Sab kulcsok másolása Budapesten

A S.a.b. már több mint 40 éve gyártja a különböző biztonsági zárakat és a hozzá tartozó kulcsokat.

A S.a.b. kulcsokat a zárak alapján különböztetjük meg egymástól. Ezek lehetnek hengerzárbetét fogazott vagy pontfúrt kulcsok, illetve lehetnek kéttollas biztonsági zárhoz tartozó kulcsok. Mindkét fajta kulcs másolása iránti igény gyakran megfordul a kulcsmásoló üzletünkben, a budapesti Kulcskirályban.

Zárszaküzletünkben alternatív megoldást tudunk nyújtani a régi „Garay” vagy „Lality” zárak cseréjére a Sab zárak vonatkozásában. Fa ajtókba minimális átalakítással beépíthető, különösebb faragás nélkül. Ehhez a zárhoz 3 db biztonsági kéttollas kulcs tartozik, ebből is bőven tudunk másolatot készíteni.

S.a.b. kéttollas kulcsok

Biztonsági ajtókban gyakran találkozunk hosszú, műanyag fejű S.a.b. feliratú kulcsokkal, ezek a kulcsok önállóan végzik a többpontos ajtózár működését. Akár új ajtó beépítésénél, akár zárcsere után, kulcsmásolásra lehet szükség. A zárhoz gyárilag minden esetben három darab kb. 96 mm hosszú, speciális „bástyákkal” ellátott kulcsok tartoznak. A kulcs feje egy fekete műanyagba van öntve, de ez szinte sose megy tönkre. A kulcs „tollai” sokkal sérülékenyebbek, könnyen törhet a fog, vagy görbülhet el kulcsleejtés esetén.

Minden Sab kulcsot le tudunk másolni, ezt többnyire gyári nyerskulcsra lehet megtenni. Előfordulnak speciális, rövidebb kulcsok is, azokat kiváló minőségű olasz alapanyagra készítjük. A zárgyártók is sokszor a Silca kulcsgyártótól vásárolják a nyerskulcsokat, és már csak a saját lamellákhoz készítik el a bemarást.

Sab cilinder- vagy hengerzárbetét kulcsok

A Kulcskirályban raktáron tartunk különböző hengerzárbetéthez is kulcsokat, többek között a Sab zárak pontfuratos, speciális kulcsait is. A két cég közötti jó kapcsolatnak köszönhetően, már több évtizedes tapasztalatunk van a Sab kulcsok másolásában. Kifejezetten erre a kulcsokra alkalmas, speciális maró gépet használunk, ami a pontosság és a gyorsaság záloga.

Bármilyen Sab zárbetétes kulcsa is legyen, mi a Kulcskirályban azonnal lemásoljuk. A kulcsmásolás megvárható és minden kulcsra garanciát vállalunk!

A Sab kulcsmásolás menete

Ezeket a kulcsokat egy speciális másolóesztergán készítjük, ebből is a legjobbat használjuk, mert a gyorsaság és a pontosság nálunk nem kérdés. Ez az Olasz Silca Omnia kéttollas kulcsmásoló gép. A legnagyobb előnye, hogy alkalmas bármilyen hosszú, akár páncélszekrény kulcsok másolására is. A S.a.b. kulcsokat úgy készítjük, hogy a minta kulcsot beszorítjuk a gép tapogató felőli oldalába, majd a nyerskulcsot a jobb oldali maró tárcsa felőli oldalába illesztjük. A hozott kulcs méretei alapján a tapogató méretezi egyforma távolságra, a marótárcsa pedig „kifaragja” a kulcsot. Egyszerre a kulcs egyik oldala készül el, ezután mind a két kulcsot át kell fordítani, és újra kimarni a másik oldalt is. Amikor ez elkészült, már csak a minimális sorját távolítjuk el, egy puha drótkorong segítségével. Minden általunk készített kulcsba beleütjük a garancia jelünket. Ez tájékoztat arról is, hogy már egy másolt kulcsot használnak.

Sab pontfúrt kulcsok, fogazott kulcsok másolása, Sab zárbetét kulcsmásolás

Ehhez a kulcstípushoz két különböző gépet használunk, a Silca Matrix SX és Silca Professional gépeket. Az olasz gépek a kulcsmásolás királyai, így mi nem is használhatunk mást.

Pontfúrt Sab kulcsoknak általában zárcsere után, esetleg kulcselvesztés miatt esedékes a másolása. A gyártó vagy három, vagy öt darab kulcsot szokott a zárhoz csomagolni, ez változó.

Itt is szükség van egy már használatban lévő „kész” kulcsra, amiről el lehet készíteni a másolatot. Ezt a kulcsot helyezzük a másoló marógép tapogató felőli részébe, a pontfúró részébe pedig a nyerskulcsot helyezzük. A gép magas fordulaton furatokat készít különböző mélységben attól függően, hogy a tapogató milyen mélységig megy.  A fogazott kulcs párhuzamosan mozog a satuban, és csak annyira marja meg a kulcsot a marótárcsa, amennyire a mintakulcson lévő fogak mélysége engedi.

A kulcs másolása után, egy puha, magas fordulaton működő drótkorongon eltávolítjuk a felesleges sorját. Minden kulcsba ütünk itt is garancia jelet, így biztosítjuk a munkánkat.

Sab kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Zárszaküzletünkben több ezer Sab kulcsot készítünk évente, társasházak, irodák, magánszemélyek részére egyaránt.

Bármilyen S.a.b. kulcsmásolás esetén, keresse a Kulcskirály zárszaküzletet a 06-1-312-2064 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Levelére rövid időn belül válaszolunk! Fénykép segítségével könnyedén beazonosítható a kulcs.

KULCSKIRÁLY

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63.

(Nyugati tér, M3, vagy 4, 6 villamos)

Telefon: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328

NYITVA TARTÁS: H-P 8-18, SZ: 9-13

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület