Kulcsmásológép típusok a Kulcskirály zárszaküzletben

A Kulcskirály fő tevékenysége a kulcsmásolás. Ehhez nélkülözhetetlen eszközök a félautomata és a teljesen automata kulcsmásoló gépek.

Egy Elzett 751-es kulcsot pl., aminek a Silca száma EL-1, élén-fogazott kulcsmásoló gépen készítjük. Ez a gép marótárcsával dolgozik, a befogott kulcsnak a felső részére marja ki a “fogakat”. A gyors és pontos kulcsmásolás érdekében mi Silca Bravo és Silca Bravo Professional gépeket használunk ezeknek a kulcsoknak az elkészítéséhez.

Vannak bizonyos gépjármű kulcsok is, melyeket ezen a gépen lehet másolni, a régebbi autók kulcsai szinte mind ilyenen voltak. Manapság inkább a teherautók és kamionok kulcsai élén-fogazott kulcsok. Fontos a kulcsmásoló gépeket aszerint kiválasztani, hogy pontosan milyen kulcsokat szeretnénk másolni. Mivel a Kulcskirály szinte mindenféle kulcsot készít, így rendelkezésünkre áll jó pár különböző gép a kulcskészítéshez.

Kulcsmásoló gép ára

Ez egy nehéz kérdés, mert ez egy befektetés. Minden kulcsmásoló gép egy ipari termelési eszköz. Aki ilyen vállalkozást üzemeltet, annak azt érdemes figyelembe vennie, hogy mekkora a kereslet és mennyi kulcsot tud készít el egy hónapban vagy egy évben.

Egy kulcsmásoló gép ára függ a minőségtől és a másolandó kulcs típustól is. Vannak kombinált gépek, ahol a fogazott kulcsot és a tollas kulcsot is meg lehet csinálni. Ezeket olyan helyre javasoljuk, ahol kevés a kulcsmásolás, de esetenként hoznak pl. egy Elzett 700-as kéttollas kulcsot és meg kell csinálni egy kínai lakathoz is egy univerzál kulcsot.

Nagy a különbség Budapest és vidék között. Míg vidéken kevesebb a lakópark és több a családi ház, így a kulcsokra sem áldoznak nagy összeget a vidékiek. Ez a tapasztalat, a tendencia. Pesten jobb a helyzet, a különböző irodaházakban és lakóparkokban nagyon sok ajtó kerül beépítésre és a legtöbb esetben pótkulcsra is szükség van. Ennek hátránya, hogy többféle kulcsmásoló géppel kell rendelkezni. Az a jó, ha egy éven belül megtérül a gép ára. (Ez persze van, ahol kevesebb idő, de máshol viszont több.) Az olcsóbb An-San török kulcsmásoló gépek messze nem olyan jók és pontosak, mint az olasz Silca gépek, de lehet azokkal is kulcsot másolni.

Automata kulcsmásoló gépek

Itt is van szórás, van aki a Miracle gépekre esküszik, a kulcskirály dolgozói nem. Inkább több pénzt fizetünk, de európai gyártótól vásárolunk, az pedig továbbra is az olasz Silca. Nálunk jelenleg egy Silca Futura Professional automata kulcsmásoló gép van üzembe helyezve.

Mind a két alap kulcstípust tudja készíteni, az élén-fogazott kulcsokat és a laponmart kulcsokat egyaránt. Ez a gép készíti nekünk a kulcsokat a fő- és vezérkulcsos zárrendszerekhez. Többféleképpen lehet egy automata kulcskészítő gépet használni. Az egyik mód, amikor kopott kulcsot kapunk és az “eredeti” mérettel megegyezőt kellene készíteni, akkor tapogatásra behelyezzük a kopott, régi kulcsot. A gép, miután elvégezte a tapogatást, kiszámolja, hogy mik lehettek az eredeti értékek és az alapján elkészíti a megfelelő kulcsot. A másik módszer, hogy kód alapján elkészíti az adott kulcsot. Ez úgy történik, hogy a gép rendszerében már szerepel a kulcstípus és a kódkártyán lévő adatok alapján elkészíti azt a gép. A pontosság 100% – a marótárcsa kopást és mindent beleszámol a gép.

Autókulcs készítésére alkalmas kulcsmásoló gépek

Autókulcsban kétféle lehet, vagy élén-fogazott vagy laponmart. Itt is azt érdemes figyelembe venni, hogy mit is szeretnénk csinálni. A Kulcskirály az automata gépével képes az ajtózár vagy a gyújtáskapcsoló lamellái alapján elkészíteni a kulcsokat. Ez lehet fogazott is és lapon mart is, mert mind a kettőt tudja.

Csak másoláshoz is lehet használni automata gépet, de nem érdemes, mivel a szervizelése költségesebb. Érdemes olyan munkára befogni, ahol nagyobb profitot termel annál, mint hogy lemásol egy kulcsot. Vannak persze olyan autókulcs típusok, ahol a pontos másolást csak ilyen gépen lehet elvégezni.

Ha Ön is pontos kulcsmásolatot szeretne, keresse fel üzletünket!

06-1-312-2064