RB Dynamic, Keylocx és LOCXIS kulcsok

A Kulcskirály folyamatosan keresi a legjobb ár/érték arányú zárak és zárbetétek típusait, amelyekkel szeretnénk folyamatosan és hosszú távon dolgozni.

Amikor egy zárbetéttípussal megkeresnek minket, hogy kezdjük el forgalmazni, nagyon sok szempontot figyelembe kell venni, a vevői igényekre reagálni kell tudni. Pontosan mit értünk ez alatt?

Tudni kell egy családi házra 4-5-6 darabos főkulcsos rendszert elkészíteni, lehetőleg egy munkanap alatt (ideális esetben ez 1-2 óra).
Ezen kívül rendelkezni kell olyan lakattal, ami könnyedén illeszthető bármilyen zárrendszerbe, a lakat szerelhető akár utólag is. A főkulcsos rendszer helyben elkészítése sok alkatrésszel jár és a nyerskulcsokat is biztosítani kell. Tudnunk kell, mely zárbetét kulcsa van valamilyen védelemmel ellátva és melyik nincs. Nem készíthetünk el egy biztonsági zárrendszert úgy, hogy nincs megfelelő információnk a kulcsnak a védelméről.

További igények kielégítése, pl. a belső oldalon forgatógomb elhelyezése, lehetőleg legyen meg 5 perc alatt! Pánikfunkcióval el kell tudni látni utólag a zárbetétet, szintén 5 perc alatt. Bármilyen fogaskereket fel lehessen rá szerelni 15 perc alatt.
A 2-3 azonos hengerzár összekódolása ne vegyen igénybe több időt 15 percnél.

A Rav-Bariach (RB a gyár neve rövidítve) izraeli biztonsági ajtókat gyártó cég, pár évvel ezelőtt, reagálva a piaci igényekre, elkészítette saját hengerzár családját. A Kulcskirály pedig partner volt abban, hogy segítsük a forgalmazást és kezdjük el másolni a kulcsokat. A zárbetétek és a lakatok is minden igényeknek megfelelnek, amelyeket fentebb felsoroltunk.

Elsőnek rögtön egy szabadalmi védelemmel ellátott kulcstípussal a LOCXIS nevű zárbetétet kezdték el gyártani. Kedvező árának és a magas biztonsági elvárásoknak köszönhetően nagyon népszerű lett nálunk is, ma már kisebb és nagyobb rendszereket is készítünk belőle. A LOCXIS kulcsok másolása kizárólag a biztonsági kártya alapján lehetséges. Ha a kártya elveszett, a kiszerelt hengerzárat átprogramozzuk és készítünk hozzá 3 új kulcsot és egy új biztonsági kártyát adunk, ami alapján újra bármennyi kulcsot tud rendelni.

Az RB LOCXIS kulcsokat kizárólag a budapesti Kulcskirályban lehet másoltatni! A kulcsokat nagyon gyorsan elkészítjük, mert rendelkezünk olyan speciális kulcsmásoló géppel, ami kártya alapján ezt a kulcsot el tudja készíteni.

A következő másolásvédett RB kulcs a Keylocx kulcsa Ez a kulcs és zár valamivel egyszerűbb, mint a LOCXIS, viszont van benne egy olyan alkatrész, ami által, nem lehetséges másolatot készíteni belőle, csak az eredeti gyári kulcsra. Egy pici mozgó csap, ami a másolásvédelmet szabadalmi technológiával használja.
A Kulcskirály ezt a kulcsot is készíti, illetve másolja.

A harmadik zárbetétcsalád a Dynamic, ennek a zárbetétnek a lényege az egyszerűségen alapszik. Mivel csap a csapban technológiát használ, nem könnyű manipulációval nyitni, viszont, hogy árban kedvező legyen, itt nincs a kulcsoknak másolásvédelme. Ettől függetlenül érdemes ragaszkodni a gyári nyerskulcshoz, mert csak ezzel tartja meg a zárbetét a garanciát.

Ez fontos, mert volt pár alkalom, amikor különböző helyeken készítettek el rossz minőségű kulcsmásolatot, és reklamáltak nálunk, hogy a zárbetét akad. Persze csak azokkal a kulcsokkal van gond, amiket máshol készítettek. Ilyenkor kell azt figyelembe venni, hogy kulcsmásolók között is van olyan, aki nem ért a szakmához!

Mi a legtöbb esetben azért is javasoljuk azokat a zárbetéteket, amelyeket csak mi másolunk, hogy ne legyen abból probléma, hogy máshol a kulcsmásolást esetleg elrontották.
Minőségi izraeli zárbetétek a Kulcskirályban, Budapesten, a Nyugati tér mellett!