RB zárbetét kódolás

A fenti szakszavak arra az egyszerű és mindenki által ismert dologra utalnak, amikor több zárbetét vagy lakat működik azonos kulcs használata által.  Ez azért is kényelmes megoldás, mert nem kell magunkkal hatalmas kulcscsomókat cipelnünk. A mesterkulcsos rendszerek esetében egy mesterkulcs nyit minden zárat az adott környezetben, a többi kulcsok pedig csak az adott helyiségek záraihoz használhatóak.

Az izraeli RB zárgyártó cég zárbetétjei kódolhatók, azonos- és mesterkulcs rendszerbe is foglalhatók, ezekbe kiválóan alkalmasak.

Egy ilyen egyforma zárású zárrendszer a biztonsági kódkártya alapján bővíthető, illetve kiegészíthető. Az egyes elemek cserélhetők. A kulcsmásolás kizárólag a kódkártya felmutatásával történik.

Az RB LOCXIS zárbetétek mind lehetnek egy főkulcsos rendszer elemei, méretüktől függetlenül. Nem feltétlenül kell minden részt vevő elemnek egyforma méretűnek lennie. Sőt, gombos, vészfunkciós, illetve fogaskerekes zárbetétek is alkalmasak a kódolásra. A LOCXIS zárbetétek lakatokkal is kombinálhatók.

Azonos zárlatú zárrendszer

Azonos zárlatú zárrendszerről akkor beszélünk, amikor több zárbetétet és/vagy lakatot azonos kulcs nyit. Ilyen például, amikor a lakása vagy az irodája zárbetétjeit egy kulcs nyitja. Ez kényelmes, mert megszabadulhat a nagy kulcscsomóktól. Másrészt a betörőnek is megnehezíti a dolgát, hiszen mindegyik zárral külön-külön kell „foglalkoznia”.

Főkulcsos zárrendszer

A rendszerben részt vevő összes zárbetétnek van önálló kulcsa, ami a többi zárbetétet nem nyitja, és létezik továbbá egy főkulcs, ami a zárrendszerben található összes zárbetétet nyitja. A főkulcshoz is tartozhat bármilyen RB zárbetét. Ilyen például, amikor a főnök kulcsa az iroda összes helyiségét nyitja, míg a titkárnőé is nyitja mindet, de a főnök irodáját már nem. Az alkalmazottaké pedig csak a bejárati ajtót, illetve kinek-kinek a saját irodája ajtaját nyitja.

Vezérkulcsos zárrendszer

A vezérkulcsos zárrendszer esetében minden zárbetétnek önálló kulcsa van, ami a többi zárbetétet nem nyitja. Csoportonként van egy főkulcs, ami csak az adott csoporthoz tartozó zárbetéteket nyitja, és van egy vezérkulcs, ami a zárrendszerben található összes zárbetétet nyitja. A vezérkulcshoz is tartozhat zárbetét.

RB zárbetétek fogaskerekezése

Az izraeli RB zárbetét család egyre népszerűbb Magyarországon. Mivel az izraeli ajtók zárszerkezet meghajtásához fogaskerék szükséges, a zárbetéten lévő tolókavivő alkatrészt (zárszakált) el kell távolítani, és a fogaskereket a helyére fel kell helyezni.

Azonos zárlat kialakítása, fő- és vezérkulcsos zárrendszerek készítése a KULCSKIRÁLY zárszaküzletben! Hívjon bizalommal!

06-1-312-2064