Lakat-kulcs másolás

Sok mindenki hord karikán különböző kulcsokat, amelyen gyakran nemcsak zárbetéthez tartozó kulcsok vannak, hanem lakatkulcsok is.

A 70-es évek hazai lakat terméke volt a Gogi és a Tuto lakat, még ezekhez a lakatokhoz is készítünk kulcsokat korlátozott számban. Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a lakatoknak inkább csak múltja van, biztonsági szempontból kb. annyit érnek, mint egy hajlított szög.

Az egyik nap egy vásárlónk olyan lakatot kért, amihez legalább 50 db kulcsot tudunk adni. Természetesen tartunk ilyen lakatot, az Elzettből gyorsan és könnyedén tudunk hozzá tetszőleges mennyiségű kulcsot másolni. Míg másoltuk a kulcsokat, ügyfelünk az üzletünkben körbenézve, a barkács termékeink közül válogatott néhány szerszámot, kalapácsot, fogót, csavarhúzót. Mielőtt végzett volna a bevásárlással, egy szerszámos táskát is kinézett, amibe bele tudta tenni a már összegyűjtött szerszámokat. Nagyon örült a szerzeményeinek és a kulcsmásolásnak.

Többnyire a lakathoz csak kettő, ritkább esetben három kulcs tartozik. Sok esetben ez kevésnek bizonyul, ezért másolni kell belőle. Egy minőségi lakat és a hozzá való kulcs, méretben és típusban is megegyezhet az ajtóban lévő zárbetét kulcsával.

Van egy-két olyan, többnyire abszolút kínai lakat, vagy kerékpár-lakat kulcs, amihez nincs nyerskulcs, ezek nem másolhatók. A nagyon olcsónak tűnő, fura kulccsal ellátott lakatot inkább ne vegyék meg, vagy kérdezzenek rá, hogy tudnak-e hozzá valahol extra kulcsokat másolni.