Kulcsmásolás megvárható

Tollas kulcsok másolása

Biztonsági trezorzárak, széfzárak, páncélszekrény zárak tollas kulcsainak profi másolását vállaljuk üzletünkben. A páncélszekrény kulcsok másolásánál nagyon fontos a precizitás, mert nagyon pontos másolási technológiát követel meg a széf-kulcsmásolás. A páncélszekrénykulcs másolásakor rendkívül fontos szerepet tölt be magának a kulcsnak az anyaga is. A páncélszekrény kulcsok másolásakor a műveletet lassan kell elvégezni, azaz fokozatosan bástyáról bástyára kell rávágni a nyerskulcsra a mintát. Ezt a műveletet egytollas kulcs esetén, az egyik oldalon végezzük el, kéttollas páncélszekrény kulcs esetében pedig mindkét oldalon el kell végezni.

Ugyanezen alapelvek vonatkoznak a kéttollú trezorzárak kulcsinak másolására. Ezeket a kulcsokat igyekszünk mindig gyári nyerskulcsra másolni, aminek a minősége jobb, minta az utángyártott nyerskulcsoké. A trezorzárak kulcsfején általában egy színes műanyag sapka van, amin a cég neve és a logója került feltüntetésre.

A tollas kulcsokról általában

Tollas kulcsoknak azokat a kulcsokat nevezzük, amelyeknek a szára végén az egyik- vagy mindkét oldalon úgynevezett bástyák helyezkednek el. Ezek a tollak.

Amikor csak az egyik oldalon vannak tollak, azok az egytollú, vagy másnéven egytollas kulcsok. Amikor pedig a kulcsszár végén mindkét oldalon vannak bástyák, azokat kéttollú, vagy kéttollas kulcsoknak nevezzük.

A tollas kulcsok többnyire hosszabbak, mint cilinderes társaik. Méretük általában 7-14 cm között mozog.

A kulcsmásolás szempontjából a legmagasabb biztonsági fokozatba azok a kulcsok tartoznak, amelyek korlátozva vannak a kulcsmásolás terén. Értjük ezalatt a kódkártyával ellátott kulcsokat. Ez az úgynevezett kódkártya vagy védőkártya arra szolgál, hogy illetéktelen személyek ne tudják a kulcsot lemásoltatni. A másolatok készítése szigorúan a védőkártya felmutatásával történhet csak meg, az arra kijelölt helyeken. A kódkártya használata alapján nyomon lehet követni, hogy mikor és hol készítettek másolatot az adott kulcstípusról. A kódkártya elvesztése azzal a következménnyel járhat, hogy a kulcsot nem lehet a jövőben lemásoltatni.

Az egytollas kulcsok

Napjainkban is használatosak még az egytollú kulcsok. A régi pinceajtók, régi kertkapuk, illetve régi bérlakások szobaajtóit ezek az egytollas kulcsok nyitják, zárják.

Biztonsági szempontból a használatuk nem túl előnyös. Ellenben egy lakáson belüli szobaajtó zárására például kiválóan megfelelnek.

Az egytollas kulcsok másolására kétfajta lehetséges módszer van.

  • Az első, az tulajdonképpen nem is másolás. A kulcsok fején egy szám van feltüntetve. Ezt a számot kell megjegyezni és befáradni a zárszaküzletbe, ahol a szám alapján egy, az eredeti kulccsal mindenben megegyező „készkulcsot” lehet vásárolni.
  • A másik módszer, amikor bevisszük a másolandó egytollú kulcsot a zárszaküzletbe, ahol azt lemásolják a következőképpen. Az üzletben az egytollú nyerskulcsokon a tollrész már eleve megvan, csak a bástyákat, tollakat kell bevágni a felhasználó által hozott kulcs alapján.

Egytollas formakulcs típusok például: Assa, BKS, Picard, Elzett.

A kéttollas kulcsok

A kéttollas kulccsal működtetett zárak közös jellemzője a megbízhatóság, és a magas szintű biztonság. Gondoljunk csak a páncélszekrények hosszú, kéttollas kulcsaira!

A modernebb biztonsági ajtókba is kéttollú kulccsal működtetett úgynevezett biztonsági trezorzár van beépítve. Ezek a biztonsági szerkezetek már a legmagasabb kategóriába tartoznak. Szerkezetük összetett és az ajtók belső részébe vannak beszerelve.

A kéttollas kulccsal működtetett zárszerkezetek között is léteznek olyanok, amelyekhez kódkártya tartozik. Pl. Mottura - My key kulcsos rendszer.

