Kulcsmásoló gépek

Silca Omnia Max – egy- és kéttollas kulcsmásoló gép

silca-omnia-max-kulcsmasolo-gepA Silca, a svájci Kaba csoport tagja, a kulcsmásolásban meghatározó szerepet tölt be, mind a nyerskulcs-gyártás, mind a kulcsmásoló gép gyártás és forgalmazás területén. A Silca cég évről-évre fejleszti a gépeit, amelyek nemcsak a tartósságukban, hanem a megjelenésük szempontjából is a legjobbak közé tartoznak.

A Kulcskirály már több mint 20 éve, kizárólag Silca kulcsmásoló gépekkel dolgozik, ezzel is biztosítva a kiváló minőségű kulcsokat, amelyek tőlünk kerülnek ki a forgalomba.

A tollas kulcsok - amelyek csoportjába beletartoznak a biztonsági ajtók kulcsai, a páncélszekrény kulcsok, az egyszerű szobaajtó kulcsok -, másolása Silca Tech 3 típusú géppel készülnek, már több mint 15 éve. Ez a gép számos előnnyel rendelkezik, pl. pontos és elnyűhetetlen. 2015 januárjában a Kulcskirály mégis úgy döntött, hogy ezt a remek gépet nyugdíjazza, és beszerez egy Silca Omnia Max típusú professzionális, mechanikus kulcsmásoló gépet.

Extra hosszúságú tollas kulcsok másolása

Érdemes tudni, hogy bizonyos kulcsoknál fontos szempont a kulcs hossza, mert bizonyos hosszúság felett, már nem lehet a kulcsokat a kulcsmásoló gépbe behelyezni, ugyanis a két satu között nincs elég hely. Ennél az új gépnél ilyen akadály nincs, mert a tapogató, a maróhoz képest, eltolva került beépítésre, ezért a minta kulcs nem ütközik bele a másolandó kulcsba. Amennyiben egy kb. 16 cm hosszú, Kaba Mauer páncélkulcsot kell lemásolnunk, akkor a tökéletes másolás érdekében, a minta kulcsot és a nyerskulcsot is meg tudjuk támasztani egy kis teleszkópos karral, ami a satuban kapott helyett. Ezek a kis támasztó karok gondoskodnak arról, hogy ne tudjanak a kulcsok a satuban elmozdulni.

További problémát szokott még okozni a kulcsok másolásánál keletkező fémforgácsok repkedése és ezeknek az egy helyre történő gyűjtése. A kulcsmásolással foglalkozó szakemberek pontosan tudják, hogy miről is van szó. Gyakran előfordul, hogy a fémforgácsok az ember cipőjében, lábujjában, sarkában landolnak, azaz mindenfelé szállnak. Az új Silca Omnia Max kulcsmásoló gép már egy nagyon praktikus forgácsgyűjtővel is fel van szerelve, ami a gépben van elhelyezve és valóban hatékonyan működik.

A Silca Omnia Max kulcsmásoló gép még egy fontos újítással rendelkezik, ez pedig a világítás. Ez a gép, az összes piacon fellelhető gépek közül, az eddigi leghatékonyabb világítással rendelkezik. Nagy területen képes bevilágítani a megmunkálandó felületet, és fénye, az emberi szemnek egyáltalán nem zavaró.

Tudomásunk szerint ezzel a géppel csak a Kulcskirály rendelkezik Magyarországon.

A Silca Omnia Max gép még egy újdonsága, hogy képes függőleges nútot vágni a kulcsokba. Ezt egyszerűen úgy érték el, hogy egy szánra négy satut helyeztek fel, melyek össze vannak kötve. Két satu a normal kulcsvágást végzi, míg egy mozdulattal áthelyezve, a másik két satuban meg lehet csinálni a különböző profilokat a kulcsba, szintén a minta kulcs alapján. Ezáltal a másolt kulcs teljesen megegyezik a minta kulccsal. Számtalan kulcsot másolunk így, többek között a Garay kulcsokat is.

