RB kulcsmásolásról általános tájékoztató

Magyarországon háromféle RB kulcs van forgalomban. Az egyik a LOCXIS technológián alapuló, szabadalmi (Patented) védelemmel ellátott zárbetétek kulcsai (LOXCIS, Keylocx).

Ezek nyerskulcsaiban egy speciális, belepréselt alkatrész van, ami a zárbetét hengerében egy ellencsapot olvas be. Ez az alkatrész fix, de a pozíciója változhat. A nyerskulcs alapanyaga alpakka (újezüst), mely magas kopásállósággal rendelkezik, de könnyedén megmunkálható. A LOCXIS és a Keylocx kulcsok közötti különbség, hogy a mozgó alkatrészek máshova vannak helyezve a kulcsszáron, illetve a LOXCIS interaktív, ötcsapos, a Keylocx pedig egysoros, hétcsapos zárbetét.

A kulcsban lévő “pöttyök” furatok, melyekben a külső és belső csapok helyezkednek el.  A külső és belső csap a csapban technológia révén, a variációs szám hatalmas, így igen nagy fő- és vezérkulcsos zárrendszereket is lehet készíteni belőlük.

A másik a Dynamic by RB – profil. Ezek a kulcsok is RB logós fejjel és megkülönböztetett formával vannak jelen a piacon, ám ez a betét hamarosan kikerül a forgalomból.

Gyakran kapunk olyan kérdést, hogy a kulcs feje műanyag, így nem törik-e el? Természetesen, szándékosan mindent el lehet törni, de rendeltetésszerű használat mellett biztosan működik, és nem törik el. A kulcs feje, nagyon ergonomikus kialakítású, a kézben könnyű a fogása, és könnyedén fel lehet tenni kulcskarikára is.

Minden RB kulcs fejében van egy pici hely, ahová különböző színű jelölőket lehet behelyezni. Ezek a jelölők a zárbetét részét képezik.

Minden RB kulcsot tudunk másolni a Kulcskirályban! Telefon: 06-1-312-2064

RB LOCXIS másolásvédett kulcs másolása

Minden zárbetéthez alapesetben tartozik 3 db kulcs és egy biztonsági kártya.

A kártyára nagyon kell vigyázni, nehogy illetéktelen kezébe kerüljön, mert a kártya és egy eredeti kulcs felmutatásával további kulcsokat lehet készíttetni.

A kártya minden olyan információt tartalmaz, ami alapján a nyerskulcsból működőképes kulcsot lehet készíteni. Önmagában csak a kulcsról nem készíthető másolat!

A kulcskészítést, vagy másolást, egy speciálisan erre a célra tervezett és készített, mechanikus gép végzi. A gép precizitása század milliméter pontosságú és nagyon gyors.

Ez utóbbi azért fontos információ, mert a nálunk készített RB kulcsok megvárhatóak. Egy kulcs elkészítési ideje nem több mint egy perc.

Igény esetén, a már meglévő RB kulcsához bármilyen méretű zárbetétet tudunk kódolni, programozni.

Cím: KULCSKIRÁLY - 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63. (Nyugati tér, Skála Metró oldal)

Kulcsmásolás csak nálunk!

Telefon: 06-1-312-2064

RB kulcsmásolásról általános tájékoztató
RB kulcsmásolásról általános tájékoztató