Securemme kulcsmásolás Budapesten

A budapesti Kulcskirály zárszaküzlet több évtizede másol mindenféle kulcsot, többek között Securemme márkát is. Mint minden kulcsot, ezeket is garanciával készítjük, és rövid időn belül elkészül, így megvárható. Ezekből a kulcsokból van kiváló minőségű utángyártott kivitel is, pl. Silca, vagy JMA.

Securemme kulcsfajták, Securemme zár típusok

Alapvetően kétfajta Securemme kulcstípus létezik, a tollas kulcs és a zárbetétet működtető cilinder kulcs. Magyarországon leginkább a Securemme-nek a tollas kulcsos változata van elterjedve a biztonsági trezorzárak vonatkozásában, mégpedig a modern lakóparkokba telepített, Securemme biztonsági zárral ellátott bejárati ajtóknak köszönhetően. Természetesen vannak Securemme cilinderbetétek, illetve Securemme cilinderes trezorzárak is, ezeket a pontfuratos cilinder kulcsokat is tudjuk másolni.

A Securemme kéttollas kulcs egy hosszú kulcs, amelynek a szárán, mindkét oldalon, eltérő méretű kisebb, nagyobb úgynevezett fogak, tollak helyezkednek el. A tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző hosszúságú kulcsméretek pusztán az ajtó vastagságától függnek

A Securemme cilinderkulcs rövid és lapos. A szárán pöttyöket vagy furatokat láthatunk, ezek a lapon mart kulcsok. Ha a kulcsszáron fogak vagy marások vannak, azok a fogazott kulcsok. Mindkét cilinderkulcs típus esetében előfordulnak nyitott illetve védett profilú zárbetétek.

A Securemme biztonsági trezorzárhoz tartozó tollas kulcs

A Securemme biztonsági zárakhoz általában kéttollú tollas kulcs tartozik, hiszen ez egy biztonsági ajtózár, más néven trezorzár. A régebbi Securemme zárhoz tartozó kulcsok fejére egy sötétkék vagy fekete színű műanyag sapka van ráhúzva, az újabb zárszerkezethez tartozó kulcsok műanyag sapkájának színe pedig már világoskék, a szervizkulcsé pedig piros. A szervizkulcsnak annyi a szerepe, hogy az ajtót kettőre be lehet vele zárni, amit ki is tud nyitni. Viszont, ha az ajtó a kék kulccsal van négyre zárva, akkor már a piros fejű kulccsal nem lehet azt kinyitni. Érdemes egy ilyen szervizkulcsot adni pl. a bejárónőnek, mert csak akkor tud bejönni, ha mi otthon vagyunk, viszont, ha végez, akkor be tudja zárni maga után az ajtót.

A Securemme cilinder kulcsok

A Securemme lapon mart kivitelű zárbetétekhez általában 5 darab gyári kulcs tartozik. A lapon mart kulcsnak a lapjára pöttyök, bemarások vannak fúrva, ezzel is növelve a milliós variációs számot. A lapon mart kulcsokat vízszintes helyzetben kell belehelyezni a zárbetétbe.

Az egyedi profilú zárbetéthez 3 vagy 5 kulcs jár. A kulcs kétféleképpen helyezhető be a zárbetétbe, vagy vízszintesen, vagy függőlegesen. Ez attól függ, hogy a zárhenger hogy van kialakítva. Ha függőlegesen, akkor lehet csaprendszerű vagy lamellákból összerakott rendszerű, ha vízszintesen, akkor csakis csaprendszerű lehet. Ezekhez mindig védett profilú kulcsok tartoznak.

A Securemme kulcsmásolás folyamata

A tollas mintakulcsot a Silca Omnia Max kulcsmásoló gép bal oldalában lévő satuba helyezzük. A nyerskulcsot ugyanennek a gépnek a jobb oldali, párhuzamos satujába helyezzük. A mintakulcsot fogról fogra haladva tapogatja le a letapogató, miközben a nyerskulcsból, a maró tárcsa folyamatosan forgácsolja ki a felesleges darabokat. Ez a művelet század milliméter pontossággal történik. A kulcs két oldalát külön-külön kell megmarni, mert minden kéttollas kulcs aszimmetrikus. A marás végeztével, drótkoronggal sorjázzuk le, és beleütjük a garancia jelünket. Egy kulcsmásolás elkészülésének ideje 1-2 perc.

Kulcskirály – Securemme kulcsok másolása

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a Kulcskirály zárszaküzletet a 06-1-312-2064 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Amennyiben bármilyen Securemme kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben!

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület