Széfkulcsok másolása

Ismerve a többi kulcsmásoló raktárkészletét és szaktudását, bátran állíthatjuk, hogy a budapesti Kulcskirály zárszaküzlet a legjobban felszerelt kulcsmásoló az egész országban, ha széfkulcsról vagy páncélszekrény zárhoz való kulcsmásolásról van szó!

Sokan keresnek meg bennünket, hogy már csak egy kulcs van a régi, öreg Toldi, vagy Botond páncélszekrényhez, és kellene egy kulcsot másolni, de amit hoznak kulcsot, arról vagy le van törve egy fog, vagy már nagyon nehezen fordul el a zárban. Ilyenkor minden esetben azt javasoljuk, hogy a kulcskészítés idejére, ami maximum egy munkanap, hozzák el a zárszerkezet, így a legtökéletesebb kulcsot tudjuk elkészíteni, amiről bármennyi másolatot lehet csinálni.

Kollégáink a hozott zárat szétszedik, a kopott páncélszekrény zár lamellákat újra cserélik, és a megfelelő szaktudással össze is rakják. A szétszedett zár alapján, hosszabb időráfordítással (nem 2-3 perc) el lehet készíteni az új kulcsot, teljesen gyári méretűre.

Fontos tudni, hogy a széf-zárak minden esetben csak egy oldalról működtethetők! Kizárólag kívülről lehet elfordítani őket! Sok esetben a zárás nem is bonyolult és abba az irányba csak egy nyelvmozgató működik, míg a nyitás irányába szükséges az összes lamella helyes mozgatása. Vannak olyan páncélszekrény kulcsok, amelyeknek a másolása komoly szaktudást igényel és precíz kézi munkát is! Nem elegendő a kulcsmásoló géppel ledarálni, komoly szaktudás szükséges, hogy a végleges formát kiadja a kulcs. Vannak olyan trükkös páncélszekrény zárak, amikben késleltetők vannak, és csak akkor működik a kulcs, ha azok is el vannak készítve.

A legismertebb széfzárak a következők: Mauer – nagyon sok helyen találkozni ezekkel a zárakkal, ami nem összekeverendő a biztonsági zárbetéttel, mert ezt nem Bulgáriában készítik, hanem ez az osztrák Kaba-Mauer páncélzár-gyártó üzem. Lehet a kulcs feje négyzet forma vagy tojás alakú, az összes Mauer kulcsban vagy a teljes név vagy egy M betű logó olvasható.

A következő ilyen páncélszekrény zár a Burg – ez a német széfgyártó saját zárjait használja, amik nagyon jó minőségűek. A legtöbb Burg páncélszekrényben a saját zárjuk van, a kulcsokat viszonylag könnyű másolni, de némelyik típusnál nagyon kell figyelni és pontosan olyanra alakítani a kulcsot, mint amilyen az eredeti!

Cawi típusú zárak – ezek osztrák és német páncélszekrényekben fordulnak elő, mindenféle kulcs hosszúsággal.

Technomax – olasz trezorok kulcsai, amit a Securemme készít. Ezekhez a kulcsokhoz tartozik egy biztonsági kártya, erre minden esetben szükség van, ha ilyen kulcsot szeretne másoltatni!

Páncél szekrény kulcs hosszúság a Kulcskirály kulcsmásoló gépének nem akadály! Bármilyen hosszú lehet a kulcs, a mi kulcsmásoló gépünkbe biztosan be lehet fogni, akár 30-40-50 cm hosszúságú kulcsot is!

Sajnos előfordulhat, hogy a kulcsot úgy ejtjük le, hogy valamelyik tollra esik és az egyik fog a kulcsról letörik. Ilyenkor egyértelmű, hogy nem működik a zár, csak a megfelelő kulccsal. Szükség szerint tudunk szakembert küldeni a kiszereléshez és a kiszerelt zár alapján elkészítjük a kulcsot, a hiányzó foggal együtt. De erre csak akkor van lehetőség, ha a zár is hozzánk kerül!

A legtöbb páncélszekrény kulcs közepe lyukas. Erre azért van szükség, hogy a kulcsot megfelelő pozícióba tartsa, és ne tudjon semmilyen irányba véletlenül sem elmozdulni.

A megfelelő pácélszekrény kulcs kiválasztása a legfontosabb feladat! Ha nem a megfelelő kulcsra másolunk, nem lesz jó a kulcskészítés! Ezért kezdtük azzal, hogy a Kulcskirály minden létező széf- és trezor kulcsot beszerez és raktáron tart! Csak így tudjuk garantálni, hogy mindenféle széfkulcsot le tudjunk másolni! Kedvező áraink mellett a legnagyobb kulcsválasztékkal is mi rendelkezünk!