Végezetül, de nem utolsósorban említenénk meg, hogy ez a gép is tökéletes pontossággal dolgozik, amiről a Silca cég természetesen évtizedek óta maximálisan gondoskodik.

Silca Omnia Max: svájci pontosság, olasz design! Kizárólag a Kulcskirályban!

Silca Matrix pontfuratos kulcsmásoló gép

silca-matrix-kulcsmasolo-gepA hengerzárbetét kulcsai különbözőek lehetnek, amelyeket két nagy csoportra lehet osztani.

Az egyik leggyakoribb típus a fogazott kulcs, ezeket a kulcsokat Silca Bravo Professional gépen másoljuk. A fogazott kulcsokat függőlegesen helyezzük a zárbetétbe, és egy teljes fordulat után, szintén függőleges helyzetben vesszük ki a zárbetétből.

A másik nagy csoport a pontfuratos kulcsok, amelyekről bővebb tájékoztatást az alábbiakban olvashat.

Hagyományos, pontfuratos kulcsok másolása Silca Matrix gépen

A pontfuratos kulcsokat nem fűrésztárcsás gépen készítjük, hanem egy felső maróhoz hasonló, pantograph másoló készüléken.

Ezen a gépen is két, párhuzamos satu található egymás mellett. Az egyikbe a mintakulcsot helyezzük bele, a másikba a nyerskulcsot. Az egyik legfontosabb dolog a kulcsmásolásnál a gép pontos beállítása. Ez a gép is századmilliméter pontossággal dolgozik. Függőleges állásban a tapogató letapogatja a minta-kulcs furatait, a mellette lévő, magas fordulaton forgó maróhegy, pedig egy ugyanolyan mélységű és szélességű krátert – vagy furatot - készít a kulcsba, mint amilyennel az eredeti kulcs rendelkezik.

Ezt a folyamatot egy kulcsnál kétszer kell elvégezni, ugyanis ezeken a kulcsokon, mindkét oldalon vannak furatok. Így a kulcsot bármelyik oldalával is helyezzük be a zárba, biztosan működni fog. Miután a géppel elkészítettük a kulcsot, a satuból kivéve, egy vékony, tűreszelővel a nagy sorjákat eltávolítjuk, majd egy drótkoronggal megcsiszoljuk a kulcsot. Ezáltal minden sorja eltűnik a kulcsról. A kulcs másolása a saját garancia jelünk beütésével fejeződik be.

A Kulcskirályban minden lemásolt kulcsba saját garancia jelet ütünk, ezzel is szeretnénk bizalmat kelteni az ügyfeleinkben, egyrészről, hogy mi nem fogjuk letagadni a munkánkat, másrészről, hogy be tudjuk azonosítani, hogy biztosan nálunk készült a kulcs másolat.

A Silca Mátrix pontfuratos kulcsmásoló gép vásárlásánál is, a célunk az volt, hogy nagy mennyiségű, pontos kulcsmásolatokat tudjunk vele készíteni.

Ezen a gépen készítjük azokat az autókulcsokat is, amelyekben hernyójárat van kialakítva. Itt általában marócserére van szükség, mert ezeknél a kulcsoknál vékonyabb, keskenyebb járatot szükséges létrehozni.

A Silca Matrix gépből jelenleg két gép dolgozik párhuzamosan a Kulcskirályban, a megnövekedett igények gyors és pontos kiszolgálása végett.

Míg az egyik gép folyamatosan tudja készíteni nagy mennyiségben, a hagyományos, pontfuratos kulcsokat, addig a másik gépen gyakrabban cserélünk marót vagy kulcsbefogó szánt, az autókulcsok gyors és pontos másolásának érdekében. Erre azért van szükség, mert egy autókulcs másolásnál más méretű tapogatót és marót használunk.

Autókulcs másolás, pontfuratos Silca Matrix kulcsmásoló gépen

A mai autók többsége bicskakulccsal rendelkezik, aminek a szárát, vagy tollát ugyanúgy le kell másolni. Ezek a szárak nem furatokkal vannak ellátva, mint a lakás kulcsok, hanem egy folytonos, ún. kígyó-marás található benne. Ezt a járatot szintén ezzel a Silca Matrix géppel hozzuk létre.

