Szobaajtó kulcsok másolása

A különböző beltéri ajtóknak köszönhetően, már nemcsak az Elzett által gyártott zárakkal találkozunk, hanem mindenféle környező országból származó ajtózárakkal is. Például a Portadoors termékei Lengyelországból származnak. A gond ezzel csupán annyi, hogy lengyel zárak is vannak ezekben az ajtókban.

Amikor egy szobaajtóhoz szeretnénk plusz még egy kulcsot, akkor szembesülünk egy nehézséggel, hogy a magyar kulcsmásolók többsége csak a hazai gyártású szobaajtó-zárakhoz tartanak kulcsokat. Így egy-egy olyan kulcsmásolás nehézségekbe ütközhet, ami ránézésre egy egyszerű tollas kulcs, csak itthon nincs forgalomban. Ilyenkor több kulcsmásoló is a budapesti Kulcskirályhoz küldi az ügyfeleket, ahol némi rutinnal megoldják a kulcskérdést.

A Kulcskirály kulcsmásoló része sokkal nagyobb tollaskulcs készlettel rendelkezik, mint bármelyik más itthoni kulcsos cég. Vannak szlovák és csehországi kapcsolataink, vannak németországi beszállítóink, van szlovén kapcsolatunk. Azokból a környező országokból is vásárolunk kulcsokat, ahonnan jellemzően érkeznek be ajtók és zárak.

Ha itthon nem is szabványos a kulcs és a zár, de a Kulcskirály minden tőle telhetőt elkövet annak érdekében, hogy megoldást nyújtson a kulcsmásolásra. Ezek az egyszerűnek tűnő tollas kulcsok a legtöbb esetben már kész állapotban kaphatók, nem szükséges semmilyen forgácsolás, vagy reszelés. Megkapjuk a mintakulcsot az ügyféltől, mi pedig azonnal leakasztjuk a szegről és lehet vinni. Ehhez több paraméternek is stimmelnie kell. Mivel forma- vagy fazonkulcsokról beszélünk, több paraméternek szükséges egyeznie. Az első a toll rész formája, mert, ha ez stimmel, akkor már nagy baj nincs. Ha nem stimmel, akkor meg kell nézni, ki lehet-e alakítani a kulcsot a mintakulcsra. Fontos a kulcsnak a szár-vastagsága, másnéven az átmérője. Ezen kívül a tollnak a teljes hossza. Ha túl kicsi, nem fogja elfordítani azt a részt, ami a záró nyelvet mozgatja.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület

Bizonyos esetekben, ha a vevő is partner, és semmiből nem tudjuk megoldani a kulcsmásolást, akkor kérjük a vevőt, hogy szerleje ki a zárat és hozza el. Ilyenkor egyszerűen keresünk egy hasonló kulcsot, amiből véleményünk szerint elkészíthető, és a zár alapján kézzel kireszeljük. Ebben az esetben a siker 100 százalékos!

Elég sok régi és új zárat is hoznak hozzánk, tudjuk, hogy ez az ügyfélnek is munka, de sajnos máshogy nem kivitelezhető. Mielőtt kiszerelné a zárját otthon, először hozza el hozzánk a másolni kívánt kulcsot, és ez alapján közösen hozunk egy döntést, hogy mi a legjobb megoldás.

A Kulcskirály kulcsmásoló szakemberei minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a nálunk kulcsot másoltató emberek kiváló minőséget kapjanak! Bizonytalan dolgokba nem megyünk bele, a lehetőségekről tájékoztatjuk az ügyfeleket!

Azt kell tudni, hogy bizonyos kulcsok a zárhoz való illesztés nélkül nem készíthetők el, mert vagy túlságosan régi már a zár és a kulcs, vagy olyan külföldi a zár, amihez itthon nem beszerezhető a megfelelő nyerskulcs.

Ettől függetlenül, a hazai ajtógyártók még javarészt használnak Elzett zárakat, így a zár kiszerelése elég ritkán esedékes. A tollas, soproni kulcs vagy egy egyszerű kapukulcs nem okoz gondot, amennyiben az ajtóban Elzett zár található.

A Kulcskirály Budapesten Elzett mintaszaküzlet is, így nemcsak kulcsot, de mindenféle Soproni Elzett és Kaba Elzett terméket is raktáron tartunk. A klasszikus Elzett Lővér zár, ami már több mint öt éve csak 40-es számú kulccsal kapható, szintén megtalálható nálunk.

Ezekből a tollas kulcsokból több ezer darabot értékesítünk éves szinten. A legtöbb esetben, mivel spiáter (alumínium ötvözet) a kulcs anyaga, gyakran törik, de sokan vásárolják. Ha véletlenül leesik a kulcs és ha rosszul érkezik, rögtön el is törik.

Ha bármilyen beltéri ajtóba vagy iroda ajtóba szüksége van kulcsra, keresse bátran a budapesti Kulcskirály zárszaküzletet a Nyugati tér mellett!

KULCSKIRÁLY – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület