Mul-T-Lock kulcs, ami nem másolásvédett

Előző híreinkben beszéltünk a Mul-T-Lock azon zárbetéteiről, kulcsairól, amelyek védelem alatt állnak. Most viszont a nem védett profilokat taglalnánk egy kicsit részletesebben.

Két profil van Magyarországon jelenleg, amely már semmilyen másolási védelem alatt nem áll. Az egyik a 7×7, Kínában készülő zárbetét, amihez a mai napig csomagolnak a gyárban kódkártyát, de igazából nem tudjuk, hogy miért. Ez maximum csak az ügyfelet keveri meg. Ne dőljenek be egyes zárszerviz cégek által reklámozott kódkártyás trükknek! Ennek a kulcsnak régen lejárt a védelme, így ezt szinte bárhol, hangsúlyozzuk, bárhol lemásolják!

Sajnos a minősége, mióta Kínában gyártják sokkal rosszabb, mint amikor Izraelben gyártották. De gondolom, az olcsó munkaerő miatt, érdemesebb Kínában gyártatni. A zárbetétekhez a gyártó 5 db kulcsot csomagol, további kulcsmásolatokért nyugodtan fordulhat a hozzánk!

A másik zárbetétet még mindig gyártják, de ez – Classic 06 profil – már nincs forgalomban Magyarországon. Ez pedig egy nagyon jó kis zárbetét, ahol már a csap a csaprendszert alkalmazták. A másolásvédelme azonban ennek is lejárt. Annak idején 3 vagy 5 kulccsal csomagolta a gyártó. Ha valaki mégis ragaszkodik ehhez a jó minőségű zárbetéthez, akkor azt üzletünkben át tudjuk kódolni új kulcskészletre.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük az izraeli gyártó vállalat új fejlesztéseit. A Mul-T-Lock egy új Classic Pro zárbetétet dobott a piacra, már csak az a kérdés, hogy ebből a profilból hazánk fog-e kapni, vagy csak Európa nagyobb forgalmát bonyolító forgalmazói jutnak majd hozzá.