Lehetőség van a Kulcskirályban arra is, hogy ha az ügyfél már megvette a saját új bicskakulcs házát, amiben a penge még gyári, hogy azt, mi kedvező áron lemásoljuk. El szoktuk azonban mondani, hogy ezeknek az utángyártott, kínai kulcsházaknak a pengéi gyakran pontatlanok, hibásak. Így a nyersanyagra nem áll módunkban garanciát biztosítani. Ellenben a munkánkra, mindig vállaljuk a garanciát.

Az autókulcsok között külön figyelmet érdemelnek a Ford típusú kulcsok, amelyeknek a hengeres formája megkülönböztethető az összes többi autókulcstól. Ezek másolásához egy speciális adapterre van szükség, ami a kulcsnak a vágási kódját először kiolvassa, majd ezen kódok alapján a maróval kimarjuk a vágást. Ebben az esetben nem másolásról beszélünk, hanem kulcskészítés történik. Ezeket a kulcsokat is ezen a Silca Matrix gépen készítjük.

Ezen gépen gyakorlatilag az összes ismert autókulcs márkának a pengéit lehet másolni.

Kis számban ugyan, de előfordulnak bizonyos cső-kulcsok, amelyeknek a formája egy csipkézett szélű. teljesen kör alakú kulcs. Ezek a kulcsok gyakran lakatokat vagy postaláda zárakat nyitnak. Ezekhez a kulcsokhoz is külön adapter tartozik, mind a minta-kucshoz, mind pedig a nyerskulcs megmunkálásához.

Lakás kulcsok lehetnek a következő márkák, a teljesség igénye nélkül: Mul-T-Lock, 7x7, Interacitve, Classic, Abus , D6, D10, D15, Tesa, T60, Mega 6+, TX80, Viro, Corbin, Elzett, X-11, RB, CEI, Mauer, C07, C41, C12, C24, Securemme, Cisa, Yardeni, Gera, Dom, Keso, 4000S, 10RS, Anbo, SIB, GMB, Kale, BASI, BKS, Yale, Iseo, R6, R11, MCM, ZONE, TITAN, Silca, JMA, Errebi, Orion, stb.

Silca Bravo Professional kulcsmásoló gép

bravo-silca-kulcsmasolo-gepEz a professzionális kulcsmásoló gép 3 éve került a Kulcskirály üzletbe, amellyel egy régebbi Silca gépet selejteztünk le. A gépet újonnan vásároltuk. A Silca gépek pontossága és nagy teherbírása miatt döntöttünk emellett a típus mellett. A gép alkalmas a fogazott kulcsok másolására, bútor-kulcsok másolására, speciális tűkulcs készítésére.

A Professional négyállású satuja alkalmas a pici, nehezen beilleszthető kulcsok másolására is. A marótárcsa sebessége, és vágási éle minimális erőkifejtést igényel. A sorja elvezetése sokkal jobban van megoldva, mint bármely más gép esetében. Az új lámpatechnológiának köszönhetően, a minta-kulcs és a nyerskulcs is tökéletes fényben van. Így minden körülmények között látszódik az, amit csinálunk, amit más kulcsmásoló gép-gyártó nem tud megoldani.

A kulcsszorító satu könnyedén, egy mozdulattal állítható, rugósan illeszkedik a helyére. Hogy melyik kulcsot, melyik állásban kell másolni, azt minden esetben a szakember dönti el. Sokszor ezen múlik a kulcs pontossága. Egy rosszul beállított géppel ugyanis nem lehet jó kulcsot készíteni.

A gép tapogatója edzett acélból készült, amelyet állítani nagyon ritkán kell, 3-4 évente csupán csak 1-2 századot.

