Milyen zárbetétet érdemes választanunk a szakemberek szerint?

Azt már talán megtapasztalhattuk, hogy manapság rengeteg féle zárbetét közül van lehetőségünk választani, különböző árkategórián vásárolhatjuk meg az eltérő minőséggel, és tulajdonságokkal rendelkező típusokat.

Amikor lakásfelújításba kezdünk, érdemes néhány dologgal kapcsolatban kikérni egy szakember véleményét is, főleg akkor, ha teljesen laikusként tekintünk az adott dologra. Zárbetét és zárbetét között ugyanis hatalmas különbségeket észlelhetünk használat során.

A biztonságtechnikai szempontokat mindenképpen figyelembe kell vennünk a szakemberek véleménye szerint akkor, ha új zárbetétet szeretnénk vásárolni. Érdemes olyan zárbetétet venni, amely megfelel a szigorú MABISZ előírásoknak, ez több szempontból is lényeges lehet.

Kevesen tudják, hiszen nem sokan szeretik elolvasni a szerződések alján lévő apróbetűs részt, de még a lakásbiztosítás szempontjából sem mindegy az, hogy az adott bejárati ajtó milyen zárral, és milyen zárbetéttel van ellátva. Hiába fizetjük minden hónapban tisztességesen a lakásbiztosításunk költségeit, betörést követően abban az esetben nem fogunk kártérítést kapni, ha az nem felel meg a szerződésben feltüntetett előírásoknak. A lakásbiztosítást kötöttünk az ingatlanunkra, akkor olyan zárat kell vásárolnunk, mely megfelel a MABISZ előírásoknak.

Mitől jó egy biztonsági zárbetét?

Ha a legnagyobb biztonságban szeretnénk tudni az értéktárgyainkat, az otthonunkat, és a szeretteinket, mindenképpen oda kell figyelni arra, hogy ne csak a bejárati ajtó, hanem a zárszerkezet, és a zárbetét is megfelelő minőséggel rendelkezzen. A biztonsági zárbetét különlegessége, hogy rendelkezik minden lehetséges mechanikai védelemmel, illetve emellett a hozzá tartozó kulcsok szabadalmi másolatvédelemmel is el vannak látva.

A zárbetéthez kapunk egy gyártói kódkártyát, melynek hiányában ezeket a kulcsokat lehetetlen lemásolni. A csúcstechnológiás zárak általában el vannak látva törésvédelemmel, másolásvédelemmel, fúrásvédelemmel, savazás elleni védelemmel, illetve magkihúzás elleni védelemmel is.