Másolásvédett Mul-T-Lock kulcsok

Az izraeli Mul-T-Lock gyárban készült zárbetétek bizonyos típusai másolásvédelemmel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy a gyártó a kulcs szárába, egy- vagy két mozgó alkatrészt helyezett, vagy egy különleges furatot képezett ki. Ez egyedi a kulcsban, és szabadalom alá van véve. A szabadalom a mai napig is tart, és egy jövőbeni időpontig másolásvédelmet biztosít.

Minden kulcs esetében, a védelem napjától kezdve a lejáratig, ami 10-20 év, a kulcsok szabadon nem másolhatók. Ez annyit jelent, hogy a nyerskulcs gyártó cégek nem kapnak, és nem is férnek hozzá ilyen nyerskulcsokhoz. A következő Mul-T-Lock zárbetétek kulcsai vannak másolás- és kártyavédelemmel ellátva: Mul-T-Lock MT5+, Mul-T-Lock Intercatvive 264, Mul-T-Lock Interactive 206, Mul-T-Lock Integrator.

Mint már említettük, a kulcsokhoz egy védőkártya tartozik, amit a további kulcsok másolásához az ügyfélnek hoznia kell magával. Csak ez alapján tudunk másolást biztosítani.

Egy pár szót a kulcs-fejekről. A régi Interactive kulcs fekete műanyag fejű, az új pedig sötétkék színű. A 206 kulcs profil világoskék műanyag borítással van ellátva. Az Intergrator kulcsok sötétkék fejűek.

Ha valaki ezek alapján sem tudja a kulcsot beazonosítani, a gyártó a kulcs szárába, közvetlenül a fej alatti részen, gravírozással feltünteti a számot. Pl. Interactive 264.

Amennyiben az ügyfélnek ilyen zárbetétje van, viszont az évek alatt elkavarodott a kártya, a másolásban nem tudunk segíteni, de ha behozza hozzánk a zárbetétet, akkor átkódoljuk egy új kulcskészletre, illetve adunk hozzá egy új kódkártyát. Ha szükséges, ahhoz már a helyszínen tudunk plusz kulcsokat másolni a kártya alapján.