Évente több tízezer kulcsot másolunk, amit mindig gyorsan és pontosan végzünk. A hibás kulcsokat sokszor a silány minőségű másolatok okozzák. Amikor már egy nem tökéletes állapotban lévő kulcsról készítünk másolatot, az sajnos további hibás működéshez fog vezetni.

Vannak olyan kulcsok, illetve zárak melyekhez a gyártó biztonsági kártyát mellékel és csak a kártya birtokosa tudja a kulcsot másoltatni. Ilyen zár pl. a FAB. Ez már sok társasházban megtalálható, és az előnye, hogy illetéktelen személyek nem tudnak kulcshoz jutni.

Autó- és motor kulcsokat, illetve tanksapka kulcsokat is gyakran ezen a gépen másolunk.

Silca Futura kulcskészítő gép

silca-futura-kulcsmasolo-gepA gép mérete és tömege kompakt, így akár könnyedén hordozható.

Nem ideális nagy mennyiségű kulcsok sorozat-gyártására, arra más gép való.

A Futura képes kód alapján elkészíteni az élén fogazott kulcsokat, vagy a lapon mart, pontfuratos kulcsokat.

Kiváló eszköz a kopott autókulcsok helyett, gyári méretű kulcsok elkészítésére, ajtózár- vagy gyújtáskapcsoló alapján.

A Futura gépbe egy mini számítógép van integrálva, amely képes folyamatosan kommunikálni wifi vagy kábel segítségével a hozzá rendelt tab-bal. A tab egy olyan eszköze a gépnek, ami a kiszolgáló kezelőfelülete. A tabon van a Silca Futura applikáció, ami tartalmazza az összes kulcs vágási kódját. A tabon tudjuk kiválasztani az összes olyan funkciót, amivel a Futura géppel dolgozni tudunk.

A különböző kulcsokhoz többféle befogó adaptert és marót használ a gép.

A teljes kulcskészítés fázis könnyedén lekövethető, a gép, a kulcskészítés állapotát különböző fényekkel jelzi.

Tapogatójának köszönhetően, hozott kulcsnak is meg lehet állapítani a méreteit, nem kell külön méregetni azt.

2016 év végétől már csak a Futura Pro-t lehet kapni, amely az elődnek egy továbbfejlesztett változata, mely gyorsabb, de még mindig nem tömeggyártásra készült.

Abloy kulcsvágó gép

abloy-kulcsvago-gepEzt a gépet az Assa Abloy speciálisan forgótárcsás zárbetétek és lakatok kulcsainak készítéséhez fejlesztették ki.

Nem hagyományos kulcsmásoló gépről beszélünk, hanem előre kód alapján elkészített kulcsokról. Itt nincs a mintakulcs, amiről letapogatnánk a vágási mélységet, hanem kódokat állítunk be, és egy folyamattal készítjük el a kulcsot.

A folyamat a következő: Minden zárbetét vagy lakat rendelkezik kódkártyával. A géphez tartozik egy kulcsvágási kódfejtő, amibe behelyezve a kulcsot és azt elfordítva, kettő kódsort tudok leolvasni a készülékről. Az egyik kód a kártyán található számsor, a másik a kulcsnak a vágási kódja. Ezáltal visszaellenőrizhető, hogy a hozott kulcs és a kártya valóban összetartozik-e.

Amennyiben stimmel a kódfejtőben és kártyára írt számsor, megkezdődhet a kulcsvágás. Az Abloy vágógép rendkívül biztonságos, hatékony, gyors, egyszerű.

Kettő mechanikus mozgatórészből áll, a vágótárcsa és a kulcs teljesen rejtve van, így abszolút veszélytelen. A kulcs behelyezése után, azt stabilizálni kell, egy kis karral. Ezután a gép indítható. 9 pozícióba állítható vízszintesen, ami a diszkek számával változik, és 6 különböző pozíció lehet a vágási forma. A tárcsa, fixen egy helyben forog, és a tárcsa körül mozgatom a kulcsot, lépésről lépésre, és minden lépés után egy ívet vágok a kulcsba, a szerint, hogy melyik kód szerepel a kiolvasón.

