Miért tartunk ilyen sokfajta márkájú zárbetétet?

A Kulcskirály nemcsak egyszerűen kulcsokat másol és zárakat árul, hanem komplett szolgáltatást nyújt a mechanikus biztonság területén már több évtized óta.  Mit is jelent ez pontosan?

Egy ajtó több alkatrészből áll, egyfelől a pántok, zsanérok tartják, azon mozog az ajtószárny. A kilincses felében van egy bevésett zártest, azt a zártestet működteti egy kilincs, és valamilyen típusú kulcs. Ezeknek az alapkiviteleknek nagyon sokféle típusa, mérete van.

Most a bejárati ajtókban leggyakrabban előforduló zárbetétekről és azoknak a kulcsairól írunk részletesebben.

A hazai forgalmazók és igények úgy alakultak ki, hogy mindenki megtalálja azt a biztonságot amit szeretne, és amit meg tud fizetni.

Ennek megfelelően, igen széles körben tartunk igényeknek és biztonsági szinteknek megfelelően zárakat és zárbetéteket.

A zárbetétek nagyon sokféleképpen kategorizálhatók. Ha a kulcs irányából nézzük, akkor vannak a szabadon másolható kulcsok, ilyen zárbetét típus pl. az ELZETT, vagy TITAN, és vannak a másolásvédett kulcsok, például KESO vagy MUL-T-LOCK.

Mit jelent a szabadon másolható kulcs? – Azt jelenti, hogy amikor megvesszük a zárbetétet, a hozzá tartozó kulcsokat bármelyik kulcsmásoló helyen van lehetőségünk lemásolni. De nemcsak nekünk, hanem bárkinek akinél a kulcs van. Nem kell igazolnia, hogy jogosult-e a kulcsot lemásoltatni, hanem megmondja, hogy mennyit szeretne belőle és a kulcsmásoló elkészíti a kulcsot. Ezek nem minden esetben csak olcsó kulcsok lehetnek, ilyen kulcs például egy kéttollas biztonsági ajtó Mottura vagy Securemme kulcsa is.

A másolásvédett kulcsok minden esetben olyan zárhoz tartoznak, amelyekhez csomagolva van valamilyen papír- vagy plasztik kártya. A kártya fontos információkat tartalmaz, a kulcs és a kártya minden esetben összeolvasásra kerül, hogy egymáshoz tartoznak-e. Ha valaki olyan kulcsot hoz hozzánk másoltatni, amihez nincs kártya, a másolását elutasítjuk.

Zárbetét választékunkat igyekeztünk a kereslet felé igazítani, így az alábbiakban megjelölt márkájú zárbetétekkel foglalkozunk, de a lista nem tartalmaz mindent! Ha van egy kedvelt típus, érdeklődjön nálunk, egyedi beszerzéssel is foglalkozunk.

A zárbetéteket úgy alakítjuk ki, hogy mindent meg lehessen oldani, teljesen ki tudjuk szolgálni helyben az igényeket.

Milyen extra tudással lehet ellátni egy zárbetétet?

Mindenképpen tudni kell bármilyen hevederzárhoz illeszteni. Az összes fogaskerékkel szerelhető legyen – illetve extra igény esetén, a hevederzárba lévő fogaskerekes zárbetét szerelhető legyen belső forgató gombbal.  Ezt nem sok gyártó tudja megoldani.

Alapból megoldott kell legyen a vész- vagy pánikfunkció. Ez egy úgynevezett prior kuplung, ami engedi a kulcsot egyszerre mind a két irányból működni. Ha esetleg éjszakára bezártuk az ajtót, de a kulcsot benne hagytuk a zárban, kívülről a saját kulcsával akkor is nyitható az ajtó. Nagyon hasznos funkció, életet menthet!

Belső forgató gombos zárbetét. – Mennyivel kényelmesebb belülről csak egy tekerő gombot elfordítani kulcs helyett! Sokkal praktikusabb, és jobb megoldás, mint a kulccsal szenvedni. Ettől az évtől már az Abus D6-os zárbetétek is elláthatóak forgatógombbal.

Elzett 751-es sorozat és X-11. Nagyon sok Elzett van még mindig, ezért igen népszerű, keresett termék.

Titan K1 és K5 – kissebb és nagyobb főkulcsrendszereket készítünk belőle, ár/érték arányban az egyik legjobb. Forgató gomb, vészfunkció, fogaskerekezés megoldható.

Abus D6 és Bravus, amiből raktáron tartunk minden méretet. Minden extra funkció elérhető!

Mul-T-Lock, RB, Keso, Axira, Mauer, Mottura, stb. Ezek legtöbbje másolásvédett kulcsokkal rendelkezik, és teljeskörű szolgáltatást tudunk biztosítani hozzájuk. Ebbe beletartozik a hevederzárakhoz a fogaskerekezés, a gombozás, vagy a vészfunkció beszerelése.

A több évtized alatt voltak zárbetétek melyek megszűntek, voltak amik átalakultak. A Dekaba zárakból lett a Mauer.

Pár évvel ezelőtt elkezdtük forgalmazni a TOKOZ zárbetéteket, de nem igazán találták megfelelőnek a vevőink, így érdeklődés hiányában erről a zárbetétről lemondtunk. De ugyanez mondható el a FAB zárbetétről is, mellyel több szerelési nehézségünk is volt. Bonyolult belső szerkezete és nem túl kopásálló kuplungja miatt a megszüntetése mellett döntöttünk. A gombozása pedig egyenesen horror volt.

Több főkulcsrendszereünk is van napi használatban, amiket elkezdtünk lecserélni, Abus Zolit zárakra. Az ABUS ZOLIT zárbetét a PFAFFENHAIN zárbetét utódja, kiváló minőségű, különböző profilokból álló, másolásvédett zárbetét-család. Ebből készítünk közepes- és nagyobb zárrendszereket, ahol lényeges az, hogy olcsóbb kategória legyen, nem szükséges a maximális védelem.

Az általunk forgalmazott zárbetétek többségéből teljes főkulcsos zárrendszereket tudunk készíteni. Mivel mindent mi magunk készítünk el, így az elkészítési idő nagyon rövid. Nem kell várni, míg a gyár elkészül kb. egy hónap alatt.  A szükséges pótkulcsokat és utánrendelt zárbetéteket egy-két nap alatt le tudjuk szállítani.

Minden zárbetétből a maximális méretválasztékot tartjuk, amit a gyártó elérhetővé tud tenni. Vannak extra méretű zárbetétek, melyeknek a beszerzési ideje lehet 2-3 munkanap is, de rugalmasak vagyunk.

Amit nem árulunk: olcsó, olyan hulladék zárbetétet, amit nem tudnak használni, ami pár hét alatt tönkremegy. Ebben mi nem tudunk segíteni.

Minőséget, megfizethető áron! – Ezt ajánljuk!