Műanyag ajtóhoz zsanér értékesítés

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy miért fontos valójában a jól beállított műanyag bejárati ajtó, mire kell odafigyelni a beépítéskor, illetve, hogy mennyire szabad hézagokat hagyni, és azok mekkora hézagok is legyenek a beépítés során.

Napi rendszerességgel találkozunk az ügyfelek panaszáradataiból a rosszul beállított és beépített ajtókkal, amikben szinte még új a zárvasalat, de az akadozó ajtó tönkretette az új vasalatot (zárszerkezetet), illetve a kilincset.

Mindig van lehetőség az ajtó beállítására, ha az ajtózsanérok visszaállított állapotban vannak beépítve, ami azt jelenti, hogy akár a dilatáció, akár a hőmérséklet ingadozás miatt lehetséges a zsanérokon utólag állítani.

Például, egy egész nap napsütötte ajtót a teljes felmelegedéskor biztos, hogy sokkal nehezebben lehet használni, mint a hajnali hűvösebb órákban, mert a műanyag és a vázszerkezet deformálódik a hő hatására. Ezért is kell nagyobb illesztési hézagokat hagyni a beépítéskor.

Tíz ajtóból, mondhatni hat rosszul van beépítve. Ám ami a legrosszabb, hogy kiállított állapotban építették azt be, ami annyit jelent, hogy a zsanérok magassági- és oldalirányú állíthatóságát már nem lehet utólag elvégezni.

Műanyag ajtók újrazsanérozása a megoldás

Ilyenkor két lehetőség van. Az egyik, hogy vissza kell hívni az ajtót beépítő céget és újra beépíttetni az ajtót velük, de már a zsanér visszaállított állapotában. Feltételezve, hogy megtalálják őket. A másik pedig, hogy újra kell zsanéroztatni az ajtót. Ilyenkor egy kis sablon segítségével új helyen kerülnek rögzítésre a felfüggesztő zsanérok, így bármilyen külső hatás is éri az ajtót (hideg, meleg, dilatáció), lehet rajta állítani felfelé és oldalirányba is, kb. 1 – 1,5 cm-t.

Azoknál a műanyag ajtóknál, amelyek szakszerűen vannak beszerelve, maximum csak a fogadókon, ellendarabokon kell igazítani a feljebb vagy lejjebb szereléssel. Ezzel ki is lehet küszöbölni a zár akadozását, valamint a zár élettartamát is meg lehet hosszabbítani.

Tehát, mint említettük, érdemes odafigyelni ezekre a dolgokra, mert egy műanyag ajtó újrazsanérozása elég költséges, és ráadásul a régi furatok, lyukak helyei az ajtón látszani fognak.

Műanyag ajtók jellemzői

Minél drágább egy műanyag bejárati ajtó, annál jobb a minősége a benne lévő anyagoknak. Például ajtóvastagság, zárszerkezet, szigetelés, kilincs, zárbetét. Ezért is kell figyelni arra, hogy az ajtó hibátlanul működjön, akár kilincsemelős, akár kulcsműködtetésű zárás esetén.

A drágább, minőségileg jobb műanyag ajtókban olyan többpontos vasalatok vannak, amelyek különböző rudakat, tüskéket tolnak ki, esetleg kétcilinderes a változatuk. Ezeknél főként figyelni kell az akadásmentes használatra és működésre. Egy széles előlapos GU, Maco vagy Roto vasalat némelyike a 40-50 ezer forintos árat is eléri. És akkor még nem beszéltünk a szerelési költségekről, rosszabb esetben az ajtó nyitásáról, mert a tulajdonos nem figyelt oda arra, hogy az ajtó egyre nehezebben működik. Így egyszer csak nem nyílik egyáltalán. Ilyenkor zárszervizes szakembert kell hívni.

Ezzel ellentétben, egy kis figyelmességgel, egy imbusz kulcs segítségével a beállítás pár perc alatt elvégezhető, akár házilag is. Illetve lehet zárszerelő szakember segítségét is igénybe venni, egy egyszeri munkadíj ellenében.

Műanyag ajtókhoz zsanér értékesítése a Kulcskirályban

Üzletünkben a Kulcskirály zárszaküzletben tud vásárolni műanyag ajtókhoz való zsanérokat, különböző zárszerkezeteket, kilincseket.

Kérdés esetén forduljon hozzánk, vagy térjen be üzletünkbe!