Műanyag ajtóba való zárak forgalmazása

A Kulcskirály zárszaküzlet nemcsak kulcsmásolásból él, hanem ajtózárakat és különböző vasalatokat is értékesít. Egyre kevesebb régi típusú ablakot újítanak fel, már több mint egy évtizede inkább cserélik az ablakokat. Egyre összetettebb ablak- és ajtóvasalatokkal találkozunk, vagy a biztonság a kiemelt fontosságú, vagy a hőveszteség megakadályozása.

Az ablakgyártók közül is sokan egy-egy bejáratott márkával dolgoznak, minél nagyobb tömegben készítenek nyílászárókat, annál inkább az ár dominál a gyártók részéről. Kevesen tudják, de egy ablak árában a vasalat összege nagyon minimális. Egy sima Rehau műanyag ablaknál például 80×80 méretben, a vasalat ára a Roto márka esetében, a gyártónak nem kerül többe, mint 12-15 ezer forint. Ez körbe egy komplett ablakvasalatot jelent, minden zárfogadóval és rúdzárral együtt, bukó-nyíló változatban! Az ablak ára meg körülbelül 60-80 ezer forint.

Amikor beépítik az ablakot, senki nem gondol abba bele, hogy egyszer valamit lehet, hogy cserélni kell majd, valami tönkremegy.

A budapesti Kulcskirály zárszaküzlet vevőköre bővült, és többen kerestek meg minket azzal, hogy ilyen-olyan ablakhoz tudunk-e adni ablakvasalatot.

Elsősorban, mi továbbra is bejárati ajtózárakkal foglalkozunk, ez a fő tevékenységünk. De aki konkrét szerkezetet keres, annak próbálunk segítséget nyújtani és ha módunkban áll, szívesen meg is rendeljük azt.

Bukó-nyíló ablak- és erkélyajtó vasalatokat GR felirattal, Maco típusokból különböző nyitástartományban tartunk raktáron. Ezek a legtöbb régebbi műanyag- és fa ablakokba cserélhetők.

Mivel nem a gyártók részére forgalmazunk, hanem a csere piacra, így csak azokat a záróelemeket tartjuk vagy rendeljük meg, amit biztosan el is tudunk adni.

Roto vasalatokban még sokan keresik a régi, sárga színű rúdzárakat, vagy azoknak bizonyos elemeit. Itt érdemes inkább szakembert megbízni a teljes vasalat cserével, mert ezt, húsz év után, nem gyártják. Itt cserélni kell a sarokpántokat, a bukó ollót, a csapágyakat, és nem utolsó sorban a rúdzárat magát, a hozzá való zárütköző elemekkel.

G-U vasalatok, fa- és műanyag ablakokhoz, illetve bármilyen bukó-nyíló rendszerekhez beszerezhetők. Mint kiemelt G-U viszonteladó, a legjobb árakat tudjuk biztosítani, bármilyen G-U termék esetében. Lehet erkélyajtó zár, vagy speciális bejárati ajtózár, többpontos kilincs működésű- vagy kulcs működéssel vezérelhető rúdzár, mi mindent beszerzünk, ami G-U, illetve egy jelentős raktárkészletről azonnal tudunk szállítani.

Az elmúlt évtizedben jelentős mennyiségű nyílászáró lett szerelve G-U termékekkel, ezek közül sok a speciális vasalat, ami nem beszerezhető bármelyik zárszaküzletben.

A G-U emelő-toló vasalatok közül, bármilyen egységet tudunk biztosítani, legyen görgősor, vagy bármi. Speciális, hosszú G-U kilincsek fehér és ezüst színben raktáron vannak, de egyéb színekben is megrendelhetők nálunk.

A Kulcskirály a legtöbb G-U termék esetében a legjobb árat biztosítja a vevői részére! Kisebb, egy-egy darabos rendelések esetében számolni kell a vevőknek nettó 20 euro szállítási költséggel. Ez azért van, mert több mint tízezer olyan cikk van a G-U-ból, ami nem éri el értékben a 2-5 euro közötti értéket. Mivel a G-U nem tart semmit sem Magyarországon raktáron, így bármire is legyen szükség, az minimum 5 munkanap, mire megérkezik. A Kulcskirály azokat a termékeket tartja raktáron G-U esetében, amiket jellemzően a legtöbbször keresnek.

Bármilyen G-U termék esetében keresse a budapesti Kulcskirály zárszaküzletet, a G-U hivatalos viszonteladó partnerét! Weblapunk: www.gu-bks.hu

Olyan zárakat és vasalatokat nem tudunk beszerezni, amelyek nem beazonosíthatók. Minden esetben meg kell keresni a vasalaton valamilyen márkalogót vagy jelzést, amiből azonosítható a vasalat típusa!

A legtöbb rúdzárhoz tartunk párféle zárfogadó ellendarabot. Ezekből is tengernyi féle létezik, nem rendelünk meg mindenkinek mindenfélét, ami a legtöbb esetben egy kis alakítással felszerelhető.

Egyedileg rendelt vasalatokat nem áll módunkban sem cserélni, sem visszavenni!

Minden esetben tudni kell az alkatrészt vagy a zárat helyesen beszerelni. A hibás működést meg kell szüntetni, ami a régi zár törését vagy kopását okozta. Sok esetben a pántok is kopnak, nem elegendő csak a zárat cserélni. Ha valaki nem rendelkezik kellő műszaki érzékkel, tapasztalattal, ne kezdjen bele egy G-U emelő*toló kocsi cserének, mert nem fog sikerülni. Ott kezdődik, hogy le kell akasztani a sok esetben több száz kilós mozgó szárnyat, és a földön kell szétszedni az alsó szerkezetet.

Hívjon szakembert, ha nem tudja megoldani a vasalat-cserét!