Maco zár értékesítés

A Maco vasalatgyártó cég több ezer termékkel rendelkezik, mindegyiket raktáron tartani nem lehetséges. Van azonban pár olyan Maco szerkezet, ami bejárati ajtóban vagy bukó-nyíló erkélyajtóban előfordulhat. Ezekből is sokféle méret létezik, és jó pár ezek közül a Kulcskirály kínálatában is előfordul.

Milyen Maco zárat tud raktárkészletről vásárolni a Nyugati tér melletti Kulcskirályban?

A műanyag- és fa bejárati ajtókban keskenyebb méretű zárak szoktak lenni, ezek általában 28, 30 és 35 mm dorn méretűek.

A biztonsági fa- vagy acélajtókban már inkább 45 vagy 55 mm dorn méretű többpontos zárak a jellemzők.

Mit is jelent a Dorn méret? Ez a zár mélységét jelöli, ami az előlap külső szélétől a kilincs közepéig tart.

Hogyan lehet pontosan megmérni a Maco zárat? – A legbiztosabb módszer, ha kiszerelik az ajtóból. Ehhez először le kell bontani a kilincset, pajzzsal együtt, ki kell venni a zárbetétet, illetve szemből is ki kell tekerni az összes csavart, ami tartja az ajtóban a zárat. Ezek a rúdzárak többnyire két méter hosszúak. Ha sikerült az ajtóból kivenni a zárat, akkor a legtöbb esetben van a zárszekrény oldalán egy “D” jelölés és utána egy szám, ez a szám jelöli a Dorn méretet, így már sokkal könnyebb dolgunk van, megnézni, hogy tudunk-e adni ilyen zárat, vagy sem.

A Maco bejárati ajtózárak közül két nagy csoportot különböztetünk meg, a kilincsemeléssel zárhatót, és a kulcs működéssel zárhatót.

Ezek közül is tart a Kulcskirály raktáron, így nem gond, ha önnek éppen az 55-ös Dorn méretű, kilincsműködéses Maco zárral van gondja.

Az ajtózárak után elkezdtük raktározni és értékesíteni bukó-nyíló teraszajtó és ablak vasalatokat is, mivel a kereslet igen megnőtt. Elég sok ilyen Maco ablakvasalat került beépítésre az elmúlt pár évben, és előfordulhat, hogy hibás működés esetén a zár hamarabb tönkremegy, mint kellene.

Mindenféle Maco erkélyajtó- és Maco ablak vasalathoz árulunk kilincset. Földszinti helységekre érdemes zárható erkélyajtó kilincset választani. Erkélyajtónál tudnunk kell a működés módját, mert ebből is többféle lehet.

A normál működés esetén egy fa ajtónál, bukó-nyíló funkcióval, GR jelölésű rúdzárat kell alkalmazni, cserélni, ha annak van hibája. Minden esetben nézzék meg, hogy az adott ajtónak mi a működés során a hibája.

Alumínium, vagy alu-fa esetében vannak kényszer toló-bukó működésű erkélyajtók. Ezeknél a kilincsnek a forgatásával lehet az ajtószárny nyitását szabályozni. Alapesetben tartunk raktáron hozzá kilincset, mert sűrűn előfordul, hogy a kilincs a forgatás során eltörik, így használhatatlan az egész.

Különböző ellendarabokkal és fogadókkal minden anyaghoz (fához, műanyaghoz, alumíniumhoz) nem foglalkozunk, egy pár gyakrabban elforduló profilhoz tudunk biztosítani görgő vagy zárfogadót. Nagyobb mennyiség esetén tudunk rendelni, de 1-1 darabokkal nem foglalkozik a Kulcskirály sem.

Ha a Maco típusú zárral gondja van, és maga szeretné megoldani, nem probléma, de a nálunk vásárolt cseredarabra nem biztosítunk garanciát! Csak abban az esetben van garancia, ha az általunk javasolt zárszerelő végzi el a cserét!

Maco zár értékesítés:

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet

06-1-312-2064