Mottura kulcsmásolás Budapest

Kulcsmásoló zárszaküzletünkben nemcsak áruljuk a Mottura zárbetéteket, zárakat, lamellakészleteket, de másolunk is hozzájuk kulcsot. Többnyire ezeknek a kulcsoknak a másolása megvárható és helyben el is készülnek.

Mottura kulcsból kétféle típust különböztetünk meg, attól függően, hogy milyen zárat működtet a kulcs. Lehet kéttollas kulcs, ami kb. 9-10 cm hosszú, és biztonsági ajtókban lévő többpontos szerkezetet mozgat. Ezek különböző műanyag fejűek, a Mottura felirat és a fordított MM logó található a kulcsfejeken.

A másik típus egy pontfuratos, mágnessel vagy egyéb szabadalmi védelemmel ellátott (védett) kulcsprofil. Többféle mágnessel szerelik, B1,B2,B3,B4,B5,B6, így mindenképpen látnunk kell, melyik fajtáról van szó. Ezek a kulcsok Mottura hengerzárbetétet működtetnek, amelyek a legtöbb zárszerkezetbe helyezhetők. A hengerzárbetéteket más néven cilinder betétnek is nevezik. Gyárilag 3 vagy 5 kulccsal vannak csomagolva.  

A kulcsok típusai teljesen eltérnek egymástól, a különbséget még laikusként is könnyű észrevenni. A tollas kulcsok hosszúak, az ajtó vastagságának függvényében. Ilyen biztonsági zár lehet fixlamellás vagy cserélhető lamellás zár. A kulcsok itt is eltérhetnek, általában a cserélhető lamellás kulcsok rövidebb tollal rendelkeznek, és jobban hasonlítanak a Mottura trezor- illetve széf kulcsokhoz. 

A Mottura trezorzárhoz tartozó tollas kulcsok másolása

A Mottura biztonsági zárakhoz többnyire kéttollas biztonsági kulcsok tartoznak, melyeknek a másolása a következőképpen történik. Silca Omnia Max kulcsmásoló gépen készítjük ezeket a kulcsokat. Választásunk erre a gépre azért esett, mert pontosan és gyorsan lehet vele kulcsokat készíteni. Az olasz kulcsmásoló gépeknél nincs jobb!

Ez pedig a tollas kulcsok másológépének a királya! Pontos és gyors, vágótárcsája pedig olyan karbidmetál ötvözet, ami több ezer Mottura tollas kulcs másolását is század milliméter pontossággal végzi.  Bármilyen hosszúságú lehet a Mottura kulcs, aszimmetrikusan vannak eltolva a tapogató oldalon, és a forgó/maró tárcsa oldalon lévő kulcsok. Ez is egy párhuzam másoló eszterga, így a már kész kulcsot, fogról-fogra tapogatja az egyik oldalon, a másik oldalon pedig a tárcsa a megfelelő mélységig marja a nyers Mottura kulcsot.

Minden Mottura kulcson a gyár logója fel van tüntetve. A Kulcskirály, a legtöbb esetben gyári nyerskulcsot használ, ami még tovább növeli a zár élettartamát. Elsősorban azért ajánljuk a Nyugati térhez közeli kulcsmásoló üzletünket, mert több évtizedes tapasztalattal rendelkezünk, és éves szinten több ezer Mottura kulcsot másolunk le század milliméter pontossággal! Itt nincs rossz kulcs! Minden kulcs tökéletesen működik!

A kulcs végén, amit a zárba helyezünk, különböző méretű, lépcsőjű „fogak” találhatóak. Ezek nagy variációja biztosítja a zár bonyolultságát. A Mottura zárak, ajtógyártótól függően, el vannak látva fúrásvédő mangánlappal, a zárbetétek pedig Mottura biztonsági pajzzsal vannak ellátva.

Amennyiben a kényelmi szempont a fő perspektíva, akkor mindenképp a rövidebb cilinderkulcs a nyerő, mert számottevően kényelmesebb az elhelyezése a nadrágzsebben vagy a táskában. Nyugat-Európában a cilinderkulcs működtetésű trezorzárak a keresettebbek, míg Kelet-Európában (Ukrajna, Oroszország, Törökország) a kimagasló biztonsági fokozattal rendelkező, nagy bonyolultságú tollas kulcsok a gyakoribbak.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület

Mottura fúrt kulcsos cilinder kulcsmásolás

A hengerzárbetét kulcs rövid és lapos. A szárán pöttyöket vagy furatokat láthatunk, ezek a pontfuratos kulcsok. A Mottura zárbetétekhez kizárólag pontfuratos kulcsok tartoznak.

