Műanyag ajtók kilincsei, biztonsági pajzsok

A Kulcskirály zárszaküzlet, ugyanúgy mint egy zárszervíz cég, leginkább a régi, rossz kilincsek cseréjében tud Önnek segíteni, mégpedig a vásárlásban. Bejárati ajtók közül a műanyag ajtók kilincsei esetében is elég sokféle fordult meg az elmúlt 10-15 évben a piacon.

Mit is kell pontosan figyelembe venni, amikor a régi kilincset szeretnénk egy újra lecserélni?

A kilincs és a zárbetét közötti távolságnak egyeznie kell, más esetben biztosan nem szerelhető fel az új ajtókilincs. Ezen kívül fontos, hogy az új címke minden esetben takarja a réginek a nyomát. A műanyag bejárati ajtót nem szokták festeni, így nehéz eltüntetni a régi kilincsnek a körvonalait.

Eddig szinte minden esetben 92 mm-es kilincs és zár közötti távolsággal találkoztunk.

Fontos, hogy amikor a régi kilincset le szeretnék cserélni és ehhez választanak szaküzletet, mi az üzletben csak akkor tudunk egész biztosan segíteni, ha a régi kilincset is elhozzák magukkal.

Az ajtóban lévő zár átmenő kilincs-rögzítő pontjai minden zárnál egyformák, így a többpontos zárak azonosítása is a jó kilincs irányába vezet.

Szintén fontos tudni, hogy milyen módon záródik az ajtó. A kilincs összefüggésben van-e a zárással.

Felhúzókilincses műanyag ajtók esetében, a kilincsnek szabadon körbe kell forognia, vagy erre alkalmas rugós szerkezetnek kell lennie. Semmi esetben sem lehet “hagyományos” lenyomós rugós kilincs, vagy fix fogantyú. Amennyiben gombot, vagy fix húzófogantyút szeretnének a bejárati ajtóra, akkor a többpontos zárszerkezetet is cserélni kell kulcsműködésűre.

A műanyag bejárati ajtó kilincs rögzítése – ezt is meg kell vizsgálni, mert lehet kétfuratos, de lehet három ponton is átfúrva az ajtó. Senki nem szeretné, ha az indokoltnál több lyuk lenne az ajtón, de sajnos előfordul, hogy egy idő után (10-15 év) már nem lehet kapni ugyanolyan furattávolságú kilincset. Ilyenkor azt kell megvizsgálni, hogy az új kilincs rögzítése ütközik-e akadályba a zárszerkezettel és takarja-e a réginek a teljes hosszát.

Ezek a kilincsek szinte kivétel nélkül mind átmenő csavarral vannak rögzítve. Belülről látszódik a csavar feje a külső oldal pedig fogadja a csavart. A kilincs cserénél még a csavar hosszát érdemes ellenőrizni, de sok esetben a régi csavar megfelelő lesz.

A budapesti Kulcskirály elég széles választékot biztosít a műanyag ajtók kilincs szerkezetéből is.

Ha tudjuk a pontos méretet, van lehetőség választani a kinézetben, vagy akár a kilincs színében is számunkra megfelelő garnitúrát.

Sztenderd és a leggyakoribb a sima fehér kilincs, ez akár keskeny címmel, akár normál szélességben kapható.

Minőségi kilincset ezen a téren a Hoppe biztosít, ezért pár típust folyamatosan tartunk raktáron, a Hoppe kilincsekből is.

Kedvelt kilincs még műanyag ajtóra, ha a fehér helyett valaki mást szeretne, de mégis semlegeset, az inox, rozsdamentes kilincs kivitelünk. Ez is elérhető kilincs – kilincs változatban és fix fogantyú – kilincs változatban. Egy kicsit erősebb kivitel mint a sima fehér, ezért is szeretik a vásárlók, és árban is a még megfizethető kategóriába tartozik.

Egyedi megoldásokkal is várunk mindenkit – a kilincses osztályunk Budapest legjobban felszerelt üzlete a bejárati ajtókilincsek területén.