Gyakorlatilag egy kulcs elkészítési ideje nem több mint egy perc, így alkalmas nagy mennyiségű kulcsok gyors elkészítésére is a gép. Pontossága megkérdőjelezhetetlen, hiszen minden kulcsot a vágási kódok alapján készít el, így nincs másolásból adódó pontatlanság. A kulcson minimális sorja keletkezik. Az Abloy kulcsok újezüst anyagból készülnek, a gépben található puha drótkoronggal a maradék sorja könnyedén eltávolítható.

Mul-T-Lock Compact II kulcsvágó gép

mul-t-lock-compact-ii-kulcsvago-gepNagy előnye a “hagyományos” kulcsmásoló gépekkel szemben, hogy itt minden kulcs eredeti! Nincs másolásból adódó pontatlanság!

A kulcskészítő gép “mechanikus”, nem program vezérelt, egy előre megadott, beállított kódsorozat alapján készíti el a kulcsot. Minden Mul-T-Lock zárbetéthez és lakathoz tartozik egy Security Card, ami tartalmazza a kulcsnak a vágási kódját. A kártyán lévő adatok alapján a kulcs elkészíthető. Az Interactive kulcsok 6+7 kódot tartalmaznak. A gép felső részén bal- és jobboldalt lehet előre beállítani a megfelelő fúrási kódot. A kulcsot lapjával a marók felé, egy erre kialakított részbe kell helyezni, és rögzíteni. A bal- és jobb oldali kódok különböző furatmélységeket és furatformákat alakítanak ki. Két különböző maró végzi a kulcs elkészítését, amire a világszabadalmi, csap a csapban technológia miatt van szükség. Nincs rossz kulcs, minden kód azonnal szabad szemmel ellenőrizhető, hogy az a kulcs ahhoz a kártyához tartozik-e.

A gép gyors, pontos, alkalmas folyamatosan nagy mennyiségű kulcsok elkészítésére is. Kiválóan alkalmazható főkulcs-rendszerekhez, azokat a kulcsokat is program által tervezve, ezen a gépen készítjük el.

Fast Copy Plus kulcsklónozó gép

silca-fast-copy-autokulcs-masolasOlasz gyártmányú kulcsklónozó készülék, a Silca terméke. Autókulcsok klónozására használjuk.

A régi fix kódos és az újabb típusú, ugrókódos transzponder chipek másolására és beazonosítására egyaránt alkalmas készülék.

A készülék gyakorlatilag lefedi az autókulcsok típusok 90%-át, egészen 1995-től napjainkig.

A folyamatos fejlesztői munkának köszönhetően, a világon egyedülálló módon már alkalmas a Crypto 48 típusú chipek másolására is!

A Silca által gyártott úgynevezett GTI-chipre könnyen és gyorsan tudjuk elvégezni a másolást, így a pótkulcs készítése a legtöbb esetben a helyszínen megvárható!

A legtöbb esetben a másoláshoz még az autóra sincs szükség, elegendő egy működő kulcsot elhozni, és akár 15 percen belül, már az új, teljes értékű kulcs is elkészül.

MVP Pro programozó készülék

Az angol Advanced Diagnotics cég által gyártott diagnosztikai programozó készülék. A világ első számú, autókulcs programozó diagnosztikai eszköze.

Az autó OBD csatlakozóján keresztül programoz kulcsot, távirányítót. Hibakód olvasásra, kulcstörlésre, immobilizer újraírásra is egyaránt alkalmas.

Szinte minden típusú autóhoz rendelkezik szoftverrel, így nem okoz gondot az új kulcs programozása, még abban az esetben sem, ha minden kulcsa elveszett az autónak.

Gyári és utángyártott távirányítók, immobilizeres kulcsok programozására alkalmas.

Minden esetben szükséges az autó jelenléte, mivel a gép diagnosztikai csatlakozón keresztül programoz.

Hála a gyártó cég folyamatos fejlesztéseinek, gépünk hétről hétre, újabb és újabb típusú és évjáratú autók kulcsait és távirányítóit képes programozni.