Securemme kulcsmásolás

Securemme kéttollas kulcsok

securemme-kulcsmasolas-budapestsecuremme-profi-kulcsmasolas-a-kulcskiralybanElőször is bemutatnánk néhány szóban a Securemme kulcsok típusait. Kétfajta kulcstípus létezik, a tollas kulcs és a cilinderkulcs.

A két kulcs között a lényeges különbség az, hogy a tollas kulcs hosszú és a kulcs szárán, az egyik vagy a másik oldalon, eltérő méretű kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák helyezkednek el. Amikor csak az egyik oldalon vannak bástyák, azt nevezzük egytollú/egytollas kulcsnak, amikor mindkét oldalon, az a kéttollú/kéttollas kulcs. A tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző kulcsméretek hosszúsága kizárólag az ajtó vastagságától függ. (Például egy 10 cm vastagságú ajtóhoz nem tartozhat egy mindössze 5 cm hosszúságú kulcs.)

Biztonsági szempontból cégünk mindenképpen a tollas kulcsos változat mellé teszi le voksát, ugyanis tollas kulcsok védik a páncélszekrényeket és a széfeket is. A Securemme biztonsági zárakhoz természetesen kéttollú tollask ulcs tartozik, hiszen, mint a zár nevében is benne van, ez egy biztonsági zár vagy más néven trezorzár. A gyári kulcsok fején valamelyik oldalon mindig fel van tüntetve vagy a gyártó cég neve, vagy a logója, esetleg mindkettő. Egyes cégek a kulcsok használatának megkönnyítése végett még egy színes műanyag sapkát is a kulcs fejére helyez. A Securemme kulcsfejen nincs ilyen műanyag sapka, viszont a kulcsfej egyik oldalán megtalálhatjuk a Securemme emblémát, a másik oldalán a Made in Italy felirat olvasható.

A Securemme tollas kulcsok bástya mintázata és a bástyákon lévő emelkedések azért különbözőek, hogy minél nagyobb variáció számú zárat illetve kulcsot tudjanak gyártani. A milliós nagyságrendű variáns szám miatt van az, hogy sok esetben a kulcs legszélső bástyája nagyon vékony. Ha véletlenül leejtik ezt a kulcsot, akkor ez a szélső bástya könnyen letörik, és ezáltal a kulcs használhatatlan lesz.

Securemme kulcsmásolás

securemme-cilinderkulcsok-masolasa-a-kulcskiralybanA kulcsmásolás folyamata a következőképpen zajlik. A kulcsmásoló szakember az eredeti Securemme kulcsot behelyezi egy ún. kétállású satu egyikébe, majd a Securemme gyári, nyerskulcsot a másik satuba teszi. A kulcsmásoló gépen lévő bal oldali mozgató kar emelgetésével a letapogató szerszám a bástyákat méretezi. A jobb oldali kar emelget egy vágó körtárcsát, ami forgás közben ugyanazt a bevágást eredményezi. A motor lassú fordulatú, de a másolás során érdemes védőszemüveget felvenni a kipattanó fémforgácsok ellen. Az egyik oldal bevágása után a kulcsokat megfordítják és a másik oldalon is a fentiek szerint végzik el a vágást. Ezután egy gyorsfordulatú drótkoronggal a kulcs mindkét oldalán lévő sorját letisztítják. Némelyik kulcsmásoló üzletben a kulcsfejbe beütik az üzlet kezdőbetűjét vagy kódját, hogy reklamáció esetén beazonosítható legyen, hogy pontosan hol is készült a kulcsról a másolat.

A Kulcskirályban az azonosítás végett egy „C” betűt ütünk bele minden általunk másolt kulcsba. Mivel köztudott, hogy cégünk garanciát vállal a kulcsmásolásra, így némely furfangos vásárló rajtunk próbálja érvényesíteni a garanciát a más üzletek által lemásolt –nem a legtökéletesebbre sikerült- kulcsokra. Ezzel a jellel védjük magunkat és tudjuk beazonosítani az általunk másolt kulcsokat.

Securemme cilinderkulcsok

securemme-kulcsmasolas-kulcskiralyA Securemme cilinderkulcs rövid és lapos. A szárán pöttyöket vagy furatokat láthatunk, ezek a lapon mart kulcsok. Ha a kulcsszáron fogak vagy marások vannak, azok a fogazott kulcsok. Mindkét cilinderkulcs típus esetében előfordulnak nyitott- illetve védett profilú zárbetétek.

Az érdekesség kedvéért szóba hoznánk még a szúró- és csőkulcsos zárakat. Csőkulcsos zárakkal az új típusú postaláda rendszerekben találkozhatnak, a szúrókulcsos zárak egyszerűbb fajtája portálzárakban található meg.

Amennyiben a kényelmi szempont a fő perspektíva, akkor mindenképp a rövidebb cilinderkulcs a nyerő, mert számottevően kényelmesebb az elhelyezése a nadrágzsebben vagy a táskában. Nyugat-Európában a cilinderkulcs működtetésű trezorzárak a keresettebbek.

Securemme kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják ügyfélszolgálatunkat a +36-70-322-7328 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Ha a Securemme cég termékpalettájából szeretne vásárolni, vagy bármilyen Securemme kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

 

Várjuk Önt is, Magyarország legjobban felszerelt kulcsmásoló üzletében, a Kulcskirályban!

A Kulcskirályból csak egy van, csak a Nyugatinál!

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63. – (Skála Metro oldala)

Nincs másik üzletünk! Nincs Budán sem üzletünk!

Térjen be hozzánk, másoltasson nálunk kulcsot és nem lesz többé problémája a másolt kulcsokkal!