Mivel ezek a kéttollas kulcsok már egy igen komoly szerkezetet működtetnek, érdemes a kulcsmásolást zárszaküzletben elvégeztetni. Fontos, hogy a profi kulcsmásológép beállítása megfelelő legyen. A gép ne legyen kikopva, a vágótárcsából a fog ne legyen kitörve és a befogó satu asztal ne lötyögjön! Lényeges továbbá, hogy a tollas kulcsok másolását eredeti nyerskulcsokra másolják.

Az eredeti zárgyártó cég által előállított nyerskulcsok nem minden kulcsmásoló helyen elérhetőek, ezért is tanácsos olyan helyre vinni a másolandó tollas kulcsokat, ahol zárakkal, és zárszerkezetekkel foglalkoznak elsősorban.

Csak a fent említett feltételek érvényesülése esetén tudunk kiváló eredményt elérni a kulcsmásolás területén.

Kéttollas formakulcs típusok: Cisa, Dierre, Atra, Corbin, Elzett, Juwel, Mottura, Sab, Viro.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Mul-T-Lock kulcsmásolás

A Mul-T-Lock kulcsok közül néhány típust bárhol le lehet másoltatni. Több olyan típus létezik azonban, amiket csak kiemelt Mul-T-Lock Centerekben lehet másoltatni. Ez azért van így, mert a kulcsok a lehető legnagyobb szaktudást és odafigyelést igénylik, illetve más kulcsmásoló nem rendelkezik nyerskulccsal.

Ezek közé a kódkártyával rendelkező betétek közé tartozik a Mul-T-Lock Integrator, Interactive 264B, Interactive 206S, Interactive 264+, MT5+. Ezek a feliratok olvashatók a kulcsfejen is, valamint a hozzájuk tartozó műanyag kártyán. Az ilyen kulcsokat kizárólag a kártya felmutatásával lehet csak másoltatni. Ennek az alábbiak miatt van fontos szerepe a kulcsmásolás terén. A kártyán levő információk alapján a szakember pontosan be tudja azonosítani a kulcsot. Ezek a kulcsok szabadalmi védelemmel vannak ellátva, így a nyerskulcsgyártó cégeknek nincs joguk a kulcsot nyers állapotban forgalomba hozni.

Ezek közül a leggyakoribb kulcs a 264-es típus, ennek a szabadalmi ideje 2023-ig tart. Már forgalomban van az új 264+ kulcs is, aminek a szabadalmi ideje 2028-ig tart. A kulcsban található mozgó alkatrész másolhatatlan, így védekezik a legegyszerűbben az ellen, hogy bárki lemásolja ezeket a kulcsokat.

Kulcskirály üzletünk minden Magyarországon forgalomban lévő Mul-T-Lock profil másolására jogosult! Bármilyen Mul-T-Lock kulcs másolását vállaljuk!

Vannak olyan kulcsok is, amik szintén másolhatóak, de a kártya nem feltétele a másolásnak. Ilyen típus a 7x7 76 és a Classic 06. Ezek a számok szintén megtalálhatók a kulcsok szárain, illetve a hozzájuk tartozó kártyán is. A kártya azért nem szükséges a másoláshoz, mert ezeknek a kulcsoknak a szabadalmi védelme már lejárt, így szabadon másolhatók bárhol.

Érdemes azonban mindig gyári nyerskulcsra másoltatni, miáltal növelik a zárbetét élettartamát és javítják a másolat minőségét is. Mi így teszünk!

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Elzett kulcsmásolás

A cilinderes kulcsok másolása a Silca Bravo Professional gépen készül. A választás azért esett erre a gépre, mert a mennyiség nem mehet a minőség rovására. Ez a kulcsmásoló gép a másoló gépek legjobbika. Pontos, gyors, csendes, biztonságos, és a Magyarországon előforduló összes vágott kulcsot el lehet rajta készíteni.

A tollas kulcsokat Silca Tech 3 típusú gépen másoljuk. Ebben az esetben is a kulcsok pontos és gyors megmunkálása a fő szempont. Ilyen tollas kulcs tartozik például az Elzett 700 patkó zárjához, amelyhez gyárilag csak két darab kulcsot csomagolnak. Így a legtöbbször rögtön kell még hozzá másoltatni legalább egy kulcsot.

A folyamatos fejlődést a kulcsmásolás sem kerülheti el.

Ahogy a biztonságtechnika folyamatosan fejlődik, mint a zárak, a kulcsok is folyamatosan változnak, így a kulcsok megmunkálása is fejlődik.

Zárat, lakatot több évszázad óta használnak az emberek, tehát a hozzájuk tartozó kulcsra is folyamatosan szükség van. Régen ezeket a kulcsokat viszonylag könnyedén kialakították reszelővel, vagy forma alapján készre öntötték őket. Egy idő után ezeket a kulcsokat számokkal látták el és viszonylag alacsony variációs számban gyártották is. Formailag ezeket fazon- illetve fogazott kulcsoknak hívjuk.

