Securemme kulcsok másolása

A Securemme név egy olasz biztonsági zárgyártó neve, Torinóban van a gyár és a székhelyük. Igencsak széles zárpalettával rendelkeznek, főként az olasz piacra gyártanak, de az európai piacra is, többek között Magyarországra, sőt EU-n kívüli országukba is. A hírnevük vitathatatlan.

Mint a többi zárból is (pl. Cisa, Viro), a Securemme zárból is van bőven a magyar ajtókba szerelve, főként a tollas kulcsos verzió, de néha szervizeléseink során, ráakadunk egy-egy cilinderes változatra is.

Cégünk ezeket a Securemme zárakat szervizeli, cseréli. A Securemme tollas kulcsos változat kulcsait a budapesti Kulcskirály másolja le.

Egy pár szót ejtsünk a másolásvédett kulcsokról, zárbetétekről. A Securemme-nek vannak védett profilú zárbetétjei, ami azt jelenti, hogy a gyártó vagy a forgalmazó bevizsgáltatta a zárbetétet és szabadalmi védelem alá helyeztette, így a kulcs vagy a zár, bizonyos időre, bizonyos időig, szabadon nem másolható, csak az erre felhatalmazott cégnél, és ott is csak a hozzá tartozó műanyag védőkártya felmutatásával.

Ugyanez vonatkozik a tollas kulcsos Securemme zárakra is. A zárhoz tartozik 3 darab gyári, négyfordulatos, tollas kulcs, valamint egy kétfordulatos szerviz kulcs, illetve egy profilt védő plasztik kártya. Ezek a kulcsok tényleges védelem alatt állnak, a gyártó csak a partnereket szolgálja ki, majd a partner eldönti, hogy esetleg van-e valamilyen nagyobb kulcsmásoló szaküzlet, ahová biztosít nyerskulcsot a kulcsmásolás érdekében. Persze ennek megvannak a szabályai, a felek között szerződés van, amelyet szigorúan be kell tartani. A Kulcskirály mindegyik Securemme tollas kulcsot lemásolja.

A Securemme kulcsok úgy vannak kialakítva, vagy a kulcs szára a toll részénél el van vékonyítva. A lényeg az egyedi kulcs kiképzés, ami nem található meg a nagy nyerskulcsgyártó cégek (pl. Silca, JMA, Erebbi) kínálatában, amíg a másolásvédelem fennáll, addig ebből a kulcsból nem gyárthatnak.

A zárakhoz, zárbetétekhez tartozó kártyákra mindig vigyázni kell az ügyfélnek, mert ennek hiánya, vagy elvesztése miatt nem lehet majd kulcsot másolni, még akkor sem, ha valamilyen baráti kapcsolat áll fenn, vagy ha tegnap vette a zárat és ezt tudja a blokkal is bizonyítani.

A másolásvédett zárak az ügyfél biztonságát védik. Például ha tulajdonos a zárcsere után, a 3+1 kulcs átvételekor, a bejárónőnek ad egy kulcsot, akkor 100 százalékban biztos lehet abban, hogy ő nem fogja tudni a háta mögött a kulcsot lemásolni, mert a kártya nem nála van.

Régebbi és újabb Securemme cilinderes kulcsokat is készít a budapesti Kulcskirály, de minden esetben pontosan látnunk kell, melyik kulcsról is van szó. Egy Securemme kulcs készítés lehet pár perc, de előfordulhat, hogy a speciális kulcsot több idő beszereznünk. Minden esetben pontos árat és elkészítési időt adunk a szaküzletünkben.

Az, hogy meddig tart a kulcs védelme, azt mindig a gyártón vagy a forgalmazón keresztül tudjuk ellenőrizni. 10-15 évet szoktak általában adni egy ilyen bejegyzett szabadalmi védelemre. Volt már rá példa, hogy a nagy sikerre való tekintettel ezt az időpontot meghosszabbították, tehát a lejárat előtt a zárgyártó cég újra megkérte a szabadalmi védelmet. Meg is kapta, így folytathatta a másolásvédett kulcsok és zárak forgalmazását.

SECUREMME KULCSOK MÁSOLÁSA A KULCSKIRÁLYBAN!

Budapest VI., Bajcsy-Zs. út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328