Németországi biztonságtechnikai kiállítás – Security Essen Show

Minden évben Essen-ben van Európa egyik legnagyobb biztonságtechnikai kiállítása, ahol a különböző országok gyártói bemutatják a legújabb termékeiket, elsősorban a szakma számára. Mivel elég drága a belépőjegy, így erre a rendezvényre a lakosság kevésbé tud betekintést nyerni, inkább azoknak a cégeknek szól, akik a biztonságtechnika valamelyik szakterületén helyezkednek el.

A Kulcskirály, mint a hazai zárszaküzletek piacvezető szereplője, időt és energiát fordított arra, hogy ezen a kiállításon látogatóként részt vegyen és az ott szerzett tapasztalatokat a jövőben mindenki számára hasznosítani tudja.

Hogy mely kiállítók voltak jelen és milyen újdonságokat tapasztalhattunk meg ezen a kiállításon, most erről mesélünk egy kicsit bővebben.

Silca – Advanced Diagnostic. A két céget nem kell bemutatni azoknak, akik a kulcsmásolással egy kicsit is komolyabban foglalkoznak. A Silca Olaszországban gyárt, a legjobb és legmodernebb kulcsmásoló gépeket gyártják. A Kulcskirály mindig is Silca kulcsmásoló gépeket használt és használ, ezek a leggyorsabb és legprecízebb kulcskészítő gépek. Erre a kiállításra a legújabb gépeket hozták el, köztük egy olyan automata kulcsmásoló gépet, ami teljesen automatikusan, saját magának adagolja a kulcsokat. Ezen kívül, az összes ma kapható kulcsmásoló gép jelen volt. Pl. a Silca Matrix Professional, Silca Bravo W max, stb. Volt egy kulcsprofilt felismerő és azonosító gép is. Mivel pár év óta az olasz Silca és az angol Advanced Diagnostics közösen fejlesztik az autókulcs-készítő programokat, így egy nagy standon tudták bemutatni a legújabb programozó gépet, a Smart Pro-t.

De az Essen-i biztonságtechnikai kiállítás nem csak a kulcsokról szólt, sőt, messze a mechanikus zárás volt a fő téma. Itt minden évben a gyártók és kiállítók az elektronikus megfigyelő rendszereket és kamera megoldásokat mutatják be. Az Abus, mint a német zár-piac jelentős résztvevője, egy hatalmas standon mutatta be a termékeit. Volt ebben minden, de itt is érezni lehetett, hogy a legnagyobb figyelmet, az utólagosan kiépíthető okos otthon megoldás jelentette. Az Abus különböző otthoni megfigyelő kamerákat és hozzájuk tartozó kiegészítőket is forgalmaz. Egy egyszerű példával élve, a lakásunkba el tudunk helyezni egy Abus megfigyelő kamerát, aminek a képét láthatjuk a telefonon. Ehhez nem szükséges külön vezetéket kiépíteni, mindösszesen 230V meg egy internet kapcsolat szükséges hozzá. Így akár a gyermekünk vagy a rá felügyelő személy máris megfigyelhető.

Az összes nagy európai biztonságtechnikai gyártó képviseltette magát ezen a rendezvényen.

Főbb kiállítók:

  • ABUS – zárrendszerek és betörés védelmi eszközök, megfigyelés
  • AssaAbloy – többféle gyártó is az AssaAbloy standon volt, többek között, a ZeissIkon, Keso, Yale, stb.
  • Maco – ablak- és ajtó vasalat gyártó
  • G-U, BKS – BKS Ixalo okos zárbetét, menekülő ajtókra szerelhető pánikzárak, bevéshető pánikzárak, automata reteszelésű többpontos pánikzár, ePower motoros meghajtású emelő/toló ajtóvasalat, stb.
  • DOM – különböző zárbetét megoldással
  • Technomax – olasz bútor- és falba építhető széfek gyártója
  • Mottura – Olaszország kicsi, de jó minőségű zárbetét- és egyéb biztonságtechnikai termékek gyártója.
  • Iseo – szintén olasz, biztonsági zárak és zárbetétek gyártója.

Minden kiállítót nem is lehetne leírni, mert nagyon sokan voltak. Szerencsére a Kulcskirály zárszaküzlet jelenleg is több kiállítóval régi üzleti kapcsolatot folytat, így ezeknek a termékeknek a beszerzése folyamatos.

Szinte a legtöbb kiállító, aki zárbetétet is gyárt, előállt olyan megoldással, hogy a zárbetét kulcsai programozhatók, bármikor a kulcs jogosultsága tiltható. Ezeket elektromechanikus zárbetéteknek hívjuk, mert mechanikusan a kulccsal működtethető, de a kulcsban lévő adattal együtt működik. Ez nagyon hatékony beléptető rendszer és biztonság is egyben.

Az újdonságokat a Kulcskirályban is megtalálja, ha ellátogat a Nyugati tér melletti üzletünkbe.

KULCSKIRÁLY – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328