Hány kulcsot másolunk évente?

A budapesti Kulcskirály elhelyezkedése és nyitva tartása lehetővé teszi, hogy bárki számára elérhető legyen kulcsmásolás, kulcskészítés szolgáltatásunk.

Kulcsválasztékunk minden más kulcsmásoló üzletét messze felülmúlja. Nem csak sok féle kulcsot, de nagy mennyiségben is képesek vagyunk kulcsokat másolni. Nem kell napokat várni míg megrendeljük az adott kulcsot, csak kérni kell, és pár perc alatt elkészítjük.

Vannak olyan kulcstípusok, amiket folyamatosan másolunk, mert nagyon népszerűek. Ezeket szerviz-cilinderként árulják ajtógyártók, és nagy mennyiségben kerülnek beépítésre. Sok esetben megtartják a tulajdonosok ezeket a zárakat, és további kulcsokat másoltatnak hozzá. Az Elzett zárakhoz tartozó kulcsokból több tízezer darabot készítünk éves szinten. Azt lehet mondani, hogy a fogazott kulcsok közül az univerzális és az Elzettből készítjük a legtöbbet.

Pontfuratos kulcsokat is nagy mennyiségben készítünk, azok közül külön kiemelnénk az Abus és a Mul-T-Lock kulcsok mennyiségét. Egyre gyakoribban keresnek meg minket másolásvédett Keso kulcsokkal is. Mauer C07 és egyéb kulcsokból is jelentős mennyiséget másolunk.

Ki kell emelnünk a kínai kulcsok másolását is, ezek az új HISEC ajtók kulcsai, amit a beépítő cég át ad az ajtóval együtt. A kulcs fejében előfordul műanyag betét, különböző színekben. Nagyon sok helyen nincs megfelelő nyerskulcs, ezért nem tudják lemásolni ezeket a kulcsokat, de nálunk a kínai zárbetétekhez tartozó kulcsok másolása nem probléma. Továbbá a kínai GMB kulcsokat is komoly mennyiségben másoljuk.

Szobaajtó kulcsokat, tollas kulcsokat forma vagy szám alapján készítünk. Régen a kulcspótlás, kulcsmásolás ezeknek a záraknak az esetében sokkal egyszerűbb volt. A sima szobaajtók kulcsait, „ Lővér“ kulcsokat szám alapján lehetett kapni, ez most sem szűnt meg. Most is lehet kapni, csak sokkal többféle számú, különböző kulcsot lehet megvásárolni. Tehát ha ma azt mondja valaki, hogy kérek egy 3-as kulcsot, a lehetőség kb. 10 féle 3-as számú kulcsot takar. Ezért nehezebb a dolog, érdemes a kulcsot elhozni, a hiba elkerülése végett.

Kapu- és egyéb belső ajtók kulcsai lehetnek formakulcsok, és lehetnek valamilyen fogazattal ellátott kulcsok. A fogazott kulcsból lehet olyan, amit el tudunk készíteni minta alapján, de egy Dose Elzett kulcs szám alapján is kérhető. Ezekből a kulcsokból is több ezer darabot adunk el évente. A kulcs alapanyaga alumínium spiáter, ezért fordul az elő, hogy könnyedén törik, ha a zár már akad vagy szorul. Ezek a kulcs alapanyagok a legolcsóbbak, de van lehetőség drágább, rézkulcsokból lemásoltatni őket. Egy dolog azonban fontos, nem a kulcsnak kell a hibás működésből adódó plusz terhelést bírni, hanem a rossz működést kell megszüntetni.

Kéttollas biztonsági ajtó kulcsainak másolása és kulcsválasztéka

Elmondhatjuk, hogy ebben is folyamatosan fejlődünk. Azon kívül, hogy napi használatban van a legjobb kulcsmásoló gép, a Silca Omnia Max típus, igyekszünk minden zárhoz a megfelelő nyerskulcsot is tartani, nem spórolunk semmivel!  A legjobb alapanyagokra készítjük a kulcsokat, a legnagyobb pontossággal. Nemcsak árban vagyunk a legkedvezőbbek, de gyorsaságban is, hiszen keveset kell várni egy kulcsra. Egy kulcsmásolat elkészítési ideje nem egész egy perc! A 700-as Elzett kéttollas kulcsokat évente ezer darab feletti számban készítjük, legyen szó akár nagyobb projektről, akár egy-egy egyéni kulcsmásolásról.

Az elmúlt pár évben megjelentek a társasházak kapunyitóiban az úgynevezett RFID – vagy másnéven proxy típusú műanyag korongok. A funkciójuk ugyanaz, mint a kulcsnak, csak lényegesen kényelmesebb használni őket. Egy érintéssel megoldható a kapu kinyitása. Amikor vásárolnak egy lakást, ahol már ilyen rendszer üzemel, gyakran szükségessé válik plusz RFID használata. Ezeket már több mint két éve másoljuk, és nagyon sikeres termékünk lett ez is. Egy évben 2000-3000 közötti darabszámot készítünk, ami elég soknak mondható.

Az internet segítségével és együttműködő partnerünknek köszönhetően, aki a www.zarzorro.hu szolgáltatója, olyan népszerűségre tettünk szert, ami a kulcsmásolás területén piacvezetővé tett bennünket. Az elmúlt években hatalmas kulcsmennyiséget másoltunk/másolunk le. Az áraink nagyon kedvezőek, és a legtöbb fajta kulcsot tudjuk másolni. Folyamatosan járnak hozzánk közületek, intézmények, cégek másoltatni, de elsősorban a lakosság felé másoljuk a legtöbb kulcsot.