Kulcsmásolás kód alapján

A Kulcskirály csak a legjobb minőségű kulcsmásoló gépekkel dolgozik, ezért részesítjük előnyben az olasz Silca gépeket. Ezekből a gépekből számtalan típus létezik, szinte mindenféle kulcstípusra van megoldása a gyártónak.

A Silca nem csak gépeket készít, de az egyik legnagyobb nyerskulcs-gyártó is, aki mind lakáshoz, mind autóhoz készít nyerskulcsokat.

Vannak olyan speciális kulcsok, amiknél érdemes beszerezni a zárgyártó által készített kulcskészítő gépet. Ennek természetesen csak akkor van értelme, ha nagy mennyiséget készítünk belőle.

Ilyen speciális kulcskészítő gépek, az Assa TwinPro kulcskészítő gépek, vagy szintén az AssaAbloy zárbetétekhez tartozó Abloy Novell és Abloy Protech kulcskészítő gépek.

Magyarországon több zárszaküzlet is foglalkozik Mul-T-Lock izraeli zárbetétekkel. A Kulcskirály Budapest legnagyobb zárcentere, éves szinten több ezer Mul-T-Lock 7x7 és Mul-T-Lock Integrator zárbetétet ad el. Elsősorban a lakosság részére, de vannak kisebb-nagyobb megrendeléseink fő- és vezérkulcsos zárrendszerekre cégek, intézmények részére.

A Mul-T-Lock kulcsok nagyon jó minőségű, új, ezüst alapancsgból készülnek, ezeknek a másolása, készítése többféle gépen is lehetséges.

A 7x7 és Integrator közös alapokon fekszik, az Integrator rendelkezik egy speciális csappal, aminek fixen el van helyezve a marása a nyerskulcsban. A kulcsot lehet másolni, ehhez a legjobb egy Silca Matrix Professional gép, de itt lehetséges a másolásból eltérő méretkülönbség. A probléma akkor lehet jelentősebb, amikor már egy másolatról kell újra másolni, mert így már könnyedén lehet pontatlan a második másolat.

A Mul-T-Lock gyár ezért elkészített egy speciális, egyedi kulcsmásoló gépet, aminek a neve Compact I. Ez a gép egy mechanikus kulcskészítő gép, amibe kizárólag a nyerskulcsot tesszük. (A Kulcskirály minden izraeli zárbetét kulcsmásolásnál kizárólag GYÁRI, EREDETI, nyerskulcsot használ!)

Compact I kulcsmásoló gép használata:

A gép csak egy sorban képes fix méretű furatokat készíteni. Összesen hét pozícióba lehet állítani, mely mindegyike hat különböző mélységgel tud dolgozni.

A gépet a tetején található állító tüskékkel megfelelő pozícióba kell állítani, a kártyán található kódok alapján. A kulcsot elhelyezzük a gépbe úgy, hogy a kulcs szélesebb oldalát tudjuk elkezdeni marni. A gép megfelelő fordulattal elvégzi a pontos furatok kialakítását. A maró fixen van pozícionálva, ahhoz érintjük hozzá a kulcsot és haladunk egyik furatról a másikra. Egy oldal elkészítése, a gép beállításától a végeredményig, nincs fél perc. Egy kulcsot el lehet készíteni bőven egy perc alatt.

Ezen a gépen más, szintén izraeli gyártású zárakhoz tartozó kulcsokat lehet elkészíteni, a lényeg, hogy ezeket a méreteket használja. Sorjázásra nincs szükség, a maró nagyon lassan kopik, több tízezer kulcsot kell ahhoz elkészíteni, hogy bármilyen sorja kerüljön a kulcsra. A sorozatgyártás a lehető leggyorsabb és legpontosabb! A Mul-T-Lock Integrator és 7x7 kulcsok pillanatok alatt elkészülnek. A 7x7 esetében is érdemes elhozni a kártyát, mert az azon lévő számsor alapján lehet pontosan elkészíteni a kulcsokat.

Compact II. kulcskészítő gép

Ez ugyanúgy működik, mint a Compact I-es csak már a fejlettebb és biztonságosabb interaktív csaprendszerrel ellátott kulcsokat készíti. Itt két különböző marót kell beállítani, a kártyán lévő betűk és számok alapján. A két maró különböző furatokat készít, ezt hívjuk csap a csapban rendszernek. Az egyik maró elkészíti a külső furat méretet, míg a másik elkészíti a belső furatokat.

Az alábbi zárbetét típusoknak a kulcsait lehet készíteni a Compact II-es gépen:

Mul-t-Lock Classic / Pro

Mul-T-Lock Interactive+

RB LOCXIS

A kulcskészítés gyorsan elkészül, nem kell csak egy-két percet várni.

Minőségi izraeli kulcsmásolás a budapesti Kulcskirály zárszaküzletben!