Kulcsmásolás

A kulcsmásolásra azóta szükség van, mióta megjelentek az első zárak, lakatok. Ezt több száz évre visszamenőleg lehet bizonyítani. A zárat már az egyiptomiak és a rómaiak is használtak. A kulcs szerepe, hogy egy értékkel ellátott helységet egy mozdulattal zárhatóvá tudjunk tenni.

A kulcsmásolást minden esetben olyan személy (kulcsmásoló) végzi, akinek műszaki érzéke van, és katalógus memóriával rendelkezik. Nem elég csak a gépbe betenni a kulcsot és várni a csodát, ez nem így működik.

Budapesten a kulcsmásolást a lakosság és közületek részére a Kulcskirály kulcsszaküzlet végzi. Már az 50-es években is ez volt az üzlet fő profilja, és napjainkban is több ezer kulcs készül itt havonta.

Hol található a Kulcskirály?  Belőlünk csak egy van, választékunk a legnagyobb, áraink a legkisebbek közé tartoznak! A Nyugati tér közelében vagyunk, a Skála metró oldalán, Pesten, a Lidl áruház mellett.

A kulcsmásolás már nem csak a kész kulcsok eladásából áll, mint például a 40-es, 50-es években, amikor még minden kulcs számozva volt.

Jelen pillanatban a piac több mint ötezer különböző nyerskulcsból áll (ez nem fix adat, lehet több is), amelyek különböző gépeken készülnek el.

A számozott kulcsok, pl. Elzett 40-es vagy 52-es kulcs, olyan tollas kulcsok, melyekből több ezer zár van forgalomban, jó esetben beltéri szobaajtókban. Amikor egy ilyenre van szükség, elegendő a számot mondani, vagy elhozni a mintakulcsot, esetleg lefényképezni okostelefonnal, így kollégáink azonnal, készen, raktárról adják őket.

Itt nem kell kulcsmásolást végeznünk, mert a kulcs minden esetben előre gyártott, kész öntvény.

Természetesen több száz különböző ilyen kulcs áll a rendelkezésünkre, így bármilyen sorszámmal lehet dolgunk.

A biztonsági zárbetétek kulcsainak másolása

Kulcsmásoló üzletünk minden esetben arra törekszik, hogy kiválóan működő kulcsot adjunk át ügyfeleinknek. Ehhez arra van elsősorban szükség, hogy a hozott kulcs is jól működő legyen. Egy kopott, sokszorosan másolt kulcsból nem tudunk minőséget előállítani.

Egy átlagos zárbetét kulcsának másolása nem több mint fél perc, tehát nagyobb mennyiség másolása is megvárható. Ennyi idő alatt a gépbe elhelyezzük a mintakulcsot, megkeressük, hogy melyik típusra másoljuk rá, majd a gép segítségével elkészítjük a másolatot. Az eredeti kulcsot visszaadjuk, a másolatról eltávolítjuk a sorját, és megjelöljük egyedi azonosító jelünkkel, hogy azt a másolatot mi készítettük. (Így tudunk garanciát vállalni a kulcsmásolásra.)

Kódkártyás kulcsok másolását is vállaljuk, de minden esetben a kártyára szükség van. Amennyiben nem biztos abban, hogy a kulcsának másolásához kell-e a kártya, hívjon bennünket elérhetőségeinken, kollégáink az azonosításban segíteni fognak, ám fontos, hogy amikor telefonál, legyen kézben a kulcs!

Pontfuratos, „kódos” kulcsmásolás Budapesten

A legtöbb mostanában fellelhető „kínai” ajtóban egy egyedi zárbetét található. Ennek a kulcsát is legendák keringték körül, pedig nem egy nagy történet. Fekete, vagy piros, olykor sárga műanyag betétek voltak a kulcs fejébe rakva, és mivel a legtöbb kulcsmásoló a kulcs fejét nézi, így eszébe sem jut másra lemásolni, neki pedig ilyen nyerskulcsa nincsen.

Ha ilyen Hisec ajtóval rendelkezik, és további kulcsokra van szüksége, látogasson el a Kulcskirály kulcsmásoló szaküzletébe! – nem fog csalódni, mi lemásoljuk a kínai kulcsokat!

