Mul-T-Lock zárak a Kulcskirályban

Az alábbi Mul-T-Lock zárproblémák esetén érdemes betérni üzletünkbe egy új zár vásárlása céljából:

  • ha a zárak már nem működnek tökéletesen, az ajtó szorul, a zár kattog,
  • ha vadonatúj zárat szeretne, esetleg szeretné megerősíteni az ajtó biztonságát egy magasabb kategóriájú, minőségibb zárbetéttel,
  • ha a zárbetét már öreg, így a biztonság növelése miatt zárcsere szükséges,
  • ha elhagyta a kulcsot vagy a kulcs megsérült,
  • ha nagyobb biztonságot szeretne otthona védelmének érdekében.

A fenti esetekben célszerű elvégezni vagy elvégeztetni a zár szerelését, cseréjét. A zárszerelés néha nagyon egyszerű dolognak tűnik. Elmegyünk, megvesszük a zárbetétet és kicseréljük. Fontos azonban tudni, hogy hiába vásárolunk egy nagyon jó minőségű zárat, zárszerkezetet, ha a zárszerelés nem megfelelően történik. A szakszerűtlen zárszerelésnek köszönhetően a zár élettartama rövidebb lesz, a biztonságról nem is beszélve. Például egy nem szakszerűen, rosszul beszerelt zár, egy kilógó zárbetét a betörők számára támadható pontot jelent. A zárvásárlásnál mindig figyeljünk, hogy a megfelelő minőségű méretű zárbetétet válasszunk!

A Mul-T-Lock ajtók esetében mindenképpen fogaskerekes zárbetétre van szükség. Ilyet külön nem lehet kapni. A fogaskereket zárszaküzletünkben felhelyezzük a betétre és így viheti el a vásárló. Ha úgy döntenek, hogy saját maguk szeretnék megvásárolni a zárbetétet a Mul-T-Lock vagy egyéb izraeli ajtóhoz, akkor a mindenképpen pontos méretet kell megadni (pl. 33/43 mm).

Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy egy igazi biztonsági ajtó általában egy megfelelő minőségű zárszerkezettel van felszerelve, amit a mi esetünkben egy izraeli zárbetét hajt.

Javasoljuk, hogy a fogaskerékkel hajtott zárszerkezetek, betétek szakszerű szerelése, cseréje ügyében mindig forduljanak szakemberhez!

Megelőzés zárszereléssel

A zárszerelés sokkal fontosabb dolog annál, mint ahogyan elsőre gondolnánk. A legtöbb esetben egy kis karbantartás, odafigyelés is elég ahhoz, hogy a zárak élettartamát megnöveljük. Azt tapasztaljuk, hogy az emberek túlnyomó része sajnos nem veszi komolyan a zárak karbantartását, csak utólag, amikor a probléma már megoldhatatlan. Ez javarészt a zár akadását, szétesését okozhatja. Előfordulhat, hogy emiatt nem fognak tudni bejutni az otthonukba. Ilyenkor a zárszerelő szakember, vagy egy zárszerviz cég bevonása már elkerülhetetlen.

Fontos megemlíteni, hogy a zárak sem egyik napról a másikra mondják fel a szolgálatot. Mielőtt szétesik egy zárszerkezet, már hetek óta sok-sok apró jellel jelzi, hogy valami baj van. Mindig figyeljünk ezekre a jelekre, és amennyiben a probléma továbbra is fennáll a karbantartás ellenére, hívjunk zárszerelő szakembert vagy kérdezzünk rá a probléma elhárítására a zárszaküzletben!

A Kulcskirály zárszaküzlet hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között, szombaton pedig 9 és 13 óra között várja az érdeklődőket, vásárlókat!

Telefonszám: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328