A Mottura pontfuratos kulcsoknak a fején szintén műanyag borítás található, amelynek különböző színűek. Kulcsmásoló üzletünkben azokat a Mottura kulcsokat készítjük el, amire jogosultak vagyunk, illetve zárbetétet is forgalmazunk. A kulcsokat természetesen gyári minőségben készítjük el! Garanciával! (minden) pontfuratos, Mottura cilinderkulcsot lemásolunk, méghozzá eredeti gyári nyerskulcsokra. Azonban a kulcsokhoz tartozó kártyát minden esetben be kell mutatni, ennek hiányában nem vállaljuk a kulcsok lemásolását. A Mottura Champions zárak kulcsai mind szabadalmi védelemmel rendelkeznek.

A kulcsmásolás menete:

A Mottura Champions kulcsokat először is a kártya ellenőrzésével kezdjük, hogy a kártya és a kulcson található sorszámok egyeznek-e.  A kártyát és a kulcs mennyiségét rögzítjük, és archiváljuk. Amennyiben minden megfelel, kiválasztjuk a megfelelő nyerskulcsot, és felsőmaró másoló gépünkön, ami szintén olasz Silca Matrix Professional típusú, elvégezzük a másolást. Kialakítjuk a megfelelő átmérőjű és mélységű furatokat. Másolt kulcsról további másolatot nem készítünk, mert ezzel a minőséget rontjuk. Minden esetben eredeti kulcsról és gyári nyerskulcsra másolunk. A másolás végeztével a kártyát visszaadjuk a megrendelő részére!

A jelenleg Magyarországon forgalomban lévő Mottura Champions zárbetétek típusai: C30, C31, C38, C48, valamint a Champions Pro magas biztonságú zárbetét. Mindegyik zárbetét megtalálható üzletünkben, de Magyarországon csak a C31 és a Champions Pro zárbetétekből van méretválaszték és mennyiség. A Kulcskirályban kapható mindenfajta Champions zárbetét. Amennyiben megvan a méret, pontos árat is tudunk adni a Mottura zárra. Magas minősége és bonyolult védelmi szintje miatt a Mottura zárbetétek nem tartoznak az olcsó zárak közé. MABISZ besorolása a 6. osztályban, a legmagasabb szinten található.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület

Mottura MyKey tollas kulcsok másolása

A MyKey az egyetlen kulcs, amelyik valódi, biztonsági kártyás védelmet ad a kéttollas kulcsok világában. A MyKey kulcsok szabadalmi másolás-védelemmel, úgynevezett Patented védettség alatt állnak. Kizárólag a hozzátartozó kártyával lehet ilyen kulcsot másoltatni!

A MyKey kulcsok onnan ismerhetők fel, hogy a kulcs szárában csapágyazott hengerek találhatók, amelyek a tollak között helyezkednek el. Ebből a „hengerből“ kettő darab van egy kulcsban, és ezek hiányában a zár nem működik. Minden Mottura kulcs szigorú regisztrációhoz kötött, tehát csak a regisztráció elvégzése után lehetséges a kulcsot másoltatni. Magyarországon elsőként mi, a Kulcskirály szerezte meg a jogot a MyKey kulcsok másolásához, mert nálunk tökéletes másolatok készülnek. Kulcselvesztés esetén lehetőség van MyKey kulcsos lamella készletet vásárolni, és hozzá kulcsokat készíttetni.

Kizárólag a kártya tulajdonosa jogosult a kulcs másoltatására. Ennek az a menete, hogy a kulcsot és a kártyát egyidejűleg be kell mutatni a Kulcskirály üzletben, majd miután a kártyán lévő szám és a kulcson lévő sorszám beazonosítása megtörtént, és a számok egyeznek, abban az esetben készülhet el az új kulcs.

Egy MyKey másolatról további másolat nem készülhet, mindig az eredeti kulcsról kell a másoltatást elvégezni. Ez a kéttollas kulcsok tökéletes védelme.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület

MOTTURA kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a Kulcskirály zárszaküzletet a 06-1-312-2064 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Amennyiben bármilyen Mottura kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.

Kulcskirály zárszaküzletből csak egy van, csak a pesti oldalon, a Nyugati tér mellett! Üzletünk könnyen megközelíthető bármilyen módon, a város közepén helyezkedünk el. A hasonló nevű és kinézetű budai zár üzlettől, annak magas áraitól és gyér választékától teljesen elhatárolódunk!

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület