, hogy a valamikor Mul-T-Lock nevű zárjait és kulcsait kisebb-nagyobb módosítást követően elkezdje gyártani és forgalmazni. Az RB LOCXIS például kétféle minőségben van jelen, normál break secure, illetve SKG változatban. Az SKG-val kevesebbet találkozni, mert az a drágább, itt a törésvédelmet egy edzett híd képezi a break secure védelmen felül, míg a hagyományos break secure kivitelben egy könnyítés szolgálja a törésvédelmet.

Ami a kulcskészítést illeti, semmi különbség nincs köztük. A legtöbb Mul-T-Lock kulcsmásoláshoz is kell a biztonsági kódkártya, míg az RB esetében mindegyik zárhoz kell a másolásvédő kártya!