Ilyen kulcsokat lényegesen kisebb méretben, alumínium-spiáter ötvözetből a mai napig használunk. Elsősorban olyan belső szoba vagy iroda ajtókban találkozunk velük, ahol a biztonság nem szempont, inkább csak az a lényeg, hogy ne tudjon idegen benyitni.

A mai napig léteznek olyan kulcsok a forgalomban, melyeket nem lehet géppel kialakítani, lemásolni. Ezeknél a másolás csak öntési procedúrával lehetséges. Ilyen „kulcs-öntést” a cégünkkel kapcsolatban álló szakemberek el tudnak végezni. Természetesen ehhez szükség van a mintakulcsra. Maga a folyamat 3-4 hetet vesz igénybe. Az öntött kulcs réz- vagy bronz alapanyagból készül el. Az ár a kulcs méretétől és „bonyolultságától” függ. Minden ilyen kulcs egyedi árképzést kap.

Azokról a kulcsokról készítünk másolatokat, amelyeket a gyártó cég kis számban bocsájt a rendelkezésünkre. Ilyen kulcsok például az Elzett 751 zárbetét kulcsai, az Elzett Tutius lakat kulcsai, az Elzett X11 pontfuratos kulcsa is és még sorolhatnánk.

A cilinderes kulcsok másolása Silca Bravo Professional gépen készül. A választás azért esett erre a gépre, mert a mennyiség nem mehet a minőség rovására. Ez a kulcsmásoló gép a másoló gépek legjobbika. Pontos, gyors, csendes, biztonságos, és a Magyarországon előforduló összes vágott kulcsot el lehet rajta készíteni.

A tollas kulcsokat Silca Tech 3 típusú gépen másoljuk. Ebben az esetben is a kulcsok pontos és gyors megmunkálása a fő szempont.

Ilyen tollas kulcs tartozik például az Elzett 700 patkó zárjához, amelyhez gyárilag csak két darab kulcsot csomagolnak. Így a legtöbbször rögtön kell még hozzá másoltatni legalább egy kulcsot.

Tollas kulcsnak nevezzük még a régi típusú postaláda zárhoz tartozó kis lyukas kulcsot is. Ezt valamikor a 70-es, 80-as években még készen, szám szerint lehetett venni. Ennek azonban semmi értelme nem volt, hiszen a megfelelő nyerskulcsból egy percen belül elkészíthető a kész kulcs.

Mindenképpen említésre méltó a Lality és a Garay zár tollas kulcsai is. Ezek elkészítése nagy pontosságú gépeket és megfelelő szaktudást igényelnek.

A harmadik csoportba a pontfuratos kulcsot soroljuk. Ezek a kulcsok nem vertikálisan vannak kialakítva, hanem horizontálisan kell lyukakat süllyeszteni a kulcsokba. Ezért kapta a „fúrt” kulcs nevet. Az ilyen típusú kulcsmásolásokat Silca Matrix SLX gépen végezik.

Ilyen fúrt kulcs például az Elzett X11, vagy a régebbi Elzett 961 modell. Kinézetre a Kaba Expert zárbetét kulcsait is ide sorolhatjuk. Itt azonban meg kell említeni, hogy a Kaba Expert kulcsait egy úgynevezett számítógép vezérelt gépen lehet csak elkészíteni. Ebben az esetben már nem beszélhetünk másolásról, itt minden kulcs egyedileg, kód alapján van legyártva.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Abloy kulcsmásolás

Amennyiben  Abloy  kulcsot  szeretne másoltatni, egy eredeti kulcsot és a hozzátartozó kódkártyát el kell hoznia üzletünkbe. Az  eredeti kulcsot egy speciális Abloy kulcskód olvasóval leolvassuk. A leolvasás során az olvasó az adatok alapján adja meg a kulcs vágási kódját, illetve a kódkártya sorszámát. A vágási kódnak és a sorszámnak meg kell egyeznie, csak ebben az esetben tudjuk lemásolni a kulcsot.

Az Abloy zárbetét kulcsát behelyezzük a speciális Abloy kulcsmásoló gépbe. Itt tíz pozícióban kell végig vágni a kulcsot, a kapott kódok alapján. Minden egyes pozícióban 1-6-ig, különböző vágási szögeket és mélységeket vág a gép a kulcsba. Tehát nem hagyományos kulcsmásolás történik az Abloy kulcsok esetében, hiszen minden egyes kulcs kód alapján készül el, így minden kulcs eredetinek minősül. A használt kulcs kopásából adódó méretkülönbség rámásolódása az új kulcsra itt teljesen kizárt.

Zárbetétek: csúcsminőségű, top kategóriás Abloy Novell és Abloy Protech termékek.

