Viro-Cerutti kulcsok kulcsmásolása

Budapesti kulcsmásoló üzletünkben mindenfajta Viro kulcsot lemásolunk. A kulcsmásolás legtöbbször megvárható! Bemutatnánk néhány szóban a kulcsok típusait, és amit azokról tudni érdemes.

Többféle Viro kulcstípus létezik, lehetnek tollas kulcsok és cilinderkulcsok. Magyarországon, leginkább a Viro kéttollas kulcsváltozata van használatban, a biztonsági trezorzárak tekintetében. Ezek a többpontos masszív zárszerkezetek többnyire biztonsági ajtókba, vagy rácsajtókba vannak beépítve. Többször találkoztunk közel 20 éve működő Viro zárszerkezettel a munkáink során, ezeket zárcseréjekor ma már Cerutti zárakat szerelünk be.

A cilinderes- és tollas kulcs között annyi a különbség, hogy a kéttollas kulcs hosszú, és a kulcsszár végén, az egyik vagy a másik oldalon, eltérő méretű, kisebb, nagyobb úgynevezett bástyák, fogak, helyezkednek el. A tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző hosszúságú kulcsméretek az ajtó vastagságától függnek. Mi, a Kulcskirályban bármilyen hosszúságú tollas kulcsot le tudunk másolni.

Viro / Cerutti tollas kulcsok

A Viro ajtókban lévő biztonsági trezorzárakhoz természetesen kéttollú tollas kulcs tartozik. A Cerutti cég gyári kulcsainak fém fején, az egyik oldalon a Cerutti felirat látható, a másik oldalán nincs felirat. A régi Viro tollas kulcsokon a Viro felirat van feltüntetve az egyik oldalon, a másik oldalon csak számok vannak. Ugyanez vonatkozik a gyári nyerskulcsokra.

A többi olasz trezorzár kulcsaival ellentétben, a Viro/Cerutti kulcsfejekre nincsen ráhúzva, színes, műanyag sapka.

A Viro tollas kulcs bástyamintázata és a bástyákon lévő emelkedések azért különbözőek, hogy minél nagyobb variációszámú zárat, illetve kulcsot tudjanak gyártani. A milliós nagyságrendű variáns szám miatt van az, hogy sok esetben a kulcs legszélső bástyája nagyon vékony. Ha véletlenül a földre esik ez a kulcs, akkor ez a szélső bástya könnyen letörik és a továbbiakban a kulcs nem fogja működtetni a zárat.

A Viro / Cerutti kéttollas kulcsmásolás folyamata

Minden tollas kulcsot, amelyek elsősorban Olaszországból származnak, egy professzionális olasz kulcsmásoló gépen másolunk le. Ez a gép a Silca Omnia Max.

Pár évvel ezelőtt még a Silca Tech 3 típust használtunk. Jelenleg az ország jelentős részén még mindig ezt a gépet használják, mert nem túl nagy példányszámban készítik a kulcsokat.

Az Omnia gépen lévő, karbid marótárcsa speciális vágó élének köszönhetően, a Viro/Cerutti kulcsok másolása nagyon precíz és pontos, továbbá rövid idő alatt elkészül.

Számunkra fontos a jól működő másolat, ennek érdekében rossz minőségű, kopott kulcsokról nem készítünk másolatot. Ezek a Viro zárak 10-15-20 év alatt kiszolgálják magukat, ilyenkor zárcserét javaslunk.

A kulcs egy másolóesztergán készül, a gép egyik felében, a bal oldalon van a nyerskulcs, mert itt helyezkedik el a tapogató, ami a különböző fogmagasságokat méri, és ugyanabban a fix magasságban van, mint a marótárcsa. A másolandó kulcsot párhuzamosan mozgatjuk, és a marótárcsa eszerint készíti el a megfelelő fogakat a nyerskulcsból. Itt is van pár fontos dolog, pl. a tapogató ne legyen kopott, a gép legyen pontosan beállítva, és a marótárcsa legyen mindig éles. Csak így lehet elkészíteni a tökéletes Viro kulcsmásolatot.

A kulcsmásolás végeztével, drótkoronggal a kulcs mindkét oldalán lévő sorját letisztítjuk. Némelyik kulcsmásoló üzletben, pl. nálunk, a kulcsfejbe beütik az üzlet kezdőbetűjét vagy kódját, hogy reklamáció esetén beazonosítható legyen, hogy pontosan hol is készült a kulcsról a másolat.

A Viro cilinder kulcsmásolás menete

Nemcsak kéttollas Viro kulcsok vannak, ahogy azt már említettük. A Viro zárak között találkozhatunk lakatokkal, fogazott kulcsos zárbetétekkel, fúrt kulcsos zárbetétekkel, szekrényzárakkal, garázsajtó zárakkal, stb.

Sokféle Viro kulcs létezik. Ezeket mi többnyire tudjuk másolni, de ha biztosra szeretne menni, készítsen a kulcsról egy fotót, és könnyedén beazonosítjuk, és pontos árat kap tőlünk a kulcsmásolásra.

A cilinderes kulcsok kétféle gépen készülhetnek. A fogazott kulcsok, a Silca Professional kulcsmásoló gépen, ami szintén alkalmas nagy mennyiségű kulcsok pontos és gyors másolására. A lapon mart, vagy pontfúrt kulcsokat pedig a Silca Matrix SX gépeken végezzük, ez a gép is több ezer Viro kulcsmásolatot készít évente.  Mindkét gép másoló eszterga, vagyis a hozott kulcsot képes duplikálni.

Ezen felül van egy Futura kulcsmásoló gépünk, amivel lehetőségünk van a régi, kopott zárakhoz/zárbetétekhez új, gyári méretű kulcsokat elkészíteni. Ez a gép számítógép-vezérelt, több ezer kulcs adatait tárolja, nagyon profi gép. Alkalmas fő- és vezérkulcsok készítésére is. További infó itt: www.kulcsmasolas.eu

Viro kulcsmásolás – KULCSKIRÁLY

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a Kulcskirály zárszaküzletet a 06-1-312-2064 vagy a 06-70-322-7328 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Bármilyen Viro kulcsmásolás esetén, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben! Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.

kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület
kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás VI. kerület