Páncélszekrény rögzítés

Páncélszekrény rögzítés, széfek rögzítése

Az 1000 kg-ot meg nem haladó önsúlyú széfek, páncélszekrények biztonsági, védelmi szintjét alapvetően befolyásolja, hogy a széf rögzítve van-e. Az ilyen súlyú széfeket mindenképpen szakszerűen rögzíteni kell.

A rögzítésnek szigorú szabályai vannak. A széfet közvetlenül az épület beton tartószerkezeti eleméhez, megfelelő feszítőerőnek ellenálló módon kell rögzíteni. A rögzítés előírásait általában megtalálja a széfhez kapott telepítési utasításban, a gyártói és a MABISZ leírásokban. Használt páncélszekrény vásárlása esetén, forduljon szakemberhez a telepítési, rögzítési eljárás érdekében.

Az egyszerűbb magában álló széfek telepítése nem igényel különösebb hozzáértést. Megfelelő betonfúró esetén a rögzítés saját kezűleg is szakszerűen elvégezhető.
Amennyiben nem áll a rendelkezésére megfelelő szerszám, vagy a telepítésre alkalmas személy, a páncélszekrényt munkatársaink készséggel rögzítik Önnek.

Természetesen vállaljuk a már rögzített széf és páncélszekrény rögzítésének eltávolítását is, illetve a széf újrarögzítését is.

Páncélszekrények rögzítési besorolása

A1 fokozat (500 000 - 1 500 000 Ft értékhatár között)

Az ebbe a kategóriába tartozó páncélszekrények rögzítését, 5000 N feszítő erőnek ellenálló módon kell megoldani épületszerkezeti tartóelemhez, betonhoz (az értéktároló súlya is beleértendő). Minimum két darab M 6x60 fém dűbellel. Fali sz0éf esetében az ajtólap és a keret vastagsági mérete az irányadó, a beépítés normál betonágyazatban értendő.

A2 fokozat (2 000 000 - 2 500 000 Ft értékhatár között)

Az ebbe a fokozatba tartozó páncélszekrények rögzítését 5000 N feszítő erőnek ellenálló módon kell megoldani épületszerkezeti tartóelemhez, beton födémszerkezethez (az értéktároló súlya is beleértendő). Minimum két darab M 6x80 fém dűbellel. Fali széf esetében az ajtólap és a keret vastagsági mérete az irányadó, a beépítés normál betonágyazatban értendő.

A3 fokozat (3 000 000 - 5 000 000 Ft értékhatár között)

Az ebbe a fokozatba tartozó páncélszekrények rögzítését 5000 N feszítő erőnek ellenálló módon kell megoldani épületszerkezeti tartóelemhez, beton födémszerkezethez (az értéktároló súlya is beleértendő). Minimum két darab M 6x80 fém dűbellel. Fali széf esetében az ajtólap és a keret vastagsági mérete az irányadó, a beépítés megerősített betonágyazatban értendő.

A4 fokozat (8 000 000 - 20 000 000 Ft értékhatár között)

A páncélszekrényt rögzítését 10000 N feszítő erőnek ellenálló módon kell megoldani épületszerkezeti tartóelemhez, beton födémszerkezethez (az értéktároló súlya is beleértendő). Minimum két darab M 12x100 fém dűbellel, vagy a szekrény kialakítás alapján egy darab M14x160 fém dűbellel. Fali széf esetében az ajtólap és a keret vastagsági mérete az irányadó, a beépítés speciális megerősített betonágyazatban értendő.

Fali széfek, bútorszéfek telepítése

A bútorszéfek ugyan viszonylag könnyen "telepíthetők", ám ha a rögzítésük nem kellően szilárd, könnyen kiemelhetők a helyükről. Mivel ezt a követelményt elég nehéz a széf bútorba építésekor kielégíteni, érdemesebb értékeink biztonságos tárolását a fali széfek valamelyikére bíznunk. Beépítettségük miatt biztonságosabbak, mint a bútorszéfek, viszont teljes helyhez kötöttségük egyben a hátrányuk is, ráadásul a beépítésük sem könnyű feladat.

A falba építhető széfek némileg eltérnek a bútorba építhető típusoktól. Míg ez utóbbiak szekrénytestét a megfelelő védelem érdekében többnyire 3 mm vastag acéllemez alkotja, a fali széfeknek csak a frontfelülete és főként az ajtaja készül 5-10 mm-es lemezből. Maga a szekrény csupán 1,5-2 mm vastagságú, és a kihúzás elleni védelemként hátul szoknyaszerű, széles perem veszi körül.

A széf kellő védelmét a szekrényt körülvevő betonozás adja. Ennek minősége azonban nagyon lényeges, mivel a MABISZ kockázatvállalási besorolása a betonozás minősége szerint változik. (A kategóriákat és kockázatvállalási értékhatárokat tartalmazó információkat a MABISZ táblázatba foglalta, és ez minden biztosítónál megtekinthető.) A betonozás vastagságával, továbbá a megerősítő vasalások szakszerű beépítésével fokozatosan nő a szekrény biztosítói kockázatvállalási értékhatára, de csak akkor, ha ezt a biztosítási kötvényen bejegyzik. Arra is érdemes figyelni, hogy a kiválasztott fali széfnek legyen MABISZ minősítése, különben kár esetén a biztosító nem fizet! Ugyanis több értékmegőrző szekrény nem rendelkezik ilyen hazai minősítéssel, mivel ez nem kötelező érvényű.

Páncélszekrény rögzítés szolgáltatásaink

Páncélszekrény rögzítés

Széf lefúrás

Széf rögzítés

Páncélszekrény rögzítés Budapest

Páncélszekrény telepítés

Széf installálás

Páncélszekrény beállítás, rögzítés

Páncélszekrény dűbelezés

Páncélszekrény  falba rögzítése

Széf aljzatba való rögzítése

Fali széf rögzítés

Páncélszekrény beépítés

Álló széf rögzítés

Csőszéf beépítés

Régi széf lefúrása

Biztonsági páncélszekrény rögzítés

Páncélszekrény rögzítés, Páncélszekrény rögzítés Budapest, mackó rögzítés, mackó rögzítés Budapest
Páncélszekrény rögzítés, Páncélszekrény rögzítés Budapest, mackó rögzítés, mackó rögzítés Budapest
Páncélszekrény rögzítés, Páncélszekrény rögzítés Budapest, mackó rögzítés, mackó rögzítés Budapest