Az Abloy termékek MABISZ 5-ös biztonsági fokozatú termékek. Alapkövetelmény a teljes mechanikai védelem, illetve a törésvédelem. A kulcsokat csak Abloy partnereknél lehet másoltatni.

Lakatok: Itt is a zárbetéttel összekombinálható lakatcsaládról beszélhetünk, kiegészítve az elektro-mechanikus kulcsokkal. A lakatok a megfelelő Abloy lakatpánttal, szintén a legmagasabb MABISZ besorolásban találhatóak. Kengyelük vághatatlan, kulcsrészük fúrhatatlan.

Ajtóbehúzók: Az Assa Abloy ajtóbehúzók kitűnő ár-érték arányt képviselnek a piacon, és ugyanolyan megbízhatók, mint a jól ismert Dorma vagy Geze modellek.

Elektromos zárfogadók: Az EffEff zárcsaládban a német precizitás és a skandináv szakértelem találkozik. Nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, de nem is céljuk felvenni a versenyt az olcsó, gagyi minőséggel. Ezek a zárfogadók rendeltetésszerű használat mellett szinte egy életre kitartanak.

Pánikzárak: A pánikzárak elsődleges funkciója az életmentés. Gyakran alkalmazzák ezeket intézményekben, irodaházakban. Hogyan tud egy zár életet menteni? A menekülő ajtókat akkor is tudni kell nyitni az egyik irányba, amikor az esetleg zárva van. Mindezt lehetőleg egy mozdulattal, vagy egy tűzjelző segítségével elektronikusan összeintegrálva.

A pánik-kilincs vagy rúd lenyomásával az ajtónak a lehető leggyorsabban ki kell oldania és gyerekek, vagy mozgáskorlátozottak számára is könnyen működtethetőnek kell lenniük. Ebben az esetben máris életet mentett a zárszerkezet. A pánikzárak területén is az Assa Abloy viszi a pálmát az ár-érték arányban.

Szállodai beléptetők: Sokan találkozhattak már olyan hotel szobaajtóval, ahová nem kulcs kellett az ajtó kinyitásához, hanem egy kártyát kellett beledugni, vagy csak hozzáérinteni a kilincs-részhez.

Ebben a kategóriában is számtalan típust tud nyújtani az Assa Abloy termékcsoport.

Reméljük, ez a kis összefoglaló az Assa Abloy termékekről elnyeri tetszését és hamarosan ön is Assa Abloy felhasználó lesz!

Bármilyen kulcsot lemásolunk!

Kulcskirály – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, zárszerviz, zárszerviz Budapest

Kulcsmásolás árlista

Elzett cilinderkulcs (kínai lakat, univerzál)450 Ft
Import cilinderkulcs (LOB, Urbis,TITAN, VBH, stb.)690 Ft
Import cilinderkulcs 2. kategória (BKS, EVVA, Gege stb.)790 Ft
Kétoldalon mart kulcsok (riasztó, Las, Lf, Cobra, stb.)680 Ft
Különleges profilú cilinderkulcs
(GEGE AP-2000, GERA 5800, TITAN K6)
890 – 1590 Ft
Védett profilú kulcsok (kártyás)
(MAUER C14, C07, E2, FAB)
(ANS-2, GERA, Gege Pextra, Elzett X-11)
1490 – 3990 Ft
Speciális cilinderkulcs 1 és 2 soros, tűkulcs
(Yardeni, stb.)
1590 – 1890 Ft
Mul-T-Lock, Kaba, Keso, Locksys2490 – 2990 Ft
Autókulcsok műanyag fejjel1690 Ft
Speciális autókulcsok2490 Ft
Mul-T-Lock Interactive, MT5+2990 – 6990 Ft
Keso Omega5000 Ft
Abloy novell5000 Ft
Kapukulcs, liftkulcs, Lálity (alu)690 – 890 Ft
Vas2490 – 3990 Ft
Mauer C41/ redline5000 Ft
Bútorkulcs, antik bútorkucs390 Ft
Zárhoz készített réz kulcsok1890 – 4990 Ft
Lővér soproni kulcs, postaláda kulcs390 Ft
Soproni tollas, réz890 Ft
Elzett kéttollú, réz790 – 890 Ft
Kéttollú biztonsági kulcs
(CR, Mottura, VIRO, Sab, stb.)
2990 Ft
Pumpás kulcsok (Potent, Mottura, stb.)2990 Ft
Páncélszekrény kulcs3500 – 8000 Ft
Kulcsjelölő30 Ft
Kulcscímke műanyag50 Ft
Kulcscímke fém150 Ft
Nagyfejű kulcsra jelölő100 Ft
Kulcskarikák 20 mm – 90 mm30 – 400 Ft
Zárbetétek kódolása
Elzett sima1500 – 2000 Ft
Fúrt kulcs 2000 – 3000 Ft
Fogaskerekezés2000 – 3500 Ft