Az általunk használt kulcsmásoló gépek a legjobbak, legdrágábbak, csak ezeken a gépeken lehet elvégezni olyan minőségi munkát, amit nap, mint nap végzünk, több száz elégedett ügyfél részére.

Ahogy a kulcsmásoló gépeink a legjobbak, úgy a felhasznált alapanyagok is sok esetben gyáriak! Erre azért van elsősorban szükség, mert így tudjuk biztosítani a kiváló minőséget! Kapcsolatban állunk minden zárgyártóval, hogy amikor hozzánk jönnek kulcsot másoltatni, ne kelljen azt mondanunk, hogy nem tudjuk lemásolni.

A hazai zárpiacon jelenlévő zárbetétek és kulcsok nagyon nagy részét el tudja készíttetni a Kulcskirály zárszaküzletben!

Mennyibe kerül egy kulcsmásolás? Lehet drágán rosszat másoltatni, és lehet jót olcsón. Hogyan?

Egy áruházi cipőjavító és kulcsmásoló a legtöbb esetben rossz minőséget produkál, nagyon drágán!

Ez nálunk nem fordulhat elő! Minden kulcsot, amit készítünk, garancia jelünkkel látjuk el, így biztosítjuk az ügyfelet, hogy nem fogjuk letagadni a másolatot.

Az árak mindig attól is változnak, hogy az adott kulcs másolása mennyire bonyolult technikát igényel, milyen drága eszközön kell elkészíteni, mennyi időt vesz igénybe.

Egy Garay kulcs önmagában is drága, réz alapanyagra készül, de mi zár nélkül is képesek vagyunk lemásolni (nem kérjük, hogy szerelje ki a zárat és hozza el magával), ráadásul maximum 10-15 perc alatt, amire rajtunk kívül senki nem képes!

A Mottura, Cisa, stb. olasz biztonsági ajtók kéttollas kulcsainak a másolatát legtöbbször gyári alapanyagra tudjuk elkészíteni, ezzel is törekszünk arra, hogy az ügyfeleink még hosszú éveken át tudják használni ajtózárjaikat. Ezek az ajtók körülbelül 200 és 300 ezer forint között vannak, így nem gondolom, hogy nagyon sok lenne a 3-4, maximum 5 ezer forint (típusfüggő) kulcsmásolás ár.

Bizonyos kulcsoknál nem szükséges a kulcs fizikális jelenléte, elegendő a tulajdonost igazoló biztonsági kódkártya megléte.

Több ilyen zárat értékesítünk és sok ilyen kulcsot készítünk.

Itt fontosnak tartjuk azt megjegyezni, ebben az esetben csak arra vagyunk utalva, amit kapunk, és az a kulcs, amit a kártya adat alapján készítünk el, az minden esetben a gyárival lesz egyenértékű. Bővebben:

  • Ha ön több, azonos típusú, de különböző kártyával ellátott kulcsot készíttet velünk, de a kártyák és a kulcsok véletlenül összekeverednek, mi csak a kártyán lévő számokra tudunk hivatkozni.
  • Amennyiben a zár már akad, és elkészítjük a kulcsot, amivel továbbra sem lett jó, ott valószínűleg zárcserével lehet majd megoldani a problémát. Ha van lehetőség, és rendelkeznünk alkatrésszel, a hibás zárbetét a legtöbbször megmenthető, de ez inkább a 20 ezer forint feletti kategóriákra vonatkozik.

Bizonyos profilú kulcsok készítésére csak a gyárat lehet megbízni, több ilyen Magyarországon jártas kulcsot szoktunk megrendelni közvetlenül a gyárból. Az ilyen legnépszerűbb termék az EVVA és a Mauer bizonyos profiljai.

Kulcsmásolás szolgáltatás területén továbbra is állunk minden kedves ügyfelünk rendelkezésére, legyen az egy egyszerű postaláda kulcsmásolás, vagy egy Mul-T-Lock MT5+ kulcskészítés kódkártya alapján.